joi, 12 aprilie 2018

Sărbătoarea Izvorului Tămăduirii,


Este un praznic inchinat Maicii Domnului, care are rol de a arata importanta Nascatoarei de Dumnezeu
Ortodocșii se duc la biserică pentru a participa la slujba de sfințire a apei, care poartă numele de Aghiasma Mică. După ce preotul sfințește apa, acesta îi stropește pe credincioși în timp ce se cântă troparul: „Mântuiește, Doamne, poporul Tău și binecuvântează moștenirea Ta. Biruința binecredincioșilor creștini asupra celui potrivinic dăruiește și cu crucea Ta păzește pe poporul tău". Conform tradiției populare, agheasma alungă spiritele rele și necazurile.
.
...In icoana Izvorul Tamaduiri, Maica Domnului este reprezentata cu mainile inaltate in semn de rugaciune, iar Hristos binecuvinteaza cu ambele maini
...Agheazma Mica vindeca bolile si spala pacatele
...Iata, asadar, rugaciunea pe care o poti rosti in aceasta zi sfanta
...Apa izvorului tau covarseste toate apele, Fecioara curata, daruind, la vedere, izbavire de boli cumplite si sufletelor toata taria, ca una ce se varsa mai presus de fire.
..."Nascut-ai, Fecioara, pe ploaia cea mai presus de fire; izvor de viata curgator ai fost, izvorandu-ne noua nectarul nemuririi, apa care curge spre viata vesnica si izvoarele cele dulci curgatoare din fantana ta pururea, din care desfatandu-ne, strigam :Bucura-te, izvor de viata purtator! "
AMIN!

BINECUVANTAREA DOMNULUI SA FIE PESTE NOI TOTI...SI RUGACIUNILE TUTUROR SFINTILOR SA NE AJUTE...

Arhivă blog

"Celui sarac ii lipsesc multe,celui lacom ii lipsesc toate."(Seneca)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Postări populare

CITATUL ZILEI

PSALTIREA