joi, 5 ianuarie 2023

DIN SUFLET PENTRU SUFLET: “De ce se gustă Agheazma Mare 8 zile și nu 7?




Mai sunt cateva zile să te sfințești pe tine, mașina, căminul, animalele, pământul!
Până pe 14 ianuarie, gustă din Apa Mare!
7 efecte miraculoase are:
„Agheasma Mare se gusta in fiecare zi, opt zile la rand, pe nemancate. De ce opt zile si nu sapte? Pentru ca, asa cum spune intr-o rugaciune, ea este curatitoare spre viata vesnica. Gustand opt zile din apa aceasta, ne aducem aminte de botezul nostru, care a fost savarsit pentru ca noi sa avem arvuna vietii vesnice, mantuirea si dobandirea vietii vesnice. Cifra 8 este simbolul vesniciei. Deci, opt zile la rand gustam apa aceasta, ne sfintim, ne intarim si inmultim in noi harul pe care l-am primit la botez – fara ca aceasta sa fie o repetare a botezului, bineinteles -, ne curatim si devenim mai iubiti de Dumnezeu-Tatal, mai intariti in credinta de catre Dumnezeu-Fiul si mai sfintiti de catre Duhul Sfant”.
Cu aceasta apa se sfinteste si spatiul unde locuim si unde lucram pentru ca este aducatoare de binecuvantare. Crestinii obisnuiesc sa stropeasca cu agheasma si pamantul si animalele din gospodarie, avand credinta ca aceasta apa aduce ocrotire si binecuvantare de la Dumnezeu. Aceste acte ne descopera ca sfintirea apei de Boboteaza are drept scop sfintirea intregii creatii.
(Arhimandrit Antim Bozoancă )
„Sărbătoarea Botezului Domnului este și sărbătoarea botezului nostru! Ne bucurăm astăzi, când gustăm apă sfințită, pentru că este plină de harul Preasfintei Treimi”, a spus Părintele Antim!
Binefacerile apei sfințite de Bobotează:
1. Izvor de nestricăciune;
2. Izvor de sfințenie;
3. Alungare a duhurilor potrivnice;
4. Vindecare a sufletelor și a trupurilor;
5. Dezlegare de păcate;
6. Dăruire de tot binele folositor
7. Curățitoare spre viață veșnică.
Apa care este sfințită de Bobotează „se va păstra tot timpul anului într-un vas curat, ferit de stricăciune, și se va gusta din ea astăzi și încă opt zile, până la Odovania sau încheierea praznicului, dar și atunci când suntem bolnavi sau în ispite și încercări mari”, a explicat Părintele Nicolae de la Sf manastire Giurgeni !

DIN SUFLET PENTRU SUFLET: “De ce se gustă Agheazma Mare 8 zile și nu 7?: Dragă cititorule! Nimeni dintre noi nu e deplin sănătos cu sufletul. Toţi avem şi suferim boli sufleteşti mai mici sau mai mari. Să cădem c...

AJUN DE BOBOTEAZA ...

Ai păcătuit? Intră în biserică, spune lui Dumnezeu: "Am păcătuit!". Nu-ti cer nimic altceva decât numai aceasta. Dumnezeiasca Scriptură spune: "Spune tu păcatele tale întâi, ca să te îndreptezi”(Isaia 43,26). Spune păcatul, ca să scapi de păcat! Nu-i nevoie pentru asta nici de oboseală, nici de şiruri de cuvinte, nici de cheltuială de bani, nici de altceva de acest fel. Spune un cuvânt, fii sincer fată de păcat şi spune: "Am păcătuit!".




Versuri de Nicolae Nicoara Horia 

    “Azi e-Ajun de Boboteaza, 
Si-miroase-a busuioc,
 Duhul sa va aiba-n  paza, 
Sa va fie-n orice loc, 

Sa va fie cu temei,
 Ziua toata, viata toata,
 Pana-n marginile ei, 
Ca agheasma de curata!

    Azi e-Ajun de Boboteaza,
 Maine-n chip de porumbel, 
Duhul pe aceeasi raza, 
Se pogoara peste El! 

Apele sub cer sfinteasca, 
In acelasi singur Crez, 
Orice fiinta omeneasca,
 Pregatita de botez!”

   🙏 Bucuria mea, Sfantul Ioan Botezatorul striga catre oameni: "Faceti roade vrednice de pocainta" (Matei 3:8). Adica, pocaitiva, marturisiti-va pacatele si credeti in Sfanta Evanghelie, ca sa scapati de mania ce va sa fie. Oricare om, este asemenea unui smochin sadit de Dumnezeu pe pamant. Daca in viata, omul are CREDINTA (crestin ortodoxa), HAR (din Sfintele Taine, ce se savarsesc doar in Sfanta Biserica Ortodoxa) si FAPTE BUNE, atunci el este ca un smochin roditor si devine fiul lui Dumnezeu, dupa dar. Iar daca nu are acestea, atunci este un smochin neroditor pe care securea mortii si a judecatii il taie, il scoate din gradina lui Dumnezeu si il arunca in foc.
 
🙏 Intru tine, maica, cu osardie s-a mantuit cel dupa chip; ca, luand crucea, ai urmat lui Hristos; si lucrand, ai invatat sa nu se uite la trup, caci este trecator; ci sa poarte grija de suflet, de lucrul cel nemuritor. Pentru aceasta si cu ingerii impreuna se bucura, Preacuvioasa Maica Sinclitichia, duhul tau.

🙏 Dumnezeu si Maica Domnului sa te binecuvanteze in toata ziua si in tot lucrul tau. 

                                                                                                            Amin si Aliluia!
                                                                                                              Preot Ioan 🛎.

Arhivă blog

"Celui sarac ii lipsesc multe,celui lacom ii lipsesc toate."(Seneca)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Postări populare

CITATUL ZILEI

PSALTIREA