miercuri, 17 februarie 2021

A te ridica şi a sta înaintea lui Dumnezeu

Ai păcătuit? Intră în biserică, spune lui Dumnezeu: "Am păcătuit!". Nu-ti cer nimic altceva decât numai aceasta. Dumnezeiasca Scriptură spune: "Spune tu păcatele tale întâi, ca să te îndreptezi”(Isaia 43,26). Spune păcatul, ca să scapi de păcat! Nu-i nevoie pentru asta nici de oboseală, nici de şiruri de cuvinte, nici de cheltuială de bani, nici de altceva de acest fel. Spune un cuvânt, fii sincer fată de păcat şi spune: "Am păcătuit!".





Gândeşte-te că fiecare silabă, fiecare suflare pe care o slobozi topeşte păcatul tău precum focul ceara. Trăieşte taina aceasta cu cutremur şi bucurie, şi aşa rosteşte cuvintele sfinte, cuvintele izbăvitoare.

Da, prietene, da! După ce termini păcatul de săvârşit, ridică-te, ca şi cum nu s-ar fi întâmplat nimic, şi zi: „Dumnezeule, curăţeşte-mă pe mine, păcătosul. Dumnezeule, milostiv fii mie păcătosul. Cel ce m-ai zidit, Doamne, miluieşte-mă. Fără de număr am greşit, Doamne, iartă-mă”. Aceste cuvinte sunt destule ca să ne împăcăm cu Dumnezeu, să trecem din robi în fii, ca să-L putem numi apoi tată. După aceea, zi cu nădejde, ca un izbăvit, „Slavă Ţie, Dumnezeul nostru, slavă Ţie!”


. Când zici cuvintele acestea, gândeşte-te la darul botezului căruia ai fost făcut părtaş şi la toate binefacerile pe care le-a făcut Dumnezeu cu tine şi le face necontenit, pe care le ştii şi pe care nu le ştii, şi în această bucurie şi mulţumire adaugă şi bucuria, şi mulţumirea pe care ai şi început să o ai, potenţial, prin aceste cuvinte, căci în timp ce vorbeşti, cu taină negrăită, Dumnezeu iartă păcatul tău.

Gândeşte-te că fiecare silabă, fiecare suflare pe care o slobozi topeşte păcatul tău precum focul ceara. Trăieşte taina aceasta cu cutremur şi bucurie şi aşa rosteşte cuvintele sfinte, cuvintele izbăvitoare.

 Apoi zi „Împărate ceresc”, în aceeaşi stare, trăind pe inima ta împlinirea cuvintelor pe care le rosteşti, iar când ai zis „şi ne curăţeşte pe noi de toată spurcăciunea, şi mântuieşte, Bunule, sufletele noastre”, crede că atunci Domnul te-a mântuit, că dacă nu vei crede nu poţi să rosteşti mai departe „Tatăl nostru”, că numai cei izbăviţi numesc pe Dumnezeu „tată”, iar ceilalţi nu pot, că li se socoate lor întru păcat.


GRĂBESTE-TE,SĂ TE MÂNTUIESTI!

Ai păcătuit? Intră în biserică, spune lui Dumnezeu: "Am păcătuit!". Nu-ti cer nimic altceva decât numai aceasta. Dumnezeiasca Scriptură spune: "Spune tu păcatele tale întâi, ca să te îndreptezi”(Isaia 43,26). Spune păcatul, ca să scapi de păcat! 
Nu-i nevoie pentru asta nici de oboseală, nici de şiruri de cuvinte, nici de cheltuială de bani, nici de altceva de acest fel. Spune un cuvânt, fii sincer fată de păcat şi spune: "Am păcătuit!".


Bucuria mea, daca vrei cu adevarat sa te pocaiesti si sa te mantuiesti, sa stii ca, acesta este timpul. Iar chipul este cel pe care l-a aratat Dumnezeu lui Lot: “Mantuind, mantuieste-ti sufletul tau! Nu te uita in urma! Grabeste-te, ca sa te mantuiesti!" (Facerea 19:17). 

Aceste cuvinte dumnezeiesti, cuprind trei fapte deosebite. 

1. “Mantuind, mantuieste-ti sufletul tau!” Adica, straduieste-te sa-ti mantuiesti sufletul de flacara pacatului prin pocainta. Sufletul tau! Daca-l vei pierde, ai pierdut totul. Daca-l vei castiga, ai castigat totul. Daca-l vei pierde odata, l-ai pierdut pentru totdeauna. Daca l-ai castigat odata, l-ai castigat pentru totdeauna. 

2. “Nu te uita in urma!”. Adica, dupa ce te-ai spovedit cu cainta si cu sinceritate , dupa ce le-ai parasit, sa nu te intorci, sa nu-ti revezi pacatele, ci doar sa zici: Doamne, eu sunt adancul pacatului, iarta-ma!

 3. “Grabeste-te, sa te mantuiesti!”. Grabeste-te, sa o faci cat mai repede, nu astepta ziua de maine, pentru ca nu stii ce-ti poate aduce. 

Azi este de la Dumnezeu, maine este de la diavolul. Maine, poimaine, din zi in zi, funiile se fac mai groase si lanturile mai stranse” (Pildele lui Solomon 3:28).
                                                                                                                    Preot Ioan .

Arhivă blog

"Celui sarac ii lipsesc multe,celui lacom ii lipsesc toate."(Seneca)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Postări populare

CITATUL ZILEI

PSALTIREA