luni, 17 decembrie 2018

Festivalul coral de colinde „Leru-i Doamne Ler”





La Catedrala mitropolitană „Sfinții Trei Ierarhi” din Timișoara au răsunat, Duminică, 16 Decembrie, în prezența Înaltpreasfințitului Părinte Ioan, Mitropolitul Banatului, glasul cetelor de colindători. Monumentalul lăcaș de cult a găzduit cea de-a patra ediție a Festivalului Internațional de colinde „Leru-i Doamne Ler”.

La această ediție a festivalului de colinde au susținut recitaluri cinci formații corale: Corul Catedralei Mitropolitane din Timişoara, condus de pr. Dan Dragomir, Corul Grănicerii Văii Bistrei din Voislova, dirijat de Firuț Mihuț; Corul „Învierea”al Parohiei Ortodoxe Române din Foeni, condus de pr. Nicolae Strizu, Corul cadrelor didactice „Raspevani profesori” din Vârșeț (Serbia), condus de Marina Kliska; Corul studenților teologi de la Facultatea de Litere, Istorie și Teologie din Timișoara, dirijat de pr. Radu Bogdan.

Moderatorul evenimentului a fost părintele Zaharia Pereș, consilier cultural al Arhiepiscopiei Timișoarei. La final, în semn de gratitudine și de apreciere pentru activitatea misionară, de a transmite mesajul evanghelic mântuitor al Fiului lui Dumnezeu generaților successive de creștini, Mitropolitul Banatului a oferit tuturor corurilor prezente câte o diplomă de participare, dar și daruri. Obiectivele acestui festival coral de colinde au urmărit: dezvoltarea potențialului muzical, valorificarea interpretării muzicale și a talentului muzical al interpreților, precum și promovarea valorilor tradiţionale legate deprima mare sărbătoare din ciclul celor închinate Mântuitorului Iisus Hristos. Prin bogata lor tematică teogonică și teologică, colindele au transpus auditoriul într-o atmosferă feerică și duhovnicească, mijlocind întâlnirea omului cu Pruncul Iisus,Dumnezeul-înomenit.

articol preluat de aici:

http://mitropolia-banatului.ro/festivalul-coral-de-colinde-leru-i-doamne-ler-2/

Un cadou de Crăciun...

Ai păcătuit? Intră în biserică, spune lui Dumnezeu: "Am păcătuit!". Nu-ti cer nimic altceva decât numai aceasta. Dumnezeiasca Scriptură spune: "Spune tu păcatele tale întâi, ca să te îndreptezi”(Isaia 43,26). Spune păcatul, ca să scapi de păcat! Nu-i nevoie pentru asta nici de oboseală, nici de şiruri de cuvinte, nici de cheltuială de bani, nici de altceva de acest fel. Spune un cuvânt, fii sincer fată de păcat şi spune: "Am păcătuit!".

urmeaza lincul...
                                       http://turvirtual.com/antoniecelmare/360/

Arhivă blog

"Celui sarac ii lipsesc multe,celui lacom ii lipsesc toate."(Seneca)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Postări populare

CITATUL ZILEI

PSALTIREA