vineri, 10 iulie 2020

Despre ascultarea de preotul duhovnic

Ai păcătuit? Intră în biserică, spune lui Dumnezeu: "Am păcătuit!". Nu-ti cer nimic altceva decât numai aceasta. Dumnezeiasca Scriptură spune: "Spune tu păcatele tale întâi, ca să te îndreptezi”(Isaia 43,26). Spune păcatul, ca să scapi de păcat! Nu-i nevoie pentru asta nici de oboseală, nici de şiruri de cuvinte, nici de cheltuială de bani, nici de altceva de acest fel. Spune un cuvânt, fii sincer fată de păcat şi spune: "Am păcătuit!".


Creatorul nostru. Acesta este secretul mântuirii, în ascultarea desăvârşită faţă de Dumnezeu, prin preotul duhovnic şi în supunerea voinţei noastre, cu mulţumire, la voia şi mila Lui“. Eva prin neascultare a adus blestemul iar prin Naşterea Mântuitorului din Maica Domnului a venit binecuvântarea.

                                  Rugăciune pentru părintele duhovonic 

         Doamne, Iisuse Hristoase, Dumnezeule, Care pe desfrânată şi pe tâlhar i-ai primit, primeşte şi rugăciunea mea pentru robul tău, duhovnicul meu, Ioan preotul, ales de tine să poarte povara păcatelor mele în faţa Ta, aşa cum Tu porţi povara întregii lumii în faţa Tatălui ceresc. Iartă-i toate greşalele lui pentru dragostea şi jertfa stăruitoare, ca să pun început bun de pocăinţă, eu, oaia rătăcită. Cercetează-l degrabă şi vezi nevoile lui. Vindecă-l de toată boala şi întinăciunea trupească şi sufletească şi de slăbiciunea firii căzute. Izbăveşte-l de toţi vrăjmaşii văzuţi şi nevăzuţi, de tot răul şi ispitele ce i-au venit pentru păcatele mele. Sporeşte-i înţelepciunea, îndelunga răbdare, liniştea, pacea şi mulţumirea sufletească. Înmulţeşte-i puterea, sporeşte-i blândeţea şi purtarea de grijă şi împlineşte toate cele de folos lui. Dă-i minte luminată şi pricepere sfântă care se pogoară de la Tine, Împăratul Luminii. Bine sporeşte în el, Doamne şi dăruieşte-l sănătos, îndelungat în zile, drept învăţând cuvântul adevărului Tău. Amin Împărate ceresc, Mângâietorule, deschide slava cerului şi plouă peste duhovnicul meu, Ioan preotul, belşug de har şi bogată milă. Pogoară-te asupra lui, odihneşte în el pururea şi revarsă peste el mulţimea îndurărilor tale. Amin. Maica Domnului, acoperă cu atotputernicul Tău acoperământ pe robul tău, duhovnicul meu, Ioan preotul, şi roagă-te Bunului Dumnezeu să-l miluiască pentru rugăciunile tale. Izbăveşte-l de toată ispita trupească şi sufletească, tămăduieşte-l, întăreşte-l şi sănătate deplină dăruieşte-i. Amin. 


Cuvioase Părinte Siluan, roagă-te Domnului să miluiască şi să mântuiască pe duhovnicul meu, Ioan preotul, pentru rugăciunile tale.

mai multe rugăciuni găsiti aici;

https://colajeortodoxe.blogspot.com/search/label/Citate%20despre%20Rug%C4%83ciune



GURA MUTULUI (DESPRE MUTENIA SFANTULUI PARINTE ARSENIE BOCA)

Ai păcătuit? Intră în biserică, spune lui Dumnezeu: "Am păcătuit!". Nu-ti cer nimic altceva decât numai aceasta. Dumnezeiasca Scriptură spune: "Spune tu păcatele tale întâi, ca să te îndreptezi”(Isaia 43,26). Spune păcatul, ca să scapi de păcat! Nu-i nevoie pentru asta nici de oboseală, nici de şiruri de cuvinte, nici de cheltuială de bani, nici de altceva de acest fel. Spune un cuvânt, fii sincer fată de păcat şi spune: "Am păcătuit!".



“O poveste impresionata si o minune petrecuta de Sfantul Parinte Arsenie, minune care a fost consemnata prin relatarea Parintelui Sofonea Ioan, din Sibiu":

"Era in Postul Craciunului si picta o icoana a Mantuitorului, pe care n-a terminat-o. In timp ce picta a auzit o voce tainica: «Arsenie, nu Ma mai picta pe icoana, ca vremea s-a apropiat. Mergi si picteaza in inimile oamenilor, prin cuvantul tau. Spune-le ca vin peste ei necazuri si suferinte». Dar, continuand sa picteze icoana si negrabindu-se sa asculte porunca Domnului, a auzit din nou: «...Vei fi mut... Dar asta iti va aduce multa lume».

Imbolnavindu-i-se corzile vocale, nu mai putea sa vorbeasca. A stat asa de la Craciun pana in joia din Saptamana Mare, in postul Pastilor (in acest timp a scris insemnari numite «GURA MUTULUI», intr-un carnetel pe care-l are maica Pahomia de la Sambata).

Atunci cand se impartasea (era ierodiacon în vremea aceea), primele cuvinte ce le-a rostit cand i-a venit vocea, cuvinte ce le-a auzit si lumea din Biserica, au fost: «CRED, DOAMNE, SI MARTURISESC...», cu o voce ce a cutremurat Biserica, fiindca, oamenii, cand au auzit vocea lui, toti au cazut in genunchi si au plâns, si au laudat pe Dumnezeu ca i-a dat vocea, pentru ca multa lume venea dupa sfat. Astfel, a inceput din nou sa stea de vorba cu oamenii, la clopotnita din fata Sfintei Manastiri."

Si asemenea Sfantului Zaharia, cel din Vechiul Tetament, caruia Dumnezeu i-a ingaduit sa fie mut pana la vremea cand i s-a nascut fiul, Sfantul Ioan Botezatorul, fiidca, se ndoise in fata Ingerului Domnului ca sotia sa, Elisabeta, fiind inaintata in varsta ar mai putea sa nască (Luca 1, 13-22), si Părintele Arsenie a patit la fel”.

🙏 Sfinte Parinte Arsenie Boca, ca unul care ai indrazneala la Dumnezeu, roaga-te si pentru noi pacatosii, acum, in ceasul mortii si in ceasul judecatii noastre. Amin!
                                                                                                                      Preot Ioan 🛎.

Arhivă blog

"Celui sarac ii lipsesc multe,celui lacom ii lipsesc toate."(Seneca)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Postări populare

CITATUL ZILEI

PSALTIREA