duminică, 11 februarie 2024

Predică la Duminica 16-a după Rusalii (Pilda Talantilor)



Ai păcătuit? Intră în biserică, spune lui Dumnezeu: "Am păcătuit!". Nu-ti cer nimic altceva decât numai aceasta. Dumnezeiasca Scriptură spune: "Spune tu păcatele tale întâi, ca să te îndreptezi”(Isaia 43,26). Spune păcatul, ca să scapi de păcat! Nu-i nevoie pentru asta nici de oboseală, nici de şiruri de cuvinte, nici de cheltuială de bani, nici de altceva de acest fel. Spune un cuvânt, fii sincer fată de păcat şi spune: "Am păcătuit!".


       Antihrist va lăsa posibilitatea vieții Bisericii, va permite slujbele acesteia și construirea de Biserici frumoase cu condiția ca ei să-l recunoască drept ființă supremă și să se închine înaintea lui. El va avea o ură personală față de Hristos.
El va respira această ură și se va bucura de apostazia oamenilor față de Hristos și Biserică.
Va fi o Liturghie care se va îndepărta de credință, în timp ce mulți Episcopi vor trăda credința.
Căutarea unui compromis va fi starea de duh caracteristică oamenilor. Natura fără compromisuri a credinței va dispărea. Oamenii își vor justifica subtil căderea, iar răul măgulitor va menține o astfel de dispoziție generală, iar oamenii vor dobândi obiceiul abaterii de la adevăr și obiceiul dulce a compromisului și a păcatului”.

                                            ☦Sfântul Ioan din Shanghai și San Francisco

..."Daca vrei sa dobandesti rugaciunea adevarata ,persevereaza cu tarie,iar Dumnezeu ,vazand bunavointa ta ,iti va da darul rugaciunii adevarate"(Sf. Macarie cel Mare),

..."Nu exista om care sa paseasca pe calea virtutii si sa fie fara suferin a,fara dureri,fara tristete si fara ispite"(Sf. Ioan Gura de Aur),

" Nicio lacrima, nicio durere, nicio suferinta nu este nebagata in seama la Judecata. Calea crestinul e calea nevointelor si a suferintei. "

Pr. Justin Pârvu

Arhivă blog

"Celui sarac ii lipsesc multe,celui lacom ii lipsesc toate."(Seneca)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Postări populare

CITATUL ZILEI

PSALTIREA