vineri, 5 ianuarie 2024

DREPT ESTI DOAMNE si NU EXISTA NEDREPTATE INTRU TINE! ...

Ai păcătuit? Intră în biserică, spune lui Dumnezeu: "Am păcătuit!". Nu-ti cer nimic altceva decât numai aceasta. Dumnezeiasca Scriptură spune: "Spune tu păcatele tale întâi, ca să te îndreptezi”(Isaia 43,26). Spune păcatul, ca să scapi de păcat! Nu-i nevoie pentru asta nici de oboseală, nici de şiruri de cuvinte, nici de cheltuială de bani, nici de altceva de acest fel. Spune un cuvânt, fii sincer fată de păcat şi spune: "Am păcătuit!"... 

                  

🙏Bucuria mea, atunci cand Sfantul Ioan Botezatorul a iesit la propovaduire, tinutul Galileii, era carmuit de Irod Antipa, fiul acelui rege Irod care ucisese pruncii din Betleem, in vremea Nasterii lui Iisus Hristos. Irod Antipa si-a luat de sotie pe Areta, fiica unui rege arab. Dar Irod, rodul cel rau, odraslit din samanta cea rea, si-a alungat sotia legitima si a luat-o pe Irodiada, vietuind cu ea in chip nelegiuit, fiindca, Irodiada, era femeia lui Filip, fratele sau, care, era inca in viata. 

Sfantul Ioan Botezatorul, l-a mustrat in fata pe Irod, iar acesta l-a aruncat in temnita. In timpul unui ospat dat in Sevastia Galileii, Irod fiind beat, acesta a fost robit de dansul Salomeeiei si i-a promis ca-i va da orice-i va cere, pana la jumatate din regat. Salomeea a fost povatuita de Irodiada sa ceara capul Sfantului Ioan si sa-i fie adus pe o tipsie. Irodiada, a intepat cu un ac, de mai multe ori limba Sfantului Ioan, apoi capul l-a ingropat fara nici-o cinste.
 
Imparatul Areta, voind sa razbune cinstea fiicei sale, a pornit cu razboi impotriva lui Irod Antipa si l-a biruit. Caligula, imparatul Romei l-a trimis pe Irod in surghiun in Spania. Aici, Irod si Irodiada, si-au dus restul vietii in saracie si umilinte. Salomeea, smintita fiica a Irodiadei, care a cerut si a dobandit pe tipsie capul Sfantului Ioan Botezatorul, a vietuit in cetatea Lerida din Spania unde fusese surghiunita alaturi de Irodiada si Irod. Salomeea a vrut intr-o zi sa treaca raul Sikaris, care era inghetat. Dar gheata s-a spart, iar Salomeea, s-a afundat in apa pana la gat. Sloiurile de gheata ii strangeau grumazul, in vreme ce ea se lupta sa iasa din apa, zbatand din picioare precum jucase odinioara la curtea regelui Irod. Nu a putut sa iasa, dar nici nu s-a afundat mai mult, iar mai pe urma, un sloi de gheata i-a taiat capul. Apa a dus trupul la vale pe sub gheturi, iar capul Salomeei a fost dus Irodiadei pe o tipsie, precum ii fusese adus odinioara capul Sfantului Ioan Botezatorul. Iata dragii mei, cum moartea omului ia chipul pacatului sau. DREPT ESTI DOAMNE, si NU EXISTA NEDREPTATE INTRU TINE! 

                                                                                                      Amin si Aliluia!
                                                                                                        Preot Ioan 🔔


Arhivă blog

"Celui sarac ii lipsesc multe,celui lacom ii lipsesc toate."(Seneca)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Postări populare

CITATUL ZILEI

PSALTIREA