duminică, 26 decembrie 2021

RODUL NEVORBIRII DE RAU

Ai păcătuit? Intră în biserică, spune lui Dumnezeu: "Am păcătuit!". Nu-ti cer nimic altceva decât numai aceasta. Dumnezeiasca Scriptură spune: "Spune tu păcatele tale întâi, ca să te îndreptezi”(Isaia 43,26). Spune păcatul, ca să scapi de păcat! Nu-i nevoie pentru asta nici de oboseală, nici de şiruri de cuvinte, nici de cheltuială de bani, nici de altceva de acest fel. Spune un cuvânt, fii sincer fată de păcat şi spune: "Am păcătuit!".


"Dreptului Iosif, initial i s-a parut ca Prea Sfanta Fecioara e "furata de nunta" si, fiind drept, n-a vrut s-o vadeasca (DREPTII NU VORBESC DE RAU PE NIMENI!). De aceea, rodul nevorbirii de rau, pentru SFANTUL si DREPTUL IOSIF, a fost ramanerea alaturi de Pruncul Iisus si de Maica Sa pentru totdeauna. Daca Sfantul Iosif ar fi adus vreo calomnie, nu L-ar mai fi vazut pe Dumnezeu intrupat, iar astazi ar fi situat printre cei ce s-au tulburat impreuna cu Irod ("Iar Iisus, le-a zis: Cand se face seara, ziceti: Maine va fi timp frumos, pentru ca e cerul rosu. Iar dimineata ziceti: Astazi va fi furtuna, pentru ca cerul este rosu-posomorat. Fatarnicilor, fata cerului stiti s-o judecati, dar semnele vremilor nu puteti!" Matei 16-2:3). Asadar, nepreocuparea de pacatele altora ne va face sa fim alaturi de Sfantul Iosif, de Pruncul Prea Sfant Iisus Hristos si de Maica Sa, Pururea Fecioara Maria in Betleem, in calatoria din Egipt, in Nazaret si in vesnicie".

26 decembrie - Soborul Maicii Domnului! Nu întâmplător s-a rânduit ca a doua zi de Crăciun să fie dăruită Macii Domnului. Aducând prinosul de adorare pentru Dumnezeiescul Prunc, Biserica n-a uitat-o nici pe cea care L-a primit şi L-a purtat în pântece şi care, într-o smerenie desăvârşită, L-a născut într-o iesle din Betleem. Astfel, ceea ce ne-a învăţat Biserica împlinim şi noi: a doua zi de Crăciun, aducând slavă lui Dumnezeu, toţi credincioşii mărturisim recunoştinţă şi faţă de Maica Preacurată, în sfântă comuniune, la Sfânta Liturghie. Căci cuvântul „sobor” înseamnă „adunare, comuniune”.
Rugându-ne Maicii Preacurate nu îi cerem altceva decât să mijlocească, să poarte doleanţele noastre spre Fiul ei şi Dumnezeul nostru. Pe de altă parte, nici Iisus - Fiul, nu este niciodată despărţit de Tatăl şi de Duhul Sfânt, astfel că orice rugăciune se îndreaptă, de fapt, către Preasfânta Treime.

LA MULTI ANI!
SARBATORI FERICITE!
                                                       Preot Ioan.

CULORILE CURCUBEULUI

Ai păcătuit? Intră în biserică, spune lui Dumnezeu: "Am păcătuit!". Nu-ti cer nimic altceva decât numai aceasta. Dumnezeiasca Scriptură spune: "Spune tu păcatele tale întâi, ca să te îndreptezi”(Isaia 43,26). Spune păcatul, ca să scapi de păcat! Nu-i nevoie pentru asta nici de oboseală, nici de şiruri de cuvinte, nici de cheltuială de bani, nici de altceva de acest fel. Spune un cuvânt, fii sincer fată de păcat şi spune: "Am păcătuit!".


      Azi si in fiecare zi a vietii tale, sa nu clevetesti, sa nu judeci, sa nu mahnesti, sa nu urasti, sa nu invidiezi, sa nu te uiti de sus la nici-un om! Bucura-te cand ii vezi pe oameni, iarta-i cand te supara, ajuta-i dezinteresat cand au nevoie, zambeste-le cand sunt tristi. Te rog sa vezi pe orice om ca pe o icoana (chipul si asemanarea lui Dumnezeu) si ca pe un dar al lui Dumnezeu pentru ceilalti. Nimanui nu-i trece prin cap sa critice o culoare a curcubeului: verdele e nebun, albastrul e pacatos, rosul e rusinos, verdele e mincinos, violetul este nesuferit, galbenul e mandru... Fiecare om are cel putin un talant de la Dumnezeu. 

Toti oamenii sunt nuante ale iubirii. Asadar iubeste-i pe toti si mai ales pe cei care-ti fac rau, fiindca fiecare in parte este una din CULORILE CURCUBEULUI care se numeste: IUBIREA LUI DUMNEZEU!

 Cand ai renuntat sa te impotrivesti voii lui Dumnezeu, atunci El te cuprinde in brate si CE FRUMOS SE VEDE DUMNEZEU PRIN TINE! Har si pace sufletului tau.

                                                                                                                Amin si Aliluia. Preot Ioan.

POEZIE DE CRACIUN ...

Ai păcătuit? Intră în biserică, spune lui Dumnezeu: "Am păcătuit!". Nu-ti cer nimic altceva decât numai aceasta. Dumnezeiasca Scriptură spune: "Spune tu păcatele tale întâi, ca să te îndreptezi”(Isaia 43,26). Spune păcatul, ca să scapi de păcat! Nu-i nevoie pentru asta nici de oboseală, nici de şiruri de cuvinte, nici de cheltuială de bani, nici de altceva de acest fel. Spune un cuvânt, fii sincer fată de păcat şi spune: "Am păcătuit!"


Versuri de preot Sandu Oliv
   “Te-ncapatanezi Hristoase,
 Sa Te nasti iarasi in noi,
 Si sa lasi atata slava, 
Pentr-o mana de noroi.

   Vii si azi, ca-ntotdeauna-n, 
Suflete murdare, reci, 
Si infrigurat pe lespezi,
 Mucede, Te cuibaresti.

    Azi, nu mai ai Doamne Sfinte, 
Ingeri ca sa-ti cante lin,
 Si nici magii in vesminte,
 Nici pastorii nu mai vin.

    Te privesc la mine-n suflet,
 Gangurind, in strai umil,
 Si zambind ca niciodata, 
Ma transform, devin copil.

   Si-acum o-nteleg pe mama,
Care-n ziua de Craciun, 
Dupa ce-aranja icoana, 
Alegea ce e mai bun.

    Si-n uimirea noastra mare, 
Ea privea cu drag in sus, 
Si sfios, punea la masa,
 Inc-o farfurie-n plus.

    Pe fundaluri de colinde,
 Si din inima-nghetata, 
Smulg acum o rugaminte: 
Hai sa Te mai nasti o data.

    Nu am aur nici tamaie, 
Si cantarea mi-e saraca, 
Lasa-ma macar sa suflu, 
Sa Te incalzesc oleaca.

    Stiu ca maine, prin pacate, 
Iar  din mine Te gonesc,
 Insa, macar asta noapte,
 Vreau ca eu sa Te-ngrijesc.”

   🙏 Bucuria mea, Sfantul Parinte, Atanasie cel Mare spune asa: "Dumnezeu s-a facut om pentru ca omul sa devina Dumnezeu (nu dupa fiinta ci prin Har)." Si atunci se cuvine se cuvine sa ne inchinam si sa zicem asa: “Slava întru Cei de sus lui Dumnezeu si pe pamant pace, intru oameni bunavoire! Amin si Aliluia!
   
                                                                                                                         Preot Ioan 🛎.


Arhivă blog

"Celui sarac ii lipsesc multe,celui lacom ii lipsesc toate."(Seneca)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Postări populare

CITATUL ZILEI

PSALTIREA