marți, 22 iunie 2021

DĂ-TI SANGELE PENTRU A PRIMI HARUL!

Ai păcătuit? Intră în biserică, spune lui Dumnezeu: "Am păcătuit!". Nu-ti cer nimic altceva decât numai aceasta. Dumnezeiasca Scriptură spune: "Spune tu păcatele tale întâi, ca să te îndreptezi”(Isaia 43,26). Spune păcatul, ca să scapi de păcat! Nu-i nevoie pentru asta nici de oboseală, nici de şiruri de cuvinte, nici de cheltuială de bani, nici de altceva de acest fel. Spune un cuvânt, fii sincer fată de păcat şi spune: "Am păcătuit!".



   Bucuria mea, Sfantul Parinte, Serafim de Sarov ne invata asa: 

“Scopul vietii crestine este dobandirea Sfantului Duh. Da-ti sangele pentru a primi Harul. Asa stau lucrurile, bucuria mea! In dobandirea Acestui Duh al lui Dumnezeu se cuprinde adevaratul scop al vietii noastre crestine, iar rugaciunea, postul, privegherea, milostenia si toate celelalte fapte bune savarsite pentru Hristos sunt numai mijloace pentru dobandirea Duhului Sfant. 

Iti amintesc minunatul cuvant al Sfantului Parinte, Dumitru Staniloae: 

"Sfanta Treime, este suprema Taina a existentei, care explica toate, sau fara de care, nu se poate explica nimic." 

Sfantul Parinte, Nicolae Velimirovici, ne spune asa: 

    Desi nu poate fi vazut cu ochii trupesti, nici cuprins sau inteles  cu mintea noastra omeneasca, Dumnezeu este viu, lucrator, tot timpul aproape si gata sa ne ajute. In mana Lui stau toate, si viata si moartea, si dreptatea si mila. El stie toate gandurile noastre, chiar si cea mai mica miscare a inimii, nimic nu este ascuns de El. Nu mi-e frica de singuratatea  fara de oameni, mi-e frica de singuratate fara de DUMNEZEU." 

Sfintitul Parinte, Iulian Prodromitul, din Sfantul Munte Athos, ne spune ca: 

“Intotdeauna, noi suntem in fata  lui Dumnezeu, orice facem, orice gandim. Si Dumnezeu toate le vede si toate le aude – trebuie sa ne gandim la lucrul acesta tot timpul, mare este lucrul acesta…”

 Iti amintesti ce i-a zis Sfanta Maria Egipteanca, parintelui Zosima? 

I-a zis: “Parinte, Dumnezeu sa ne acopere de cursele celui viclean”. 

Si ce frumos graieste Sfanta Sofia cea Nevoitoare: 

“Maica Domnului plange pentru noi. Genunchii ei sangereaza de la cat se roaga pentru noi… Pocaiti-va! Fiti buni. Tineti posturile. Suntem pe pamant doar pentru putina vreme. Rugati-va, ziceti: «Dumnezeul meu, Dumnezeul meu!» O, Doamne, fa ca toti oa­menii sa se pocaiasca! Paziti cele Zece Porunci. Iubiti-va unii pe altii. Fiti milostivi. Pocaiti-va, copiii mei! Urgia lui Dumnezeu se apro­pie. Incununati-va cu feciorie si curatie. Dea Dumnezeu sa va mantuiti, la a Doua Venire!”. 

De aceea trebuie sa luam aminte la sfatul Prea Sfintitului Iustinian Chira: 

“Fratilor! Nu va lepădati de ortodoxie! Nu lasati candelele sa se stinga! Nu lasati clopotele sa taca! Nu lasati Bisericile Crestin Ortodoxe sa se pustiasca! Nu lasati viata sufletelor voastre sa imbatraneasca!” 

                                                                                                                                        Amin si Aliluia!
                                                                                                                                             Preot Ioan 🛎.

Arhivă blog

"Celui sarac ii lipsesc multe,celui lacom ii lipsesc toate."(Seneca)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Postări populare

CITATUL ZILEI

PSALTIREA