luni, 1 februarie 2021

RUGĂCIUNE CĂTRE SFÂNTUL MARE MUCENIC TRIFON

Ai păcătuit? Intră în biserică, spune lui Dumnezeu: "Am păcătuit!". Nu-ti cer nimic altceva decât numai aceasta. Dumnezeiasca Scriptură spune: "Spune tu păcatele tale întâi, ca să te îndreptezi”(Isaia 43,26). Spune păcatul, ca să scapi de păcat! Nu-i nevoie pentru asta nici de oboseală, nici de şiruri de cuvinte, nici de cheltuială de bani, nici de altceva de acest fel. Spune un cuvânt, fii sincer fată de păcat şi spune: "Am păcătuit!".


                               OCROTITOR DE PAGUBE FĂCUTE DE INSECTE,
    ALUNGĂTOR AL DUHURILOR NECURATE

"Ție îți grăiesc, duhule necurat, în numele Domnului meu Iisus Hristos, arată-te înaintea celor ce sunt aici și le descoperă chipul tău cel nerușinat, apoi, spune-le neputința ta"
"Cine te-a trimis aici, demone, ca să intri în această fecioară? Pentru ce ai îndrăznit a intra în cea creată după chipul și asemănarea lui Dumnezeu, singur fiind, fără de chip, neputincios și plin de toată rușinea?" Răspuns-a diavolul: "Sunt trimis de tatăl meu, care este începător a toată răutatea. El se numește Satana și locuiește în iad; el mi-a poruncit să chinuiesc pe fecioara aceasta".

"Cine v-a dat vouă putere să îndrăzniți spre făptura lui Dumnezeu?"
Noi nu avem putere asupra celor ce cunosc pe Dumnezeu și care cred în Hristos Fiul, Unul născut, pentru care Petru și Pavel au murit aici."
,,Lucrurile cele plăcute nouă sunt acestea: închinarea la idoli, hula, desfrânările, farmecele, zavistia, uciderea și mândria. Cu aceste lucruri și cu cele următoare lor, înfășurându-se oamenii ca în niște lanțuri, se înstrăinează de Dumnezeu, Ziditorul lor, și de bunăvoie se fac prieteni nouă și împreună cu noi vor lua chinurile veșnice".

,,MARE ESTE DUMNEZEUL CREȘTINILOR,ȘI ALT DUMNEZEU ÎN CER ȘI PE PĂMÂNT NU ESTE "

O, Sfinte Mucenice Trifon, grabnic ajutătorule al tuturor celor ce la tine aleargă şi se roagă înaintea sfintei tale icoane, degrab ascultătorule şi mijlocitorule! Auzi-ne şi acum în tot ceasul rugăciunea noastră, a nevrednicilor robilor tăi, care cinstim sfântă pomenirea ta: că tu, bineplăcutule al lui Hristos, însuţi ai făgăduit mai înainte de ieşirea ta din viaţa aceasta stricăcioasă că te vei ruga Domnului pentru noi şi ai cerut de la Dânsul darul acesta: dacă cineva, în oricare nevoie şi întristare a sa, va prinde a chema sfânt numele tău, acela izbăvit va fi de toată năvălirea celui rău.
Şi precum oarecând pe fiica împăratului de la Roma, care de diavol se chinuia, o ai vindecat, asijderea şi pe noi păzeşte-ne de cursele lui cumplite în toate zilele vieţii noastre şi mai vârtos în ziua cea înfricoşată a suflării noastre celei de pe urmă mijloceste pentru noi, când întunecatele chipuri ale viclenilor diavoli ne vor împresura şi vor începe să ne înfricoşeze.
Fii nouă atunci ajutător şi grabnic izgonitor al viclenilor diavoli şi la Împărăţia Cerurilor călăuzitor, unde acum stai cu ceata sfinţilor înaintea Scaunului lui Dumnezeu; roagă pe Domnul să ne învrednicească şi pe noi a fi părtaşi ai veseliei şi bucuriei celei de-a pururea fiitoare, ca dimpreună cu tine să ne învrednicim a slăvi pe Tatăl şi pe Fiul şi pe Sfântul Duh, Mângâietorul, în veci. AMIN .

RUGACIUNE CATRE IISUS

Ai păcătuit? Intră în biserică, spune lui Dumnezeu: "Am păcătuit!". Nu-ti cer nimic altceva decât numai aceasta. Dumnezeiasca Scriptură spune: "Spune tu păcatele tale întâi, ca să te îndreptezi”(Isaia 43,26). Spune păcatul, ca să scapi de păcat! Nu-i nevoie pentru asta nici de oboseală, nici de şiruri de cuvinte, nici de cheltuială de bani, nici de altceva de acest fel. Spune un cuvânt, fii sincer fată de păcat şi spune: "Am păcătuit!".


"Dumnezeule, Prea Sfant Iisus,
Vreau sa-ti multumesc nespus,
Pentru tot ce am, ce sunt,
Ce iubesc pe-acest pamant,

Iarta-ma cand mai gresesc,
Prin ce fac sau ce vorbesc,
Nu vreau bani, comori, avere,
Vreau credinta si putere,

Daca ma veghezi din spate,
Le pot savarsi pe toate,
Si nu ma lasa sa cad,
Pune-mi piedici catre iad,

Ganduri Sfinte Tu sa-mi dai,
Sa-mi castig un loc in Rai.
Da-mi rabdare, SA NU CERT,
Si un suflet bun, SA IERT,

Fa-le viata luminoasa,
Celor ce m-asteapta acasa,
Da-mi minte sa-mi tin parintii,
Cum ii tii Tu pe toti Sfintii,

Si fa Tu, prin a Ta voie,
Sa-ntind maini cand e nevoie,
Si din mult sa dau macar putin,
Sa-i ajut pe toti.

Amin!"

🙏 Dragii mei, ganditi-va bine: Ce este BOGATIA, ce este FRUMUSETEA, ce este TARIA si ce este PODOABA? DESERTACIUNI! De aceea spune inteleptul Solomon: "TOATE SUNT DESERTACIUNI" (Eccleziastul 1:3).


                         Asadar: Toata viata noastra lui Hristos Dumnezeu sa o dam! Amin si Aliluia!
Dumnezeu si Maica Domnului sa te binecuvanteze, in toata ziua de astazi si in tot lucrul tau. Amin si Aliluia!
Preot Ioan 🛎.

MAICA DOMNULUI: Intampinarea Domnului




       O, Preasfântă Fecioară, care strălucești prin curăție cerească, porumbiță preablândă, mielușea neprihănită, ajutătoare bună a lumii, Maica lui Hristos Dumnezeul nostru, tu ești începutul și mijlocul și sfârșitul bucuriei noastre de acum, că dintru tine a strălucit Soarele Dreptății, Hristos Dumnezeul nostru, pe Care L-ai adus în sfintele tale brațe în a patruzecea zi, în locul cel sfânt, întru întâmpinarea noastră și spre bucuria și mântuirea întregii lumi. Pentru aceasta te fericim și te proslăvim, pentru că tu ești cortul lui Dumnezeu și prin tine S-a sălășluit între noi, pentru ca să fim poporul Lui. Tu ești ușa cerească vestită de Iezechiel, prin care iarăși ni s-a deschis intrarea în locașurile raiului. Tu ești scara cea înaltă văzută de Iacob, prin care Dumnezeu S-a pogorât pe pământ. Tu ești pod care duce de pe pământ la cer. Pentru aceasta te rugăm să privești spre noi, ca ceea ce ai intrat în locul cel sfânt purtând pe mâini Focul Dumnezeiesc, binecuvântată. Cu focul rugăciunii tale să arzi focul patimilor noastre, ca să ne izbăvim de focul cel veșnic al gheenei. În locul cel sfânt ai venit pentru curățirea cea după lege, ție netrebuindu-ți curățire, Fecioară Curată, și prin aceasta învață-ne cumse cuvine a ne păzi în neprihănire și curăție și cum să purtăm nevoința fecioriei, că tu, fiind mai presus decât Heruvimii, ai venit la biserică, laolaltă cu femeile necurate. Tu, o, Maică Preasfântă, însăți fiind biserica lui Dumnezeu care ai adus la biserica legii pe Fiul tău, Hristos Dumnezeul nostru, învrednicește-ne și pe noi să iubim mai mult în lumea aceasta bisericile Fiului tău, să le cercetăm în toate zilele vieții noastre, acolo să vedem frumusețea Domnului, pentru că mai bine este să petrecem o zi în curțile Domnului, decât să locuim în locașurile păcătoșilor. Dăruiește-ne și nouă, Preacurată, precum lui Simeon, să purtăm neosândiți, în brațele inimii noastre, pe Fiul tău și Dumnezeul nostru, ca să fim părtași pururea Preacuratului Său Trup și Sânge, și ajută-ne să ne păzim în frica lui Dumnezeu și să nu întinăm biserica trupului nostru. Și așa întâmpinând totdeauna, o, Maica lui Dumnezeu, pe Fiul tău în inimile și în sufletele noastre, să ne învrednicim prin rugăciunile tale să dobândim și acea întâmpinare în văzduh a Domnului și așa vom slăvi și vom cânta împreună cu toți sfinții pe Tatăl și pe Fiul și pe Sfântul Duh, acum și pururea și în vecii vecilor. Amin.
(Din acatistul Întâmpinării Domnului)

sursa 
MAICA DOMNULUI: Intampinarea Domnului:                 

CUVANT DE ÎNVĂȚĂTURĂ

Ai păcătuit? Intră în biserică, spune lui Dumnezeu: "Am păcătuit!". Nu-ti cer nimic altceva decât numai aceasta. Dumnezeiasca Scriptură spune: "Spune tu păcatele tale întâi, ca să te îndreptezi”(Isaia 43,26). Spune păcatul, ca să scapi de păcat! Nu-i nevoie pentru asta nici de oboseală, nici de şiruri de cuvinte, nici de cheltuială de bani, nici de altceva de acest fel. Spune un cuvânt, fii sincer fată de păcat şi spune: "Am păcătuit!".


Bucuria mea, asa cum ma rog eu, intotdeauna, din tot sufletul meu, te indemn si pe tine sa te rogi pentru cei care au plecat la Domnul. Sa nu treci niciodata nepasator pe langa un cimitir, ci sa te inchini si sa zici din tot sufletul, asa: "Doamne Iisuse Hristoase, iarta-i pe toti cei adormiti din cimitirul acesta, in corturile Dreptilor sa-i asezi, in sanurile lui Avraam sa-i odihnesti si cu Sfintii sa-i numeri si cand oi muri eu, sa ma ierti si pe mine. Doamne, Dumnezeule, pe toti sa ne miluiesti si sa ne mantuiesti, ca un Bun si de oameni iubitor. Pomeneste-ne pe noi Doamne, cand vei veni intru Imparatia Ta". Si minunat, si bine primit ar fi la Dumnezeu, sa spui si rugaciunea aceasta: "Pomeneste Doamne, Iisuse Hristoase, toate sufletele crestinilor ortodocsi, care se infatiseaza astazi, inaintea scaunului Tau de Judecata!". Multa usurare vor avea cei morti daca ne rugam asa, fiindca ei numai pot cere iertare, insa noua ne sta in putere sa ne rugam pentru ei si pentru noi, si apoi: "CE FACEM, NI SE VA FACE!", adica, daca noi ne rugam pentru altii, atunci si altii se vor ruga pentru mantuirea sufletelor noastre (randuieste Dumnezeu toate). DUMNEZEU SA FIE CU TINE SI NIMENI IMPOTRIVA TA! 

                                                                                                                           Amin si Aliluia!
                                                                                                                                   Preot Ioan 
                         

Arhivă blog

"Celui sarac ii lipsesc multe,celui lacom ii lipsesc toate."(Seneca)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Postări populare

CITATUL ZILEI

PSALTIREA