luni, 6 februarie 2023

CEL CARE A DOBANDIT IUBIREA "SE IMBRACA" IN DUMNEZEU! ...

Ai păcătuit? Intră în biserică, spune lui Dumnezeu: "Am păcătuit!". Nu-ti cer nimic altceva decât numai aceasta. Dumnezeiasca Scriptură spune: "Spune tu păcatele tale întâi, ca să te îndreptezi”(Isaia 43,26). Spune păcatul, ca să scapi de păcat! Nu-i nevoie pentru asta nici de oboseală, nici de şiruri de cuvinte, nici de cheltuială de bani, nici de altceva de acest fel. Spune un cuvânt, fii sincer fată de păcat şi spune: "Am păcătuit!".

🙏 Bucuria mea, intai am sa-ti arat reversul iubirii, prin cuvintele Sfantui Parinte, Tihon de Zadonsk, care zice asa: "Daca desfranezi, daca savarsesti adulter sau in vreun alt fel iti pangaresti sufletul si trupul, te lepezi de Hristos!

Daca porti manie asupra aproapelui tau si uneltesti cum sa-i faci rau, te lepezi de Hristos!
Daca iti intinzi mana spre rapire si spre a prada bunul strain, te lepezi de Hristos!
Daca minti, viclenesti si il inseli pe aproapele tau, te lepezi de Hristos!
Daca clevetesti, ocarasti si defaimi pe aproapele tau, te lepezi de Hristos!

Intr-un cuvant, prin orice fapta nelegiuita savarsita cu buna stiinta impotriva constiintei, Ii intorci spatele lui Hristos. De cate ori aduci jertfa patimilor tale ca unui idol, de atatea ori slujesti diavolilor. Leapada-te de patimi, fereste-te sa savarsesti fapte rele, asculta de Hristos si nu te vei lepada de El."
"Daca vezi un sarac, nu indemna pe altul sa-l miluiasca, fiindca, este ca si cum ai gasi un bulgare de aur si ai zice altuia: Ia-l tu." (Sfantul Parinte, Ioan Gura de Aur).

🙏 Si acum iata iubirea: "Orice treaba s-o incepi cerand binecuvantarea lui Dumnezeu si s-o ispravesti multumind Lui. Si in tot locul sa binecuvanteze sufletul tau pe Domnul. Si ca sa ramai in Dumnezeu, multumeste-te cu ce ai, chiar daca n-ai avea nimic. Multumeste lui Dumnezeu pentru ca n-ai nimic. Sa-ti fie de ajuns faptul de a sluji lui Dumnezeu si El te va randui impreuna cu Sfintii.” Fiindca, zice Sfantul Parinte, Siluan Athonitul, in chip minunat: "O, fratilor, sa uitam pamantul si tot ce se afla pe el, deoarece el ne abate de la contemplarea Sfintei Treimi, Care este de necuprins pentru mintea noastra, dar pe care Sfintii O vad in ceruri prin Duhul Sfant. Iar noi sa petrecem in rugaciune, fara nici un fel de imaginatie." Sa-l rugam pe Dumnezeu sa ne dea iubire, pentru El, pentru aproapele si neaparat si pentru vrajmasii nostri, fiindca, dupa cuvantul Sfantului Parinte, Isaac Sirul: "Cel care a dobandit iubirea, il gusta pe Iisus Hristos in fiecare zi si in fiecare ceas si devine nemuritor prin aceasta. Iubirea este mai dulce decat viata. Cel care a dobandit iubirea se imbraca in Dumnezeu." Si pentru ca Dumnezeu nu vrea crestini ortodocsi fricosi ci curajosi, gata sa moara pentru El, sa-l rugam pe Iisus Hristos, sa ne schimbe teama in iubire si sa incercam sa ajungem si noi la masura Sfantului Antonie cel Mare, care zicea: ”Eu nu ma mai tem de Dumnezeu, ci il iubesc, fiindca, iubirea arunca afara frica”. 

Iar Sfantul Parinte, Gheron Isihastul, ne indeamna asa: "Deci ori de cate ori cazi, ridica-te si indata cere iertare! 

Si spune asa: "Am pacatuit, Parinte, iarta-ma!” Sunt om slab, ce sa fac?” 

Intr-adevar, asa este, fiul meu. Curaj! Curaj si nu te teme deloc!" 

                                                                                                               Amin si Aliluia!
                                                                                                                               Preot Ioan 🔔.

Arhivă blog

"Celui sarac ii lipsesc multe,celui lacom ii lipsesc toate."(Seneca)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Postări populare

CITATUL ZILEI

PSALTIREA