duminică, 20 noiembrie 2022

O ZI PLINA DE LUMINA, IN FIECARE INIMA!

Ai păcătuit? Intră în biserică, spune lui Dumnezeu: "Am păcătuit!". Nu-ti cer nimic altceva decât numai aceasta. Dumnezeiasca Scriptură spune: "Spune tu păcatele tale întâi, ca să te îndreptezi”(Isaia 43,26). Spune păcatul, ca să scapi de păcat! Nu-i nevoie pentru asta nici de oboseală, nici de şiruri de cuvinte, nici de cheltuială de bani, nici de altceva de acest fel. Spune un cuvânt, fii sincer fată de păcat şi spune: "Am păcătuit!". ...




NU UITATI MAINE DE MAREA SĂRBĂTOARE SI DE SFANTA LITURGHIE...

Bucuria mea, Sfantul Parinte, Efrem Filotheiul, ne spune asa: 

"Diavolul, cel care din ura si invidie nu se bucura sa-l vada pe crestinul ortodox, bucurandu-se duhovniceste, face tot ce poate ca sa-i pricinuiasca amaraciune; aceasta este bucuria si castigul sau. Noi însa, cu mijloacele duhovnicesti pe care le avem, sa ne straduim sa ne facem curaj, impotrivindu-ne feluritelor sale mestesugiri." La ora actuala este atata nebunie in lume, incat cuvintele Sfantului Parinte Serafim Rose sunt cat se poate de adevarate: "Stiti ce s-ar intampla daca Iisus Hristos ar umbla astazi prin lume? Probabil ca L-ar interna intr-un spital de nebuni si L-ar droga cu tot felul de medicamente. Lumea L-ar rastigni si acum la fel cum a facut-o acum doua mii de ani. Spunem ca traim intr-o societate crestina, dar de fapt nu este adevarat; traim intr-o societate care este mult mai pagana, mai uratoare de Dumnezeu, decat lumea in care a trait odinioara, Iisus Hristos".

Acestea fiind vremurile ingaduite de Dumnezeu pentru pacatele noastre, ia sa vedem ce ne spune sfintitul parinte, Ioan Danci:

  “Relaxati-va de la ce vreti si cum vreti, dar nu va relaxati de la rugaciune, de la inaltarea gandului la Dumnezeu! Cine crede ca am scapat de greu, de necaz, se inseala amarnic! Greul de abia acum incepe! Doar prin rugaciune, iubire, dragoste, smerenie, milostenie, dar mai ales rabdare si credinta vom putea trece cu bine peste si sa ducem lupta pana la sfarsit! Confuzia, instabilitatea vor fi cele mai periculoase lucruri din viitor, care il vor afecta pe om! Dar nu-ti pierde nadejdea, suflete, te rog crede si nadajduieste, fiindca, Dumnezeu cel Minunat ne iubeste!” 

Iar la finalul cuvantului de invatatura, iata ce binecuvantare minunata, ne trimite fiecaruia dintre noi acest sfintit parinte, Ioan Danci: 

“O ZI PLINA DE LUMINA, IN FIECARE INIMA!”. Sarut mana, parinte drag! Amin si Aliluia!

                                                                                                                   Preot Ioan .

Arhivă blog

"Celui sarac ii lipsesc multe,celui lacom ii lipsesc toate."(Seneca)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Postări populare

CITATUL ZILEI

PSALTIREA