vineri, 27 noiembrie 2020

CRESTINUL ORTODOX POSTITOR

Ai păcătuit? Intră în biserică, spune lui Dumnezeu: "Am păcătuit!". Nu-ti cer nimic altceva decât numai aceasta. Dumnezeiasca Scriptură spune: "Spune tu păcatele tale întâi, ca să te îndreptezi”(Isaia 43,26). Spune păcatul, ca să scapi de păcat! Nu-i nevoie pentru asta nici de oboseală, nici de şiruri de cuvinte, nici de cheltuială de bani, nici de altceva de acest fel. Spune un cuvânt, fii sincer fată de păcat şi spune: "Am păcătuit!".


Bucuria mea, un crestin ortodox care s-a hotarat sa tina postul, trebuie sa renunte la pacate, nu doar la carne, lapte, branza, oua, peste si vin! In timpul postului se cuvine SA TACA, SA RABDE, SA SE ROSGE si SA FACA MILOSTENIE.

Nu este important cata fasole, cati cartofi, cate fructe a mancat, ci cat de mult a iubit.

 Este important daca a pus iubire in tot ce a facut. Parola de la intrarea in Rai nu e "PATE VEGETAL", “SOIA” sau “ZACUSCA”, ci este IUBIRE! Dumnezeu nu are nevoie de postul nostru, El vrea sa vada la noi o infranare, o disciplinare a trupului. Ne este de folos si cartea cu “RETETE DE POST”, dar, mult mai placute inaintea Lui Dumnezeu sunt FAPTELE BUNE. 

POSTUL este POST, atunci cand IUBIREA este IUBIRE, RUGACIUNEA este RUGACIUNE, MILOSTENIA este MILOSTENIE! 

Asadar: Iubiti, rugati-va, postiti, Ajutati, mangaiati, incurajati, Iertati, rugati-va, postiti, 

Pe toate acestea le-mpletiti, Cu Hristos in suflet sa fiti, Si-atunci veti fi mantuiti! Si pentru ca la temelia mantuirii noastre sta aproapele, adica, ce-am facut pentru cel de langa noi, sa luam aminte la cuvantul de invatatura al Sfantului 

Parinte Arsenie Boca: “Raspunderea noastra este de a chema pe toti la pocainta, la viata curata, ca in orice moment, noi, cei ai Lui Dumnezeu, sa fim gata a intra… dar foarte putini sunt cei ce vor intra in Imparatia lui Dumnezeu”. 

                                                                                                                                Amin si Aliluia!
                                                                                                                                         Preot Ioan 🛎.

CAND ESTI TRIST (Preot Cristian Alexandru)

Ai păcătuit? Intră în biserică, spune lui Dumnezeu: "Am păcătuit!". Nu-ti cer nimic altceva decât numai aceasta. Dumnezeiasca Scriptură spune: "Spune tu păcatele tale întâi, ca să te îndreptezi”(Isaia 43,26). Spune păcatul, ca să scapi de păcat! Nu-i nevoie pentru asta nici de oboseală, nici de şiruri de cuvinte, nici de cheltuială de bani, nici de altceva de acest fel. Spune un cuvânt, fii sincer fată de păcat şi spune: "Am păcătuit!"


“Cand esti trist si apasat,
De ispite-nconjurat,
O, crestine de ce stai,
Si nu iei, calea catre Rai?

Spera, roaga-te mereu,
Sa te-ajute Dumnezeu,
Ca prin mila Sa, in dar,
Sa vii la duhovnic iar!

El te-asculta rabdator,
Si se roaga Sfintilor,
La icoana ne-ncetat,
Plange pentru-al tau pacat!


El te-ndeamna sa te rogi,
Si cand simti ca nu mai poti,
Lui Iisus, Blandul Pastor,
Da-i povara grijilor!

Mare plata vei avea,
De asculti povata sa,
Caci prin Sfanta mana Lui,
Lua-vei Harul Domnului!

Toti acum sa ne rugam,
De Hristos sa ascultam!
Ca da Har dumnezeiesc,
Celor ce se spovedesc!”


 Bucuria mea, să te păzesti de duhul tristetii, fiindcă, de la el incep toate relele. Homer spune asa: “Cine a ratacit si a patimit mult in lume, isi gaseste bucurii chiar si in durere”. Iar Marc Aureliu zice: “Sa te superi pe lume ar fi o prostie; ei nu-i pasa de asta”. Sfantul Parinte, Varsanufie spune ca: “Exista doua feluri de tristete.


 Prima este FIREASCA si provine din slabiciune, iar cealalta PROVINE DE LA DIAVOLI. Tu insa nevoieste-te prin rugaciune si vezi-ti de lucrarea ta, cu rabdare. Atunci, vrajmasul diavol vazand ca te rogi indeosebi pentru asta, se departeaza, fiindca, nu vrea sa-ti dea pricina de rugaciune”. Noi suntem nonculori si doar prin ceilalti devenim culori! Viata noastra capata culoare si profunzime doar prin prisma aproapelui. ,


ZAMBESTE! ALUNGA TRISTETEA! ZAMBESTE! 

Chipul tau sa straluceasca, De bucurie duhovniceasca!

 Amin si Aliluia!

                                                                                                                                    Preot Ioan 

Arhivă blog

"Celui sarac ii lipsesc multe,celui lacom ii lipsesc toate."(Seneca)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Postări populare

CITATUL ZILEI

PSALTIREA