luni, 10 mai 2021

MIRELE DIN CANA GALILEII - Sfântul Apostol Simon Zilotul

Ai păcătuit? Intră în biserică, spune lui Dumnezeu: "Am păcătuit!". Nu-ti cer nimic altceva decât numai aceasta. Dumnezeiasca Scriptură spune: "Spune tu păcatele tale întâi, ca să te îndreptezi”(Isaia 43,26). Spune păcatul, ca să scapi de păcat! Nu-i nevoie pentru asta nici de oboseală, nici de şiruri de cuvinte, nici de cheltuială de bani, nici de altceva de acest fel. Spune un cuvânt, fii sincer fată de păcat şi spune:
 "Am păcătuit!".
Sfântul Apostol Simon Zilotul, pomenit anual în 10 mai, este considerat ocrotitorul căsătoriei. Sfântul a primit acest supranume datorită faptului că, potrivit tradiţiei bisericeşti, el nu a fost nimeni altul decât mirele din Cana Galileii. La acea nuntă care a intrat în istorie, Domnul Iisus Hristos a săvârşit prima Sa minune: prefacerea apei în vin (Ioan 2:1-11).
Acest Simon, care se numește și Natanael, a fost mire la nunta cea din Cana, unde a fost chemat Hristos cu ucenicii Săi și a prefăcut apa în vin. Deci văzând Simon minunea aceasta a lăsat mireasa, nunta și casa, și a urmat după Hristos, prietenul și făcătorul de minuni și aducătorul de mireasă, și Mirele sufletelor celor curate.
El a fost cu apostolii în foișor, când s-a pogorât Duhul Sfânt în chip de limbi de foc, și umplându-se de Acesta și înconjurând mai tot pământul, a ars toată înșelăciunea mulțimii zeilor, și trecând prin toată Mauritania și prin Africa a propovăduit pe Hristos. Și după aceea mergând în Britania, și luminând pe mulți cu cuvântul Evangheliei, a fost răstignit și îngropat acolo; și precum a avut râvnă fierbinte spre Atotțiitorul Dumnezeu, a dobândit și numele după chipurile și obiceiurile sale.
Sfântul Simon și-a lăsat casa, părinții și mireasa și a urmat Mântuitorului împreună cu ceilalți apostoli, pentru aceasta numindu-se „Zilotul”, adică „zelosul” sau „cel plin de râvnă”. O parte din moaştele sale se află în Bucureşti la Biserica Podeanu.

Arhivă blog

"Celui sarac ii lipsesc multe,celui lacom ii lipsesc toate."(Seneca)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Postări populare

CITATUL ZILEI

PSALTIREA