duminică, 27 noiembrie 2022

MANIEM PE DUMNEZEU sau PE DUHOVNIC?...

Ai păcătuit? Intră în biserică, spune lui Dumnezeu: "Am păcătuit!". Nu-ti cer nimic altceva decât numai aceasta. Dumnezeiasca Scriptură spune: "Spune tu păcatele tale întâi, ca să te îndreptezi”(Isaia 43,26). Spune păcatul, ca să scapi de păcat! Nu-i nevoie pentru asta nici de oboseală, nici de şiruri de cuvinte, nici de cheltuială de bani, nici de altceva de acest fel. Spune un cuvânt, fii sincer fată de păcat şi spune: "Am păcătuit!".



🙏 Bucuria mea, crestinul ortodox NU TREBUIE SA MANIE PE NIMENI, nici pe aproapele sau, nici pe vrajmasii sai, nici pe parintele sau duhovnic si cu atat mai putin pe Dumnezeu. El trebuie sa fie un om al pacii, pentru ca il slujeste pe IMPARATUL PACII, care este IISUS HRISTOS.

 Dupa indemnul Mantuitorului nostru:

  "FITI BLANZI si smeriti cu inima, si veti afla odihna sufletelor voastre" (Matei 11:29), crestinul ortodox, toate trebuie sa le rezolve "CU BLANDA", adica, cu vorba buna, cu blandete, fiindca, "Mania nu lucreaza dreptatea lui Dumnezeu". Si mai zice Sfantul Apostol, Pavel "Sa nu apuna soarele peste mania voastra". 

Imparatul si proorocul David ne sfatuieste asa: "Maniati-va, dar sa nu gresiti" (Psalm 4:4). 

Iar Sfantul Parinte, Ioan Casian zice: "Maniosul nu va putea tine cumpana dreptatii cu inima treaza".

     Este de preferat sa pacatuim fata de Dumnezeu, decat fata de duhovnic, fiindca, daca-l maniem pe Dumnezeu, duhovnicul are puterea de a ne impaca cu EL, dandu-ne dezlegare de pacate, de blesteme, in Taina Sfintei Spovedanii. Dar daca-l maniem pe duhovnic, nu mai avem pe nimeni care sa mijloceasca pentru noi si atunci, in clipa mortii vom da socoteala pentru faptele noastre.

     Si acum sa vedem ce cuvant de invatatura minunat, Sfantul Parinte, Paisie Aghioritul, ne-a lasat:

  "Fiecare pe cat poate sa se apropie de Dumnezeu. Numai langa Dumnezeu afla omul, bucuria cea adevarata si vesnica. Otrava gustam atunci cand traim departe de dulcele Iisus Hristos. Cand omul, din om vechi devine om nou, fiu de imparat, se hraneste cu desfatarea dumnezeiasca, cu dulceata cereasca si simte veselia paradisiaca, simte inca de aici o parte din bucuria Raiului. De la bucuria cea mica, paradisiaca, inainteaza zilnic catre cea mai mare si se intreaba daca exista ceva mai inalt in Rai decat cea pe care o traieste aici".


🙏 Si nu uita, bucuria mea, pe duhovnic nu-l supara, ascultarea de parintele tau duhovnic este VIATA (mantuirea sufletului), iar neascultarea este MOARTE (osanda sufletului, despartirea de Dumnezeu).


🙏 Ma rog Atotbunului Dumnezeu, sa-ti umple sufletul: LUMINA Sfanta, BUCURIE Sfanta si PACE Sfanta. 

                                                                                                                                Amin si Aliluia!
                                                                                                                                   Preot Ioan 🔔.

Arhivă blog

"Celui sarac ii lipsesc multe,celui lacom ii lipsesc toate."(Seneca)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Postări populare

CITATUL ZILEI

PSALTIREA