duminică, 20 martie 2022

CINE ESTE IISUS HRISTOS

Ai păcătuit? Intră în biserică, spune lui Dumnezeu: "Am păcătuit!". Nu-ti cer nimic altceva decât numai aceasta. Dumnezeiasca Scriptură spune: "Spune tu păcatele tale întâi, ca să te îndreptezi”(Isaia 43,26). Spune păcatul, ca să scapi de păcat! Nu-i nevoie pentru asta nici de oboseală, nici de şiruri de cuvinte, nici de cheltuială de bani, nici de altceva de acest fel. Spune un cuvânt, fii sincer fată de păcat şi spune: "Am păcătuit!".


                                                      CINE ESTE IISUS HRISTOS

Bucuria mea, ne spune Insusi Iisus Hristos: "Cat sunt in lume, Eu sunt Lumina lumii" (Ioan 9:5). Asa a spus Mantuitorul contemporanilor Sai, ca sa cunoasca ei Lumina pe care au asteptat-o si sa nu ramana in intuneric. Vai, celor care l-au vazut fata catre fata si n-au crezut, ci s-au lepadat de el si au ramas in intunecimea mortii. Sa nu uiti un lucru ca si noi suntem contemporani cu El, pentru ca El este viu in vecii vecilor. Asadar cata vreme Iisus Hristos este in sufletul unui om, El este Lumina acelui om! Cata vreme este mijlocul unui neam, El este Lumina celui neam! Cata vreme este intr-o scoala, El este Lumina acelei scolii. De unde pleaca El, RAMANE INTUNERIC! Fara El, sufletul omului ESTE UN IAD! 
Un popor fara Iisus Hristos in suflet, ESTE O HAITA DE LUPI! Iisus Hristos, este Atoatestiutor si Atotputernic: IN CHIMIE, El a transformat apa în vin! IN BIOLOGIE, El s-a nascut fara a fi conceput in mod normal! IN FIZICA, El e a sfidat legea gravitatiei, cand s-a ridicat la cer. IN ECONOMIE, El a contracarat legea cresterii costurilor relative, cand a hranit 5000 de oameni cu doi pesti si cinci paini! IN MEDICINA, El a vindecat bolnavi si orbi fara sa le administreze vre-un medicament! IN ISTORIE, El este inceputul si sfarsitul. IN GUVERNARE, El poate fi numit Sfetnic Minunat! IN RELIGIE, El a spus: "Eu sunt Calea Adevarul si Viata. Nimeni nu vine la Tatal, decat prin mine" (Ioan 14:6). Iisus Hristos n-a avut servitori si totusi, i se spunea STAPAN. N-a avut diploma si totusi, i se spunea INVATATOR. N-a avut medicamente si totusi, i se spunea VINDECATOR. N-a avut armata si totusi, SE TEMEAU DE EL. N-a purtat nici-un razboi si totusi, A CUCERIT LUMEA. N-a comis nici-o crima și totusi, L-AU RASTIGNIT. 

A fost inmormantat si totusi, TRAIESTE SI ASTAZI SI VA TRAI VESNIC. Amin si Aliluia!
                                                                                                                        Preot Ioan .

VOI SUNTETI PRIETENII MEI”

Ai păcătuit? Intră în biserică, spune lui Dumnezeu: "Am păcătuit!". Nu-ti cer nimic altceva decât numai aceasta. Dumnezeiasca Scriptură spune: "Spune tu păcatele tale întâi, ca să te îndreptezi”(Isaia 43,26). Spune păcatul, ca să scapi de păcat! Nu-i nevoie pentru asta nici de oboseală, nici de şiruri de cuvinte, nici de cheltuială de bani, nici de altceva de acest fel. Spune un cuvânt, fii sincer fată de păcat şi spune: "Am păcătuit!".“


   Bucuria mea, scopul vietii noastre crestinesti este dobandirea Duhului Sfant, insa pentru aceasta, trebuie sa aducem si noi contributia unui efort propriu. Sfantul Parinte, Marcu Ascetul, spune asa: “Hristos se aseaza la Botez, in Altarul inimii, fara sa ne dam seama de acest fapt”. Acelasi lucru il spune si Diadoh al Foticeii: “Din momentul Botezului, Hristos se ascunde in adancul inimii, satana fiind scos afara”. 
     Crestinul ortodox trebuie sa aiba grija de mantuirea sufletului si aceasta grija rasare atunci cand el leapada Duhul lumii. Crestinul ortodox este din lume, dar, trebuie sa fie mai presus de lume, sa vina la cunostinta maretiei sale de fiinta rationala. Iisus Hristos, a venit in lume pentru toti oamenii si pentru fiecare in parte. De aceea El ia asupra Sa, pacatul lui Adam si pacatul intregii lumii, deci, si ale fiecaruia dintre noi, ca sa ne mantuiasca pe toti. Pentru a ne arata care este legatura dintre El si oameni, Iisus Hristos ne-a lasat “Pilda vitei celei adevarate”, si zice acolo: “Ramaneti in Mine si Eu în voi” (Ioan 15:4). 
Si mai spune: “Precum M-a iubit pe Mine Tatal, asa v-am iubit si Eu pe voi; ramaneti intru iubirea Mea” (Ioan 15:9). Cum putem ramane in iubirea lui? Pai ne spune clar: “Daca paziti poruncile Mele, veri ramane intru iubirea Mea” (Ioan 15:10). Iar daca vom pazi Poruncile ne face mare cinste sa ne spuna: “Voi sunteti prietenii Mei, daca faceti ceea ce va poruncesc” (Ioan 15:14).

Primeste-ne Doamne, in butucul vitei vietii Tale, ramai cu noi, fiindca numai asa putem aduce roada, iar noi Te slavim in vecii vecilor. 

                                                                                                                                  Amin si Aliluia!
                                                                                                                                       Preot Ioan 🛎.

Arhivă blog

"Celui sarac ii lipsesc multe,celui lacom ii lipsesc toate."(Seneca)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Postări populare

CITATUL ZILEI

PSALTIREA