duminică, 20 august 2023

PRIVESTE CU-NDURARE, DOAMNE !

Ai păcătuit? Intră în biserică, spune lui Dumnezeu: "Am păcătuit!". Nu-ti cer nimic altceva decât numai aceasta. Dumnezeiasca Scriptură spune: "Spune tu păcatele tale întâi, ca să te îndreptezi”(Isaia 43,26). Spune păcatul, ca să scapi de păcat! Nu-i nevoie pentru asta nici de oboseală, nici de şiruri de cuvinte, nici de cheltuială de bani, nici de altceva de acest fel. Spune un cuvânt, fii sincer fată de păcat şi spune: "Am păcătuit!".



( versuri: Eliana Popa)

Priveste cu-ndurare, Doamne
La păcătosul care-s eu,
Tu esti Acel ce-mparti iubire
Si celui bun si celui rău !

Priveste cu-ndurare,Doamne
Că azi genunchiul n-am plecat
Cu umilinta si iubire...
Primeste doar, un mic oftat!

Priveste cu-ndurare, Doamne,
Că sunt si eu copilul tău
Ajută-mă să fiu lumină,
Nu astăzi bun si mâine rău.

Priveste cu răbdare, Doamne,
Si-asteaptă-mă că vin mai greu,
Mai rătăcesc mergând pe cale,
Dar mâine,poate-ajung si eu.

Priveste cu-ndurare,Doamne,
Când mă ridic si iară?i cad
Că tot ce încă strâng in mine,
E si virtute si păcat.

Priveste cu-ndurare,Doamne
Că-s lut, si tină, si noroi
Si când in inima e noapte,
Si ochii mi-s de lacrimi goi.

Priveste cu iubire,Doamne
Cum de pe Cruce ai privit
La mine,sluga trădătoare
Ce ieri si azi Te-am răstignit !

Dacă vezi într-un om o cădere, o patimă, nu te depărta de el, oamenii nu-s de lepădat

Ai păcătuit? Intră în biserică, spune lui Dumnezeu: "Am păcătuit!". Nu-ti cer nimic altceva decât numai aceasta. Dumnezeiasca Scriptură spune: "Spune tu păcatele tale întâi, ca să te îndreptezi”(Isaia 43,26). Spune păcatul, ca să scapi de păcat! Nu-i nevoie pentru asta nici de oboseală, nici de şiruri de cuvinte, nici de cheltuială de bani, nici de altceva de acest fel. Spune un cuvânt, fii sincer fată de păcat şi spune: "Am păcătuit!".



*Dacă vezi într-un om o cădere, o patimă, nu te depărta de el, oamenii nu-s de lepădat*

“Oricât veți căuta preotul cu har, comunitatea perfectă, nu îl veți găsi... așa cum nu veți găsi nici căsătoria impecabilă, nici copilul ideal. În Biserică nu intri într-un partid în care începi să judeci și să împarți dreptatea. *În Biserică ești într-o corabie cu oameni bolnavi, care s-au salvat din mare*.
Nu suntem sfinți! Nici preotul, nici mirenii, toți avem patimi și neputințe, dar vrem să rămânem până la sfârșit aici, pentru că ne-am asumat unul pe celălalt și *vrem să ducem lucrarea aceasta până la capăt, cu iubire și răbdare, până ne vom sfinți unul pe celălalt*.
 
Tot timpul, oriunde ne-am afla, vom avea de împlinit o lucrare lăuntrică, *va trebui să ne asumăm viața și oamenii din jur.* *Dacă vezi într-un om o cădere, o patimă, nu te depărta de el, oamenii nu-s de lepădat*. E un eșec total al unui mesaj hristic să ai pretenția nebună ca oamenii să fie sfinți, să fie fără greșeală.

Când judeci, când cârcotești împotriva celorlalți, de dimineața până seara, *când îi consideri pe ceilalți veșnic vinovați de nefericirea ta, evoluția ta spirituală s-a închis*. Omule, dă-ți seama că stăm în fața celei mai puternice Ființe din univers și de dincolo de el.
 
Priviți la Iisus, la felul Lui de a viețui, de a gândi, de a mânca, de a respira... lăsați-L să vă umple de bucuria Lui.”

_Cuviosul Sofronie de la Essex_

A venit timpul mărturisirii, lumea se apropie de sfârșit...

Ai păcătuit? Intră în biserică, spune lui Dumnezeu: "Am păcătuit!". Nu-ti cer nimic altceva decât numai aceasta. Dumnezeiasca Scriptură spune: "Spune tu păcatele tale întâi, ca să te îndreptezi”(Isaia 43,26). Spune păcatul, ca să scapi de păcat! Nu-i nevoie pentru asta nici de oboseală, nici de şiruri de cuvinte, nici de cheltuială de bani, nici de altceva de acest fel. Spune un cuvânt, fii sincer fată de păcat şi spune: "Am păcătuit!".

                                

"Este rândul nostru să mărturisim credința. Au fost zorii, iar acum am ajuns la apus. Lavra Peșterilor de la Kiev este astăzi un loc-cheie pe pământ. Căci acolo unde a fost începutul, acolo va fi începutul sfârşitului. Muntele Peșterilor, pe care se înalță Grădina Maicii Domnului, a fost ales de Dumnezeu de la început, ca muntele Sinai și Ierusalimul. Aici se află centrul duhovnicesc al Ortodoxiei din Rusia. Preacuviosul Antonie a fost adus aici de Duhul Sfânt. Aici, în pământul din peșteri, este pusă prima sămânță a celei mai bogate recolte din grânarul lui Dumnezeu. Prin urmare, toate forțele iadului s-au ridicat acum împotriva Lavrei – asupra simbolului credinței lui Hristos pe pământul nostru. Dacă rădăcina va fi tăiată, lumea se va rostogoli cu vuiet în prăpastie, iar în Apocalipsă se spune că la sfârşitul timpului "fiara... va ieşi din abis" (Apocalipsa, 17:8).

Dumnezeu ne-a descoperit viitoarele încercări prin ultimul preacuvios și mărturisitor al Lavrei Peșterilor de la Kiev, prin arhimandritul Avramie (Kuyava, în schimă Agapit). Cu trei săptămâni înainte de adormirea sa în Domnul, părintele Avramie a stat de vorbă cu un fiu duhovnicesc apropiat din obștea Lavrei. Cu binecuvântarea lui, aducem la cunoștința cititorilor cuvintele cuviosului duhovnic, care sunt importante pentru fiecare credincios.

– Este o bucurie să trăiești în mănăstire, dar inevitabil vor veni suferințe și persecuții! Trebuie să stăm până la moarte! Ei vor să calce în picioare credința și să stabilească o lume fără Dumnezeu. Ne așteaptă inevitabil mărturisirea! A venit vremea: au fost zorii, iar acum a venit apusul. Diavolul s-a mâniat rău pe creștini. Suntem deja în pragul vremii când nu oamenii, ci satana va conduce statul. Doamne, ajută-mă să nu mă lepăd de Tine, dă-mi putere să nu pier!

Au venit vremuri cumplite. Aș dori ca acestea să nu se întâmple cu noi și să treacă pe alături. "Suntem păcătoși, luați-ne trupul, dar să ne ferească Dumnezeu să nu ne pierdem sufletul", aceasta trebuie să fie atitudinea noastră.

Vom cere: "Doamne, ajută-ne", "Doamne al puterilor, fii cu noi, căci pe altul afară de Tine nu avem".

Nu putem să avem nicio nădejde în lucruri bune. Va exista presiune pentru a smulge oamenii din Biserică și a-i forța să creadă așa cum învață Occidentul. Trebuie să rămânem fermi: principalul lucru este să nu ne pierdem credința! Există multe credințe strâmbe, dar nu toate sunt mântuitoare. Pierderea adevăratei credințe în suflet este un lucru groaznic: harul va pleca și cu nimic nu îl vei putea întoarce – aceasta este moartea.

Viața este scurtă, dar ne așteaptă Împărăția cea Veșnică a Cerurilor. A venit timpul: este rândul nostru să mărturisim credința. Ajută-ne, Doamne, să nu fie numai cu cuvântul, dar și prin fapte. Ultimul creștinism. De aceea vrăjmașul se străduiește atât de mult să ne smulgă credința. Este scris că nu trebuie să ne fie frică – aceasta ne așteaptă. Trebuie să ne rugăm. Dacă vom suferi răul de la cineva, să-i iartăm pe toți.

Să credem cu tărie: Dumnezeu a înviat, El este biruitorul morții! Judecata de Apoi va arăta totul: unde sunt forțele lui Dumnezeu și unde sunt forțele vrăjmașului. Au fost și mai devreme exiluri, foamete, muncă silinică, dar poporul lui Dumnezeu era ca sub un Omofor, chiar simțea și bucurie. Numai nu trebuie să ne bazîm pe noi înșine – fără Dumnezeu să nu ieșim nici măcar în prag. Dacă răbdăm, atunci vom fi sfinți cu ajutorul lui Dumnezeu.

Vor fi multe înșelăciuni, se vor răspândi zvonuri mincinoase pentru a întina autoritatea spirituală a celor pe care oamenii îi cinstesc și în care se încred, aceștea vor fi alungați din mănăstire, dar Dumnezeu îi va mântui pe cei care se tem de El.

Ne vor bate și durerea se va micșora – am trecut ​​și eu prin acestea (preotul a arătat pe deget ceva de genul cum se bagă un ac sub un unghie).

Dumnezeu îi va ajuta și nu-i va părăsi pe slujitorii Săi credincioși: nu trebuie să vă temeți de durere, Dumnezeu o va potoli și forțele Îngerești vă vor ajuta. Dumnezeu să ne dea har, să ne ajute pe noi și pe aproapele nostru. Odată te-ai născut și cu o moarte ești dator. Mulți fac trucuri pentru a-l intimida pe om, pentru a-l smulge de la Dumnezeu. Diavolul vrea să distrugă cât mai mulți oameni.

Cât ne-a mai rămas? Poate încă un an, doi, cinci ani... (a fost spus în 2020)

Dar va fi. Nu este nevoie să vă aprovizionați cu case, bogăție – acest lucru nu ne va ajuta, nu ne va mântui. Vor fi minciuni, înșelăciune: toată lumea va fi încercată. În frunte stau străinii – americanii. Întreaga lume a acceptat codul numeric personal, au semnat... Acum miza va fi pe vaccinuri, vor fi forţați preoții și călugării. Dar dacă se va scufunda Biserica, oamenii nu se vor mântui.

Am crezut că după ce Biserica a primit libertate, va fi prosperitate pentru mulți ani, și au trecut douăzeci de ani și totul s-a întors pe dos... Nu ne așteaptă bucuria, ci întristarea. Fiți atenți. Nu trebuie să vă supărați pe asupritori și prigonitori – iertați-i pe toți. Fiecare om greșește în felul său, dar uneori după ce a căzut, se ridică.

Nu spuneți nimic despre autorități. Să ne facem datoria – Dumnezeu nu va rămâne dator. Principalul lucru pentru noi este credința. Trebuie să ne ferim de rău. Nu trebuie să ținem în minte răul față de aproapele nostru. Dumnezeu va cere răspuns de la păstori, de la arhipăstori, pentru fiecare om pe care l-a trimis, pentru fiecare fiu duhovnicesc, dacă i-a dat suficientă îndrumare pentru mântuire. Dar dacă cineva nu primește îndrumarea necesară de la duhovnicul său, dar cere sincer sfat bun de la Dumnezeu, dorește să fie mântuit, Dumnezeu îl va ajuta întotdeauna. În vremea noastră, există posibilitatea de a te spovedi mai des, de a te împărtăși mai des, ca nicio ispită să nu te ia prin surprindere.

Este necesar doar să nu comitem păcate de moarte și să fim permanent în duhul pocăinței. Este important să înțelegem în ce mediu trăim, în ce imprejurări. Până când Dumnezeu nu ne va chema pe calea mărturisirii deschise, trebuie să-ți păstrezi starea duhovnicească în taină. Diavolul încearcă să ne calomnieze. Persecuția deschisă va izbucni în orice moment. A venit timpul mărturisirii. Lumea se apropie de sfârșit. Toată natura strigă – timpul este foarte scurt..."

Sursa net

Arhivă blog

"Celui sarac ii lipsesc multe,celui lacom ii lipsesc toate."(Seneca)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Postări populare

CITATUL ZILEI

PSALTIREA