marți, 11 octombrie 2022

CEA MAI LUNGA CALE ...

Ai păcătuit? Intră în biserică, spune lui Dumnezeu: "Am păcătuit!". Nu-ti cer nimic altceva decât numai aceasta. Dumnezeiasca Scriptură spune: "Spune tu păcatele tale întâi, ca să te îndreptezi”(Isaia 43,26). Spune păcatul, ca să scapi de păcat! Nu-i nevoie pentru asta nici de oboseală, nici de şiruri de cuvinte, nici de cheltuială de bani, nici de altceva de acest fel. Spune un cuvânt, fii sincer fată de păcat şi spune: "Am păcătuit!"....  


 Bucuria mea, cea mai lunga cale este calea care duce DE LA URECHI LA INIMA... si stiti de ce?

 Pentru ca ce aud urechile filtreza inima, iar calea cea mai scurta sau cea mai rapida, este calea DE LA INIMA LA GURA, pentru ca daca inima nu a filtrat cu grije ce aude, va ranii prin cuvinte si inevitabil va fi ranita si ea! Apoi, ca sa repari o inima iti ia timp..., uneori ani de zile! Trebuie sa avem mare grija ce vorbim, sa cantarim vorbele pe care le rostim pentru ca odata iesita cleveteava din gura, nu o mai putem aduce inapoi. Este asemanator cu a sparge un burduf de perna, umplut cu fulgi de pasare in bataia vantului. Fulgii de pasare se vor imprastia si nicidata nu-i vom mai putea aduna si sa-i bagam in perna. Tot asa este si cu vorbele de cleveteava, odata rostite, raman spuse! Si pentru ca prima din cele 24 de vami prin care trece sufletul in drumul catre Dumnezeu, este chiar Vama clevetelii si stiind ca iadul este "pardosit" cu limbi de barfitor, barfitoare (clevetitor, clevetitoare), de aceea sa ne rugam mereu asa: "Pune, Doamne, straja gurii mele si usa de ingradire imprejurul buzelor mele" (Psalm 140:3). 

Pentru a nu mai cleveti, avem de la Dumnezeu, PORTI si LACAT. Portile sunt maxilarele pe care le putem pune unul peste altul si sa tacem, iar lacatul sunt buzele asezate una peste alta. Amin!
 
Dumnezeu si Maica Domnului sa te binecuvanteze si sa-ti dea dreapta socoteala, intelepciune, smerenie, blandete, iubire si muuulta rabdare. 

                                                                                                           Amin si Aliluia!
                                                                                                            Preot Ioan 🔔.


Arhivă blog

"Celui sarac ii lipsesc multe,celui lacom ii lipsesc toate."(Seneca)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Postări populare

CITATUL ZILEI

PSALTIREA