marți, 20 aprilie 2021

EXISTA CEVA??? EXISTA DUMNEZEU! ...

Ai păcătuit? Intră în biserică, spune lui Dumnezeu: "Am păcătuit!". Nu-ti cer nimic altceva decât numai aceasta. Dumnezeiasca Scriptură spune: "Spune tu păcatele tale întâi, ca să te îndreptezi”(Isaia 43,26). Spune păcatul, ca să scapi de păcat! Nu-i nevoie pentru asta nici de oboseală, nici de şiruri de cuvinte, nici de cheltuială de bani, nici de altceva de acest fel. Spune un cuvânt, fii sincer fată de păcat şi spune: "Am păcătuit!".


   Bucuria mea, exista si aceasta categorie de oameni, carora le este greu sa spuna Dumnezeu, care spun ca “exista ceva”, exista “o putere” care guverneaza tot Universul. Multora nu le este greu sa pronunte si sa invoce numele diavolului prin dracuituri necontenite, dar le este greu sa pronunte numele lui Dumnezeu. 

     De aceea, Sfantul Parinte, Nicolae Velimirovici, ne-a lasat si acest cuvant de invatatura: “Imi scrii ca trebuie sa existe ceva la urma urmelor. Spui ca ai citit despre stele, la un mare astronom, si ti-a cazut sub ochi afirmatia acestui vestit savant: „Fara Dumnezeu, nimic nu se poate intelege, nici explica in lume”.

 De aici ai ajuns la concluzia ca „exista ceva”. Spune, fiule al lui Lazar: „Exista Dumnezeu!”. Si bucura-te! “Exista ceva” – asa spun numerosi oameni cu studii. Dar daca vei ramane pana la sfarsitul vietii doar la aceasta spusa: “exista ceva”, intreaga ta viata va fi nimic. 

O senzatie trecatoare ca exista o uriasa putere tainica a lumii vazute nu este nici pe departe acea credinta, de viata facatoare si roditoare, ce lumineaza viata noastra si ne arata calea. 

        A te margini sa spui ca „exista ceva” nu inseamna a iesi la lumina zilei. Asta inseamna de-abia ca drumetul a strabatut intunericul noptii si a intrezarit, cu pupilele dilatate, zorii spre rasarit. Dar de acolo pana la soarele mare deasupra crestetului mai este cale lungă.

 Daca ai sti sa spui macar: „Exista Cineva”, zorii ar rasari mai repede peste viața ta. Cunoaște-L pe Facatorul tau, frate draga. Iata, Artistul Preainalt sta alaturi de lucrurile Sale. Tu ai atintit prea mult cu privirea creatiile Lui artistice, care pana la un punct iti deschid ochii, iar dupa aceea te orbesc. De ce nu vii la Artist, si nu faci cunostinta cu El, si nu te prezinti Lui? 

Hristos de aceea a si venit pe Pamant: ca sa-ti intinda mâna și să te aducă la Sine. Cine nu se apropie de Artist în această lume, în minunatul Lui atelier, nu L-a cunoscut, nu I s-a prezentat, și nu I s-a închinat, acela nu va fi primit nici în curtea Lui cea din Ceruri. Asta ti-o scriu dupa ce m-am intors de la o inmormantare. A murit un tanar de treaba din Ohrida. 

Pe patul de moarte, chipul ii era luminoas – mai luminos ca in timpul vietii. A trait dupa indreptarul credintei si a raposat in credint deplina. Foarte tanar, dar intelept. Iar tu esti deja un domn mai in varsta. Pace tie si mila de la Dumnezeu!"

    Dumnezeu si Maica Domnului sa te binecuvanteze, multa sanatate sa-ti daruiasca, in credinta crestin ortodoxa sa te intareasca si sa te mantuiasca! 

                                                                                                                                  Amin si Aliluia!
                                                                                                                                       Preot Ioan 🛎.

Arhivă blog

"Celui sarac ii lipsesc multe,celui lacom ii lipsesc toate."(Seneca)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Postări populare

CITATUL ZILEI

PSALTIREA