miercuri, 1 martie 2023

CEA MAI FRUMOASA ZI DIN VIATA MEA! ...

Ai păcătuit? Intră în biserică, spune lui Dumnezeu: "Am păcătuit!". Nu-ti cer nimic altceva decât numai aceasta. Dumnezeiasca Scriptură spune: "Spune tu păcatele tale întâi, ca să te îndreptezi”(Isaia 43,26). Spune păcatul, ca să scapi de păcat! Nu-i nevoie pentru asta nici de oboseală, nici de şiruri de cuvinte, nici de cheltuială de bani, nici de altceva de acest fel. Spune un cuvânt, fii sincer fată de păcat şi spune: "Am păcătuit!"..  


 Bucuria mea, Dumnezeu a pus masura vietii omenesti si masura aceasta este impartita pe zile. Viata este darul cel mai de pret, primit de la Dumnezeu. De aceea, in fiecare dimineata, cand ma trezesc din somn, ma inchin, mananc o bucatica de anafura, beau putina Aghiasma mica, spun Rugaciunile diminetii si apoi zic: ASTAZI, este CEA MAI FRUMOASA ZI DIN VIATA MEA, pentru ca este "darul lui Dumnezeu". El m-a trezit din somn! Si mi-a mai dat in dar, timp de mantuire! Gasim scris in Biblie: "La vreme potrivita te-am ascultat si in ziua mantuirii te-am ajutat"; iata acum vreme potrivita, IATA ACUM ZIUA MANTUIRII." (2 Corinteni 6:2). 

    Sa traim aceasta zi, ca si cand ar fi ultima din viata noastra si sa muncim (punand iubire in ceea ce facem), ca si cand am trai o vesnicie. Sa traim in Hristos, sa respiram pe Hristos si sa traiasca Hristos inlauntrul nostru. In aceasta zi si in fiecare zi trebuie sa-L iubim pe Dumnezeu, mai mult decat orice si sa nu ne saturam niciodata, sa-L iubim. Dragostea este gratuita daca il iubesti pe Dumnezeu. Daca nu-L iubesti costa mult, foarte mult. Costa fix, renuntarea la patimile si poftele tale. In aceasta zi si in fiecare zi a vietii noastre, sa-L rugam pe Hristos, pe Maica Domnului si pe toti Sfintii sa ne ajute sa ne imbracam cu vesmantul dumnezeiesc al smereniei. Sufletul trebuie sa fie plin de multumire catre Dumnezeu si dupa cum spunea Sfantul Parinte, Antonie cel Mare: "Sa traiesti ca si cand nu ai fi din lumea aceasta si vei avea pace" Si iti mai spun ceva: Chiar daca nu poti fi un Sfant dintre cei mari ca Sfantul Parinte Antonie, tu trebuie sa-ti intetesti ostenelile si sa sporesti talantul, cu nadejdea mantuirii fiindca, nici Sfantul Antonie cel Mare, nu se va salaslui singur in Imparatia lui Dumnezeu,
 
 "Te-ai gandit tu, om, vre-odata,
 Lui Iisus sa-I multumesti,
 Pentru viata pamanteasca, 
Ce ti-a dat-o s-o traiesti?

 Pentr-al diminetii soare,
 Cand te scoli sub raza lui,
 Multumit-ai astazi oare,
 Dandu-i slava Domnului?

 Pentru marea-I bunatate,
 Pentru bucurii din plin, 
Pentru Har si sanatate,
 Multumit-ai tu deplin?

 Chiar si pentru lucrul care, 
Te-a durut si te-a ranit,
 Multumiri adus-ai oare,
 Celui ce le-a-ngaduit? 

Pentru tot ce-n rugaciune, 
I-ai cerut si nu ti-a dat, 
Multumit-ai tu crestine,
 linistit si impacat? 

Pentru lacrimi, suferinta, 
Pentru lipsuri si poveri, 
Multumit-ai cu credinta-n 
ale Sale mangaieri? 

O, gandeste-te crestine, 
La iubirea lui Hristos, 
Ca El s-a jertfit pe Sine, 
Sa fii astazi bucuros".

 Amin si Aliluia!
Preot Ioan 🔔.

Arhivă blog

"Celui sarac ii lipsesc multe,celui lacom ii lipsesc toate."(Seneca)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Postări populare

CITATUL ZILEI

PSALTIREA