joi, 10 martie 2022

PREOTUL ARE VREDNICIA DE LA DUMNEZEU DUHUL SFANT

Ai păcătuit? Intră în biserică, spune lui Dumnezeu: "Am păcătuit!". Nu-ti cer nimic altceva decât numai aceasta. Dumnezeiasca Scriptură spune: "Spune tu păcatele tale întâi, ca să te îndreptezi”(Isaia 43,26). Spune păcatul, ca să scapi de păcat! Nu-i nevoie pentru asta nici de oboseală, nici de şiruri de cuvinte, nici de cheltuială de bani, nici de altceva de acest fel. Spune un cuvânt, fii sincer fată de păcat şi spune: "Am păcătuit!".


Bucuria mea, vrednicia fiecarui preot crestin ortodox, este oferita de Duhul Sfant, care prin intermediul mainilor episcopului imbraca sufletul lui cu vesmantul divin al Harului arhieriei Domnului si Mantuitorului nostru Iisus Hristos. Din momentul in care a primit harisma preotiei si s-a imbracat cu harul sfinteniei a dobandit si stapanirea duhovniceasca, superioara stapanirii lumesti. Sfantul Cosma al Etoliei, spunea asa: “Daca mergand pe drum, as intalni imparatul Bizantului si un preot, intai as alerga sa sarut mana preotului si apoi as saluta pe imparat. Si daca m-as intalni pe acelasi drum cu un Inger si cu un preot, mai intai as alerga sa sarut mana preotului si apoi, as saruta mna Ingerului”. Rugaciunea binecuvantarea si harul preotului, sunt toate ale lui Iisus Hristos. 

Chiar daca preotul este tanar sau batran, vrednic sau nevrednic, el poarta preotia lui Hristos, are harul lui si imparte binecuvantarea divina a Acestuia. Harul divin este de la Duhul Sfant impreuna cu puterea de a lega și de a dezlega pacatele oamenilor. Prin Har se savarsesc Sfintele Taine. Preotul, prin Har, este mijlocitor intre Dumnezeu si oameni, cu putin mai sus decat acestia, dar si cu o sarcina mai grea atarnata de glumajii lui.

 La hirotonie i se spune preotului: “Primeste odorul acesta si pastreaza pana la adoua venire a Domnului nostru Iisus Hristos care il va cere de la tine”. Din nefericire, astazi traim intr-o lume a anarhiei, a materialismului, a necredintei si a distrugerii morale, unde preotii crestin ortodocsi nu sunt cinstiti ca reprezentanti ai lui Dumnezeu pe pamant: prin mana preotului poti primi dezlegare de pacate si Sfanta Impartasanie (viata ta vesnica), pe care tu nu ai de unde sa ti le poti lua. Amin si Aliluia!
                                                                                                                    Preot Ioan .


P E L E R I N I I

Ai păcătuit? Intră în biserică, spune lui Dumnezeu: "Am păcătuit!". Nu-ti cer nimic altceva decât numai aceasta. Dumnezeiasca Scriptură spune: "Spune tu păcatele tale întâi, ca să te îndreptezi”(Isaia 43,26). Spune păcatul, ca să scapi de păcat! Nu-i nevoie pentru asta nici de oboseală, nici de şiruri de cuvinte, nici de cheltuială de bani, nici de altceva de acest fel. Spune un cuvânt, fii sincer fată de păcat şi spune: "Am păcătuit!". .... 



“Doi pelerini mergeau pe drum. A izbucnit furtuna. Vantul le biciuia fetele cu gheata si le suiera lugubru pe la urechi. Inaintau foarte greu, aplecati in fata, ca sa nu-i darame vantul puternic, abia miscandu-si picioarele. Daca nu ajungeau destul de repede la refugiu, mureau inghetati. Cu inima cat un purice si orbiti de viscol, pelerinii ajung langa o rapa si aud, cu greu, strigatele unui om, care cazuse acolo.

 Cineva cerea ajutor

 – Acel om este sortit mortii! Sa ne grabim ca sa nu sfarsim ca el! a spus primul pelerin, continuandu-i grabit drumul. Al doilea pelerin, plin de mila pentru sarmanul acela, a coborat in rapa si l-a luat in spate. Era greu omul, dar pelerinul a urcat pana la drum. Efortul foarte mare, l-a facut sa se incalzeasca si chiar sa transpire. Din cauza greutatii si a efortului nu mai simtea frigul. La cativa pasi de adapost s-a impiedicat de ceva. Era tovarasul de drum, care inghetase. Frigul il ucisese”.

Asadar bucuria mea, FII BUN PANA LA MOARTE, PE CAT ITI STA-N PUTERE!

Dumnezeu si Maica Domnului sa te binecuvanteze!

                                                                                                           Amin si Aliluia!
                                                                                                             Preot Ioan

Arhivă blog

"Celui sarac ii lipsesc multe,celui lacom ii lipsesc toate."(Seneca)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Postări populare

CITATUL ZILEI

PSALTIREA