joi, 29 septembrie 2022

.SMERENIE, SMERENIE, SMERENIE, SMERENIE...

Ai păcătuit? Intră în biserică, spune lui Dumnezeu: "Am păcătuit!". Nu-ti cer nimic altceva decât numai aceasta. Dumnezeiasca Scriptură spune: "Spune tu păcatele tale întâi, ca să te îndreptezi”(Isaia 43,26). Spune păcatul, ca să scapi de păcat! Nu-i nevoie pentru asta nici de oboseală, nici de şiruri de cuvinte, nici de cheltuială de bani, nici de altceva de acest fel. Spune un cuvânt, fii sincer fată de păcat şi spune: "Am păcătuit!"

Bucuria mea, se spune ca un batran s-a rugat Lui Dumnezeu, intrebandu-L ce fapte sa mai faca pentru mantuirea sa. Si i s-a aratat ingerul si i-a zis: “Te mantuiesti, daca cugeti asa: “NIMIC NU SUNT, NIMIC NU POT, NIMIC NU AM”. 
Aceste cuvinte, formeaza un singur cuvant: SMERENIA. Si cine se smereste, cauta sa fuga de tulburari. In viata de obste, de tulburari nu poti fugi, dar poti sa tii gura inchisa si sa zici: "Iisuse, Iisuse, iarta-ma, Iisuse!", si sa raspunzi numai strictul necesar, doar atat cat este nevoie." Omule, “ce ai, pe care sa nu-l fi primit? Iar daca l-ai primit, de ce te falesti, ca si cum nu l-ai fi primit?”(Corinteni 4:7). Asadar, cu ce sa te mandresti?
 Nu esti pictat in nici-o icoana din Sfintele Biserici Ortodoxe, nu esti trecut in calendar cu cruce rosie, si deci, trebuie sa te smeresti! Bogatia ta, oricand poate trece in mainile altcuiva, frumusetea ta, este ca floarea ierbii, virtutile tale, sunt lucrul lui Dumnezeu... Fiul lui Dumnezeu S-a smerit pentru tine, iar tu te mandresti? Fiul lui Dumnezeu a luat pentru tine chip de rob, iar tu cauti stapanire? Fiul lui Dumnezeu a trait in saracie, iar tu alergi dupa bogatie? Fiul lui Dumnezeu a rabdat ocari, batjocuri si tu nu rabzi cand esti vinovat si nevinovat? Fiul lui Dumnezeu S-a rugat pentru cei care L-au rastignit: “Parinte, iarta-le lor!”, iar tu te manii si cauti sa te razbuni? 
Asadar, omule ia aminte la inceputul si la sfarsitul tau si smereste-te: “Pamant esti si in pamant te vei intoarce” (Facerea 3:19). 

                                                                                                                 Amin si Aliluia!
                                                                                                                     Preot Ioan .


Arhivă blog

"Celui sarac ii lipsesc multe,celui lacom ii lipsesc toate."(Seneca)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Postări populare

CITATUL ZILEI

PSALTIREA