joi, 6 aprilie 2023

SA IUBESTI SI SA TE ROGI ...

Ai păcătuit? Intră în biserică, spune lui Dumnezeu: "Am păcătuit!". Nu-ti cer nimic altceva decât numai aceasta. Dumnezeiasca Scriptură spune: "Spune tu păcatele tale întâi, ca să te îndreptezi”(Isaia 43,26). Spune păcatul, ca să scapi de păcat! Nu-i nevoie pentru asta nici de oboseală, nici de şiruri de cuvinte, nici de cheltuială de bani, nici de altceva de acest fel. Spune un cuvânt, fii sincer fată de păcat şi spune: "Am păcătuit!"


🙏 Sa iubesti si sa te rogi pentru omul acela care stie intotdeauna cum sa-ti aduca zambetul pe buze!

🙏 Sa iubesti si sa te rogi pentru omul acela care stie cand ai nevoie de o imbratisare sau de un umar pe care sa te sprijini! O imbratisare poate opri 1000 de lacrimi.

🙏 Sa iubesti si sa te rogi pentru omul acela caruia sincer ii pasa de tine, care plange cu tine cand plangi si se bucura cu tine cand atunci cand razi.

🙏 Sa iubesti si sa te rogi pentru scumpii tai parinti, care te-au zamislit, te-au crescut si te-au facut om.
 
🙏 Sa iubesti si sa te rogi zilnic, pentru parintele tau duhovnic, prin care ti-au fost iertate pacatele, care ti-a dat Sfanta Impartasanie si ti-a deschis portile Raiului.

🙏 Bucuria mea, sa iubesti si sa te rogi, dar, sa si crezi cu tarie in Dumnezeu, sa fii fierbinte in credinta crestin ortodoxa, pentru ca iata ce spune Sfantul Maxim Marturisitorul: "Cel ce crede (in Dumnezeu), se teme (ca sa nu pacatuiasca); cel ce se teme (de Dreapta lui Judecata), se smereste; cel ce se smereste, se imblanzeste; cel bland, pazeste cele 10 Porunci; cel ce pazeste Poruncile, se lumineaza, iar cel luminat se impartaseste de tainele Cuvantului dumnezeiesc (si se mantuieste)".
 
🙏 Asadar, bucuria mea, inseteaza dupa Iisus si El, te va satura pe deplin cu iubirea lui. 

                                                                                                Amin și Aliluia!
                                                                                                 Preot Ioan 🛎.

Părinte, de unde știi că diavolul există?

Ai păcătuit? Intră în biserică, spune lui Dumnezeu: "Am păcătuit!". Nu-ti cer nimic altceva decât numai aceasta. Dumnezeiasca Scriptură spune: "Spune tu păcatele tale întâi, ca să te îndreptezi”(Isaia 43,26). Spune păcatul, ca să scapi de păcat! Nu-i nevoie pentru asta nici de oboseală, nici de şiruri de cuvinte, nici de cheltuială de bani, nici de altceva de acest fel. Spune un cuvânt, fii sincer fată de păcat şi spune: "Am păcătuit!".






"- Părinte, de unde știi că diavolul există?
- Ca să afli răspunsul, numără câte fire de păr sunt în această pensulă.
- Avva, dar va fi foarte greu, sunt foarte multe...
După un timp petrecut la numărat, fratele îi spune părintelui:
- Am numărat, părinte. Nu a fost chiar atât de greu.
- Acum, pentru fiecare fir de păr hai să facem câte o metanie și să spunem împreună: "Doamne, Iisuse Hristoase, Fiul lui Dumnezeu, miluiește-mă!"
- Să-mi fie cu iertare, Avva, dar nu pot să fac aceasta. De fiecare dată când încerc, ba mă doare aia, ba mă lovesc de aia, ba îmi vine în minte altceva și nu mă pot concentra...
- Iată, dragul meu, că ai și dovada existenței diavolului. Când faci altceva decât să te rogi nu ai nicio problemă în a sta concentrat pe ceea ce ai de făcut indiferent cât de dificilă este lucrarea, pentru că diavolul nu este afectat. Când însă trebuie să te rogi, diavolul, lovit fiind de fiecare cuvânt din rugăciune, ripostează și îți umblă în gând, distrăgându-te. Astfel mintea ta zboară la cele trecătoare și rugăciunea ta nu poate fi deplină așa că el rămâne nevătămat. Acum hai să ne rugăm împreună și să zicem "Doamne, Iisuse Hristoase, Fiul lui Dumnezeu, miluiește-ne pe noi păcătoșii, totdeauna, acum și pururea și în vecii vecilor. Amin.""

Arhivă blog

"Celui sarac ii lipsesc multe,celui lacom ii lipsesc toate."(Seneca)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Postări populare

CITATUL ZILEI

PSALTIREA