sâmbătă, 21 ianuarie 2023

DOAMNE ÎNTOARCE-I LA BUNĂTATE ȘI CREDINȚĂ PE TOȚI VRĂȘMAȘII MEI !

Ai păcătuit? Intră în biserică, spune lui Dumnezeu: "Am păcătuit!". Nu-ti cer nimic altceva decât numai aceasta. Dumnezeiasca Scriptură spune: "Spune tu păcatele tale întâi, ca să te îndreptezi”(Isaia 43,26). Spune păcatul, ca să scapi de păcat! Nu-i nevoie pentru asta nici de oboseală, nici de şiruri de cuvinte, nici de cheltuială de bani, nici de altceva de acest fel. Spune un cuvânt, fii sincer fată de păcat şi spune: "Am păcătuit!". 


  ,,Vino și tamăduiește-mi rănile gândurilor mele celor rele și.... Te voi lăuda ziua și noaptea Te voi vesti oamenilor, că toate neamurile să știe că Tu, Doamne, săvârsești minuni ca și altădată , ierți PĂCATELE , sfințești și dai viață"....

Doamne, binecuvântează pe vrăjmaşii mei!
 
Şi eu îi binecuvântez şi nu-i blestem!
 
Vrăjmaşii m-au împins şi mai mult spre Tine, în braţele Tale, mai mult decât prietenii.
Aceştia m-au legat de pământ şi mi-au răsturnat orice nădejde spre pământ.
Vrăjmaşii m-au făcut străin faţă de împărăţiile pământeşti şi un locuitor netrebnic, faţă de pământ. Precum o fiară prigonită, aşa şi eu, prigonit fiind, în faţa vrăjmaşilor, am aflat un adăpost mai sigur, ascunzându-mă sub cortul Tău, unde nici vrăjmaşii, nici prietenii, nu pot pierde sufletul meu.
Doamne, binecuvântează pe vrăjmaşii mei!
Şi eu îi binecuvântez şi nu-i blestem.
Ei au mărturisit în locul meu păcatele mele în faţa lumii.
Ei m-au biciuit, când eu m-am cruţat de biciuire.
Ei m-au chinuit atunci când eu am fugit de chinuri.
Ei m-au hulit atunci când eu m-am măgulit pe mine însumi.
Ei m-au scuipat atunci când eu m-am mândrit cu mine însumi.
Când eu m-am făcut înţelept, ei m-au numit nebun.
Când m-am făcut puternic, ei au râs de mine ca de un pitic.
Când am vrut să conduc pe oameni ei m-au împins înapoi.
Când m-am grăbit să mă îmbogăţesc, ei m-au smucit înapoi cu mână de fier.
Când m-am gândit să dorm liniştit, ei m-au trezit din somn.
Când mi-am zidit casă pentru viaţă lungă şi liniştită, ei au răsturnat-o şi m-au izgonit afară. Într-adevăr, vrăjmaşii m-au dezlegat de lume şi mi-au prelungit mâinile până la veşmântul Tău.
Binecuvântează, Doamne, pe vrăjmaşii mei!

Binecuvântează-i şi-i înmulţeşte; asmute-i şi mai mult împotriva mea, ca fuga mea spre Tine să fie fără întoarcere; ca să se rupă nădejdea mea în oameni ca pânza de păianjen; ca smerenia să împărăţească deplin în inima mea; ca inima mea să devină mormântul celor rele.

Ca toată comoara mea să o adun în ceruri. Ah, de m-aş elibera odată de autoamăgire, care m-a încâlcit într-o mreajă cumplită a vieţii înşelătoare!

Vrăjmaşii m-au învăţat să ştiu ceea ce puţin ştiu în lume: că omul nu are pe pământ vrăjmaşi afară de sine însuşi.

Doar acela urăşte pe vrăjmaşi, care nu ştie că vrăjmaşii nu sunt vrăjmaşi, ci prieteni severi.
De aceea, Doamne, binecuvântează pe prietenii şi pe vrăjmaşii mei!
Sluga blesteamă pe vrăjmaşi, căci nu ştie, iar Fiul îi binecuvântează, căci ştie.
Fiul ştie că vrăjmaşii nu pot să se atingă de viaţa lui.
De aceea El păşeşte liber între ei şi se roagă lui Dumnezeu pentru aceştia.
Doamne, binecuvântează pe vrăjmaşii mei!
Şi eu îi binecuvântez şi nu-i blestem!

                                                                           RUGĂCIUNE

Dumnezeule, spre ajutorul meu la aminte! Doamne, să-mi ajuți mie grăbește-Te!
Să se rusineze și să se înfrunte cei ce caută sufletul meu; să se întoarcă înapoi și să se RUŞINEZE cei ce-mi voiesc mie rele. Întoarcă-se îndată rușinati cei ce-mi grăiesc mie: „Bine, bine!”.
Să se bucure și să se veselească de Tine toți cei ce Te caută pe Tine, Dumnezeule, și să zică pururea cei ce iubesc mântuirea Ta: „Slăvit să fie Domnul!”.
 
Iar eu sărac sunt și sărman , Dumnezeule, AJUTĂ-MĂ!
 
Ajutorul meu și Izbăvitorul meu EȘTI Tu, Doamne, nu zabovi.

Stapâne, Dumnezeule, PĂRINTE Atotputernice, Doamne, Fiule Unule-Născut, Iisuse Hristoase și Duhule Sfinte, o Dumnezeire, o Putere, MILUIEŞTE-MĂ pe mine, păcătosul și cu judecățile care știi , MILUIEŞTE-MĂ pe mine nevrednicul robul tău că BINECUVÂNTAT EȘTI în vecii vecilor.

                                                                                                                                      AMIN.

DA DOAMNE , PAINE CELOR FLAMANZI si FOAME DE TINE, CELOR CARE AU PAINE! ...

Ai păcătuit? Intră în biserică, spune lui Dumnezeu: "Am păcătuit!". Nu-ti cer nimic altceva decât numai aceasta. Dumnezeiasca Scriptură spune: "Spune tu păcatele tale întâi, ca să te îndreptezi”(Isaia 43,26). Spune păcatul, ca să scapi de păcat! Nu-i nevoie pentru asta nici de oboseală, nici de şiruri de cuvinte, nici de cheltuială de bani, nici de altceva de acest fel. Spune un cuvânt, fii sincer fată de păcat şi spune: "Am păcătuit!".
 


🙏 Bucuria mea, iata indemnul Sfantului Parinte, Paisie Aghioritul: "Fratele meu, sora mea, nu cere nimic altceva in rugaciunea ta, in afara de pocainta.

            POCAINTA, iti aduce smerenia. SMERENIA, iti va aduce HARUL lui DUMNEZEU, iar DUMNEZEU, iti va darui prin Harul Sau, TOT CE ITI VA TREBUI, pentru propria ta mantuire si orice altceva, in cazul ca-ti va trebui pentru a ajuta un alt suflet." 

Ce este pocainta? 

POCAINTA, este durerea pentru amagirea in care s-a complacut multa vreme omul pacatos. Durerea aceasta trebuie sa fie insotita de rusinea si de frica de Dumnezeu. POCAINTA, este inceputul lepadarii de voia proprie si inceputul supunerii fata de voia lui Dumnezeu. POCAINTA, este stravederea leprei pacatului care il roade. Este ca si cum un om avand parul negru si neprivindu-se multa vreme in oglinda, s-ar uita deodata si s-ar vedea cu parul albit. Asemenea este pacatosul care se crede fara grija, pana cand se va uita intr-o oglinda in care va vedea lepra de pe sine. Oglinda este Hristos. Este singura oglinda ce li s-a dat oamenilor, in care sa se uite si sa se vada asa cum sunt. 

Imi plac tare mult cuvintele Sfantului Parinte, Gavriil Georgianul, cel Nebun pentru Hristos, care zice asa: "BUNATATEA, deschide portile Raiului, SMERENIA, ne duce inlauntru, iar DRAGOSTEA, ni-L va arata pe Dumnezeu!

Da Doamne, paine celor flamanzi si foame de Tine, celor care au paine!" 

Sfantul Parinte, Nectarie din Eghina, ne indeamna in chip minunat asa:

"Lasati toate grijile pe seama Lui Dumnezeu, fiindca, Acela lucreaza pentru voi. Sa nu banuiti ca rugaciunile voastre nu sunt auzite. Dumnezeu implineste dorintele voastre in modul în care voi nu stiti. Asadar, linistiti-va si chemati-L pe Dumnezeu!”


                                                                                                                  Amin si Aliluia!
                                                                                                                   Preot Ioan 🔔.



Arhivă blog

"Celui sarac ii lipsesc multe,celui lacom ii lipsesc toate."(Seneca)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Postări populare

CITATUL ZILEI

PSALTIREA