sâmbătă, 26 noiembrie 2022

CORABIA MANTUIRII ...

Ai păcătuit? Intră în biserică, spune lui Dumnezeu: "Am păcătuit!". Nu-ti cer nimic altceva decât numai aceasta. Dumnezeiasca Scriptură spune: "Spune tu păcatele tale întâi, ca să te îndreptezi”(Isaia 43,26). Spune păcatul, ca să scapi de păcat! Nu-i nevoie pentru asta nici de oboseală, nici de şiruri de cuvinte, nici de cheltuială de bani, nici de altceva de acest fel. Spune un cuvânt, fii sincer fată de păcat şi spune: "Am păcătuit!".


Bucuria mea, hai sa privim cu ochii mintii o corabie care pluteste pe mare. Aceasta corabie preinchipuie Sfanta Biserica Crestin Ortodoxa. Ea se mai numeste UNA, SFANTA, SOBORNICEASCA si APOSTOLEASCA BISERICA. Cei care calatoresc pe ea sunt CRESTINII ORTODOCSI, care vor sa ajunga la LIMANUL MANTUIRII, pe TARMUL VIETII VESNICE.

       Corabia pluteste pe MAREA VIETII cea involburata. Valurile si talazurile ei sunt ISPITELE si INCERCARILE care nu mai contenesc, lovind Biserica din toate partile. Uneori se pornesc furtuni violente, groaznice, dar, calatorii trebuie sa priveasca nu numai in stanga si in dreapta, ci si in sus, si vor vedea ca vantul mana aceasta corabie sufland in trei panze mari: pe una scrie CREDINTA, pe cea din mijloc scrie NADEJDE, iar pe cea de a treia scrie IUBIRE. Suflarea cea lina si zefirul sunt suflarile si HARUL DUHULUI SFANT. Vanturile care sufla cu putere producand talazuri si furtuni sunt ISPITELE. Grinzile care alcatuiesc scheletul corabiei sunt in numar de 7, adica, sunt DOGMELE credintei crestine hotarate in cele 7 SINOADE ECUMENICE. 

    Puntea este acoperita cu blani, care sunt CELE 9 PORUNCI BISERICESTI si CELE 9 FERICIRI. Aceste blani sunt prinse cu piroane groase de grinzi. Cuiele sunt de 3 feluri: POST, RUGACIUNE si ASCULTARE. Harta de navigatie are bine intiparita pe ea coordonatele, acestea fiind CELE 10 PORUNCI dumnezeiesti. Catargul principal al corabiei este SFANTA CRUCE. Odgoanele, funiile sunt CELE 7 SFINTE TAINE. 

 Carmaciul acestei corabii este Insusi Domnul nostru, IISUS HRISTOS. Ofiterii de la bordul ei sunt SFINTII APOSTOLI, EPISCOPII si PREOTII. Aceasta corabie are ca ancora SFANTA TRADITIE.

 Iar busola dupa care navigheaza corabia este SFANTA si DUMNEZEIASCA EVANGHELIE.


                                                                                                            Amin si Aliluia!
                                                                                                             Preot Ioan .


Arhivă blog

"Celui sarac ii lipsesc multe,celui lacom ii lipsesc toate."(Seneca)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Postări populare

CITATUL ZILEI

PSALTIREA