duminică, 11 aprilie 2021

PUSTNICUL si DIAVOLUL

Ai păcătuit? Intră în biserică, spune lui Dumnezeu: "Am păcătuit!". Nu-ti cer nimic altceva decât numai aceasta. Dumnezeiasca Scriptură spune: "Spune tu păcatele tale întâi, ca să te îndreptezi”(Isaia 43,26). Spune păcatul, ca să scapi de păcat! Nu-i nevoie pentru asta nici de oboseală, nici de şiruri de cuvinte, nici de cheltuială de bani, nici de altceva de acest fel. Spune un cuvânt, fii sincer fată de păcat şi spune: "Am păcătuit!".


Bucuria mea, se spune ca unui pustnic aratandu-i-se diavolul intr-o noapte, a inceput sa-i insire pacatele: “Ai facut asta si asta, aceia si aceia, vai de sufletul tau!”

- Numai atata, a intrebat pustnicul?

- Ba, ai mai facut si altele, multe si destule, ca sa ai parte de focul iadului nostru!
- Te rog – i-a zis pustnicul – scrie-mi-le pe o hartie, ca sa nu le uit! Cand au fost gata, pustnicul lua hartia de la diavol, facu peste ea semnul Sfintei Cruci şi scrise cuvintele: „Achitate prin Scump Sangele Domnului Iisus Hristos!”, apoi i-a intins-o diavolului, spunandu-i: „Mi-ai dat nota, poftim aici chitanta!”. Atunci, crapand de furie si de necaz, diavolul indata s-a facut nevazut.

In fiecare zi, si noi facem o foarte lunga “nota de pacate”, sa cautam insa “sa o achitam” cat mai repede cu putinta, prin Taina Sfintei Spovedanii. Si daca unii ne vor lua in ras, ca mergem duminica la Sfanta Biserica, ca postim, ca ne rugam, ca ne spovedim si ne impartasim, noi sa-i iartam si sa ne rugam pentru ei, fiindca, SUNT IN INSELARE! “Pentru unii, nu valorezi nimic, Pentru altii, esti un infinit, Pentru unii, esti ghimpe si durere, Pentru altii, esti iubire si placere, Pentru unii, esti neinteresant, Pentru altii, esti de neuitat, Tu omule, sa fii in fata lui Dumnezeu ca o floare, Fiindca, ceea ce esti in fata oamenilor moare, Cauta sa placi lui Dumnezeu, Pentru ca oamenii, oricum te vor judeca mereu”.

Amin si Aliluia!
Preot Ioan 🛎.

Ieșit-au lupii-n stradă

Ai păcătuit? Intră în biserică, spune lui Dumnezeu: "Am păcătuit!". Nu-ti cer nimic altceva decât numai aceasta. Dumnezeiasca Scriptură spune: "Spune tu păcatele tale întâi, ca să te îndreptezi”(Isaia 43,26). Spune păcatul, ca să scapi de păcat! Nu-i nevoie pentru asta nici de oboseală, nici de şiruri de cuvinte, nici de cheltuială de bani, nici de altceva de acest fel. Spune un cuvânt, fii sincer fată de păcat şi spune:
 "Am păcătuit!".

,,Decât Spitale pline de oameni bolnavi...prefer Bisericile pline de oameni sănătoși! "😇

Ieșit-au lupii-n stradă,
Să strige-n gura mare....
Că vor spitale multe,
Că nu vor Catedrale!!!

Vă place suferința?
Vă plac cei ce bolesc?
Vă place-a zace -n paturi,
Poporul Românesc?

Vă-nghesuiți la rafturi,
Și umpleți cărucioare
Cu fel și fel de E-uri
Toate, dăunătoare!

Nu prețuiți credința,
Scuipați pe tot ce-i Sfânt,
Dar vă lăsați părinții
Prin vreun azil plângând...

Nu știți a face-o cruce...
A spune-o rugăciune,
Dar, judecați pe preoți
Că nu fac fapte bune!

Dar, știți măcar ce cereți?
Căci Dumnezeu ...e Mare,
Și împlinește cereri....
Deci, sigur vreți spitale?

05.11.2015.
Marina Adrian Liviu


Arhivă blog

"Celui sarac ii lipsesc multe,celui lacom ii lipsesc toate."(Seneca)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Postări populare

CITATUL ZILEI

PSALTIREA