vineri, 17 noiembrie 2023

Sfaturi utile

Ai păcătuit? Intră în biserică, spune lui Dumnezeu: "Am păcătuit!". Nu-ti cer nimic altceva decât numai aceasta. Dumnezeiasca Scriptură spune: "Spune tu păcatele tale întâi, ca să te îndreptezi”(Isaia 43,26). Spune păcatul, ca să scapi de păcat! Nu-i nevoie pentru asta nici de oboseală, nici de şiruri de cuvinte, nici de cheltuială de bani, nici de altceva de acest fel. Spune un cuvânt, fii sincer fată de păcat şi spune: "Am păcătuit!".„


Să nu mai mănânci carne deloc! Tumorile canceroase se hrănesc cu proteinele din carne, iar la rugăciune se schimbă treaba, ești mult mai ușor.
 
- Să renunți la băuturile carbogazoase, cu zaharuri, îndulcitori, căci la fel se întâmplă, celulele bolnave folosesc pentru multiplicare zaharurile.
 
- Ține de acum post negru: lunea, miercurea și vinerea. Postul negru, pentru cine poate, curăță organismul de boli grave și de patimi. Dacă ai postit 12 ore fără apă și mâncare gătită pe foc, așa-i lăsat de la Dumnezeu, ca în organismul uman să apară în sânge dintr-odată, o enzimă, un hormon care distruge celula canceroasă, bolnavă.
 
În perioada postului negru, spune rugăciunea arhierească Tatăl nostru de mai multe ori, rugăciunea inimii, Doamne Iisuse cât cuprinde, ceva la Maica Domnului, Psalmul 50 și Crezul tot așa, mai mult.
- Iartă pe toți acei care te-au prigonit și judecat, roagă-te pentru ei! Apă să bei seara, pe săturate, mai multă, 2-3 litri.
 
- Când termini seara postul, mănâncă puțină pâine uscată, niște semințe, un fruct, ori o legumă nepreparată termic, la foc ori în conservă, că se strică starea lor duhovnicească.
- Mai fă o spovedanie generală, cu toate păcatele pe care le poate face omul. Du-te cât mai des la Taina Sfântului Maslu, păcate cât mai puține și Sfânta Împărtășanie regulat.
 
- Să te dai cu untdelemn din candelele care ard prin candelele din mănăstiri și biserici și cimitire, în cinstea martirilor din temnițele comuniste, că sunt sfinți mari în cer, în fața lui Dumnezeu.

- Iar pentru problemele interioare pune câteva picături pe o bucățică de pâine și înghite!” Iustin Pârvu
(Preluat din Revista ATITUDINI Nr. 74)

În Postul Sfântului Crăciun,

Ai păcătuit? Intră în biserică, spune lui Dumnezeu: "Am păcătuit!". Nu-ti cer nimic altceva decât numai aceasta. Dumnezeiasca Scriptură spune: "Spune tu păcatele tale întâi, ca să te îndreptezi”(Isaia 43,26). Spune păcatul, ca să scapi de păcat! Nu-i nevoie pentru asta nici de oboseală, nici de şiruri de cuvinte, nici de cheltuială de bani, nici de altceva de acest fel. Spune un cuvânt, fii sincer fată de păcat şi spune: "Am păcătuit!".



Voi știți ce-aș vrea să vă propun?
Un dram de omenie-n plus,
Că-i postul Pruncului Iisus!
Voi știți ce-aș vrea să vă propun?

Să ne-mpăcăm cu Dumnezeu,
Cum a făcut acel Zaheu.
Și dacă am nedreptățit,
Să-ntoarcem totul împătrit,

Apoi să plângem la Hristos,
Udând covorul de pe jos
Precum femeia cea cu mir,
Încovoiați sub patrafir.

Să zicem: „Doamne, nu mai fac
Acele lucruri ce nu-Ți plac
Și o să-ncerc să nu mai zic
De rău de alții chiar nimic,

Ba nici urât n-o să gândesc,
Ci cum vrei Tu o să trăiesc”!
Apoi, de patimi dezlegați
Și de păcat fiind iertați,

Să mergem să ne-mpărtășim
Și Betleem să devenim!
Căci iată, Bunul Dumnezeu,
Așa cum face El mereu,

Va coborî din nou din cer
În doină blândă de oier
Și iarăși îngeri vor veni
Și Nașterea I-o vor vesti

Păstorilor înmărmuriți,
De slava Cerului uimiți.
Iar craii de la Răsărit
Ajunși la staul în sfârșit

După călătoria grea,
Conduși de minunata stea,
Vor adora Pruncuțul Sfânt,
Punându-și frunțile-n pământ

Și daruri iar i-or dărui,
Și Pruncul iar va gânguri..
În Postul Sfântului Crăciun,
Voi știți ce-aș vrea să vă propun?

Un dram de omenie-n plus,
Că-i postul Pruncului Iisus!


Preot Sorin Croitoru



Arhivă blog

"Celui sarac ii lipsesc multe,celui lacom ii lipsesc toate."(Seneca)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Postări populare

CITATUL ZILEI

PSALTIREA