joi, 27 iunie 2024

FII IMPARAT ADEVARAT!, adica, STAPAN pe MANIE, pe INVIDIE si pe PLACERE".

Ai păcătuit? Intră în biserică, spune lui Dumnezeu: "Am păcătuit!". Nu-ti cer nimic altceva decât numai aceasta. Dumnezeiasca Scriptură spune: "Spune tu păcatele tale întâi, ca să te îndreptezi”(Isaia 43,26). Spune păcatul, ca să scapi de păcat! Nu-i nevoie pentru asta nici de oboseală, nici de şiruri de cuvinte, nici de cheltuială de bani, nici de altceva de acest fel. Spune un cuvânt, fii sincer fată de păcat şi spune: "Am păcătuit!".


           Bucuria mea, Sfantul Parinte, Siluan Athonitul zice asa

: "In Dumnezeu este si VIATA, este si BUCURIE, este si VESELIE si Domnul ne iubeste nespus de mult, si aceasta iubire e cunoscuta prin Duhul Sfant”. 

Sfantul Parinte Paisie Olaru, ne da multa nadejde spre mantuirea sufletelor noastre:

“Usa raiului e deschisa pentru tot omul. Numai noi sa vrem sa intram in Rai, insa, Dumnezeu nu obliga pe nimeni. Sa stiti ca Dumnezeu, pe care-l iubeste il tine aproape de El, ca nu cumva libertatea sa-i schimbe mintea si inselăciunea lumii sa-i castige sufletul. Asadar, suntem datori sa primim cu dragoste aceste incercari si sa-I multumim Domnului pentru toate“. Pentru orice crestin ortodox, cea mai mare tristete, putem spune chiar nenorocire, este ca el sa ramana necercat la cuget si la inima (neispitit), adica sa nu fi “gustat”

vreodata apropierea lui Dumnezeu, nici sa se fi invrednicit de cunoasterea Lui." 

Dar cand vin ispitele sa zicem: 

Precum vrei si precum stii, Doamne, miluieste! Iti multumesc pentru toate! Asa-mi trebuie pentru pacatele mele!

Si sa nu uitam cuvintele de invatatura al Sfantului Parinte Grigorie Teologul: “Acela-i imparat adevarat, care este stapan pe manie, pe invidie si pe placere". Minunat si adevarat este indemnul Sfantului Parinte, Nicolae Velimirovici: "Trebuie sa aveti suflet puternic, capabil de trei lucruri: sa rabde, sa iubeasca viata si sa se jertfeasca. 

Cat si cum ai stiut sa iubesti ieri, atat de mare si frumos esti astazi"

                                                                                                  Amin si Aliluia!
                                                                                                  Preot Ioan

Arhivă blog

"Celui sarac ii lipsesc multe,celui lacom ii lipsesc toate."(Seneca)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Postări populare

CITATUL ZILEI

PSALTIREA