sâmbătă, 20 mai 2023

CREDINTA, ESTE PUTEREA DE A IUBI!

Ai păcătuit? Intră în biserică, spune lui Dumnezeu: "Am păcătuit!". Nu-ti cer nimic altceva decât numai aceasta. Dumnezeiasca Scriptură spune: "Spune tu păcatele tale întâi, ca să te îndreptezi”(Isaia 43,26). Spune păcatul, ca să scapi de păcat! Nu-i nevoie pentru asta nici de oboseală, nici de şiruri de cuvinte, nici de cheltuială de bani, nici de altceva de acest fel. Spune un cuvânt, fii sincer fată de păcat şi spune: "Am păcătuit!".


   🙏 Bucuria mea, dupa cum bine stii toti suntem pacatosi. Si ne-o spune si Biblia: “Toti gresim mult” (Iacov 3:2). Asta inseamna ca, o zi de-ar fi viata omului si este foarte pacatos”.

 Asa este, dar Sfantul Siluan Athonitul ne da nadejde prin acest cuvant de invatatura: „Domnul il iubeste mult pe pacatosul care se pocaieste si il strange cu drag la pieptul Sau zicandu-i: "UNDE AI FOST PANA ACUM, COPILUL MEU? DE MULTA VREME TE ASTEPT!
Smereste-te si urmeaza-Ma!”, zice Mantuitorul Iisus Hristos, fara smerenie nu se poate. Harul vine prin smerenie.

 Daca-i smerenie, vine Harul, findca, Harul ne va mantui. NADEJDEA mea este TATAL, SCAPAREA mea este FIUL, ACOPERAMANTUL meu este DUHUL SFANT, TREIME SFANTA, slava Tie! 

       Sfantul Parinte, Ioan de Kronstadt, ne spune: "Iata mijloacele care garanteaza nadejdea crestina: rugaciunea, mai cu seama cea deasa, marturisirea sincera a pacatelor, cand ne rugam, citirea deasa a cuvantului lui Dumnezeu si mai ales impartasirea cat mai deasa cu De-viata-facatoarele Taine, cu Trupul si Sangele lui Hristos”.

 Sa nu uitam invatatura Sfantului Parinte Iustin Parvu, care spune: "CREDINTA ESTE, intai de toate, PUTEREA DE A IUBI." Amin!

   🙏 Dumnezeu si Maica Domnului sa te binecuvanteze! 

                                                                                    Amin si Aliluia!
                                                                                     Preot Ioan 🛎.

Arhivă blog

"Celui sarac ii lipsesc multe,celui lacom ii lipsesc toate."(Seneca)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Postări populare

CITATUL ZILEI

PSALTIREA