joi, 20 aprilie 2023

CUVANT de INVATATURA despre VESNICIA RAIULUI sau VESNICIA IADULUI

Ai păcătuit? Intră în biserică, spune lui Dumnezeu: "Am păcătuit!". Nu-ti cer nimic altceva decât numai aceasta. Dumnezeiasca Scriptură spune: "Spune tu păcatele tale întâi, ca să te îndreptezi”(Isaia 43,26). Spune păcatul, ca să scapi de păcat! Nu-i nevoie pentru asta nici de oboseală, nici de şiruri de cuvinte, nici de cheltuială de bani, nici de altceva de acest fel. Spune un cuvânt, fii sincer fată de păcat şi spune: "Am păcătuit!".




    Bucuria mea, omul - faptura aleasa si unica a lui Dumnezeu, un amestec de pamant si cer, se naste pe pamant si intr-o zi moare trupeste. Mandria, slava desarta si trufia, il umfla pe om ca basica din pasat, pana cand intr-o zi moare si piere. Ultima sau ultimele clipe ale vietii noastre, sunt definitorii pentru vesnicia care ne asteapta: VESNICIA RAIULUI sau VESNICIA IADULUI. Cu alte cuvinte, in ce ne va gasi Dumnezeu, in aceea ne va judeca. In timpul unei exorcizari in Sfanta Manastire Brancoveni de langa Slatina, am auzit cu urechile mele, cand diavolul dintr-o tanara indracita, ii zicea cu o voce ca un grohait: ,,DRACUIE si MORI!, DRACUIE si MORI!, BLESTEAMA SI MORI!, BLESTEAMA SI MORI!”. Asta inseamna ca daca cineva dracuie, injura, blesteama, si apoi moare (nemaiapucand sa se spovedeasca) asa va ramane si in vesnicie. In schimb, daca cineva moare rostind rugaciunea lui Iisus, atunci, Domnul va fi langa sufletul aceluia si asa va ramane in vesnicie. Daca un om isi da duhul in timp ce repeta rugaciunea: „Preasfanta Nascatoare de Dumnezeu, miluieste-ma pe mine, pacatosul!” – va fi nedespartit de Maica Domnului. Iar cel ce nu mai poate scoate nici un cuvant, dar in tot rastimpul vietii sale s-a nevoit sa deprinda aceasta rugaciune catre Iisus, sufletul sau o va repeta pentru el atunci cand se va afla pe patul de moarte. In ce stare se afla sufletul cand paraseste trupul, in aceeasi stare va ramane pentru totdeauna si intr-aceea va fi si  judecat. Dupa moarte, nu mai este pocainta. Sufletul adormit nu mai poate face nimic pentru el insusi. Rugaciunea sa nu se mai aude inaintea lui Dumnezeu. Singura sa alinare in muncile si in intristarea cea vesnica mai ramane doar rugaciunea si milostenia celor vii, ramasi in urma sa pe pamant.
                                                                                                                     Preot Ioan 🛎.

                                            EREZIA - PĂCAT DE MOARTE

Sfantul Parinte, Ignatie Briancianinov spune asa: "Biserica Universala a recunoscut intotdeauna erezia ca un pacat de moarte, a recunoscut intotdeauna ca omul molipsit de boala groaznica a ereziei este mort sufleteste, strain de har si de mantuire, fiind in comuniune cu diavolul si cu pieirea lui. Erezia e mai degraba un pacat diavolesc decat omenesc; ea este fiica diavolului, nascocirea lui, e o nelegiuire apropiata de inchinarea la idoli. Parintii numesc adesea inchinarea la idoli NELEGIUIRE, iar erezia – REA CREDINTA; în închinarea la idoli diavolul isi ia siesi partea dumnezeiasca de la oamenii orbiti, iar prin erezie el îi face pe acesti oameni orbiti partasi ai pacatului sau de capatai: hula de Dumnezeu. Cine va citi cu atentie „Faptele Apostolilor” se va convinge usor de caracterul pe de-a-ntregul satanic al ereticilor. El va vedea îngrozitoarea lor fatarnicie, trufia nemasurata, va vedea un comportament alcatuit din minciuna neîntrerupta, va vedea cât sunt de robiti celor mai diferite si josnice patimi …. Cu deosebire se remarca la ei ura neîmpacata catre fiii adevaratei Biserici …."

BINECUVANTARE

Ai păcătuit? Intră în biserică, spune lui Dumnezeu: "Am păcătuit!". Nu-ti cer nimic altceva decât numai aceasta. Dumnezeiasca Scriptură spune: "Spune tu păcatele tale întâi, ca să te îndreptezi”(Isaia 43,26). Spune păcatul, ca să scapi de păcat! Nu-i nevoie pentru asta nici de oboseală, nici de şiruri de cuvinte, nici de cheltuială de bani, nici de altceva de acest fel. Spune un cuvânt, fii sincer fată de păcat şi spune: "Am păcătuit!".

   Bucuria mea, Dumnezeu si Maica Domnului sa te binecuvanteze!

 De multa BUCURIE Sfanta, PACE Sfanta si LUMINA Sfanta, sa umple Dumnezeu, sufletul tau!

Nici nu-ti dai seama cat de fericit as fi, sa ma binecuvanteze si pe mine, in fiecare dimineata, un preot crestin ortodox.

 Fiindca spune Sfantul Ioan Gura de Aur: "ORICATE HOTARASC PREOTII PE PAMANT, CONFIRMA DUMNEZEU IN CER!" Asadar, cand eu iti trimit un mesaj: "FII BINECUVANTAT (A)!", Dumnezeu din cer spune, ca un ecou: "FII BINECUVANTAT (A)!"

 Cand parintele te binecuvantez si ma rog pentru tine, atunci, SUFLETUL TAU, ESTE COPLESIT DE IUBIREA LUI DUMNEZEU! Cu binecuvantarea lui Dumnezeu, printr-un preot, vei avea putere sa invingi mult mai usor ispitele zilei, sa rabzi fara de carteala si cu zambetul pe buze, toate care se vor abate asupra ta. Ispitele sunt ingaduite ca sa ni se descopere patimile ascunse, ca sa ne luptam cu ele si sa ne tamaduim sufletele. Ispitele aduc smerita cugetare. Sunt si ele un semn al milei dumnezeiesti. Nadejdea in Dumnezeu nu poate sfarsi niciodata in deznadejde.

          Dumnezeu si Maica Domnului sa te binecuvanteze si sa-ti dea Duhul Smereniei, Duhul Milosteniei, Duhul Iertarii, Duhul Iubirii vrajmasilor, Duhul Blandetii, Duhul Rabdarii, Duhul Intelepciunii... in tot ce faci, sa ai INTELEGERE DUHOVNICEASCA si sa te fereasca Dumnezeu de RAVNA FARA SOCOTEALA!   

                                                                                                      Amin si Aliluia!
                                                                                                      Preot Ioan 🛎.


Arhivă blog

"Celui sarac ii lipsesc multe,celui lacom ii lipsesc toate."(Seneca)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Postări populare

CITATUL ZILEI

PSALTIREA