marți, 31 ianuarie 2023

CUVANT despre RABDARE ...

Ai păcătuit? Intră în biserică, spune lui Dumnezeu: "Am păcătuit!". Nu-ti cer nimic altceva decât numai aceasta. Dumnezeiasca Scriptură spune: "Spune tu păcatele tale întâi, ca să te îndreptezi”(Isaia 43,26). Spune păcatul, ca să scapi de păcat! Nu-i nevoie pentru asta nici de oboseală, nici de şiruri de cuvinte, nici de cheltuială de bani, nici de altceva de acest fel. Spune un cuvânt, fii sincer fată de păcat şi spune: "Am păcătuit!".


🙏 Bucuria mea, rabdarea (necazurilor), are un rol important in mantuirea sufletului. Mantuitorul ne invata ca: "Cel care va rabda pana la sfarsit, acela se va mantui." (Matei 10:22). Rabdarea, este imbinarea tuturor virtutilor, pentru ca fara ea, nu sta nici-o virtute. Necazurile, au un rol pedagogic, fiind ingaduite de Dumnezeu, pentru incercarea credintei noastre, pentru intarire in lupta duhovniceasca si chiar pentru prevenirea eventualelor pacate. Ce frumos spune Sfantul Apostol Pavel: "Si nu numai atat (nu numai ca rabdam), ci ne laudam si in suferinte, bine stiind ca suferinta aduce rabdare. Si rabdarea incercare, si incercarea nadejde. Iar nadejdea nu rușinează pentru ca iubirea lui Dumnezeu s-a varsat in inimile noastre, prin Duhul Sfant, Cel daruit noua." (Romani 5:3).

Dragii mei, Sfintii Parinti spun: "Pentru cel care nu s-a pocait si nu a fost pedepsit prin necazuri in aceasta viata, judecata lui Dumnezeu ii va fi fara mila". 

De aceea, cu RABDARE sa primim tot ce ingaduie Dumnezeu asupra noastra si sa spunem mereu: DOAMNE, ASA-MI TREBUIE PENTRU PACATELE MELE! DOAMNE, PRECUM VREI SI PRECUM STII MILUIESTE! FACA-SE VOIA TA, PRECUM IN CER ASA SI PE PAMANT! 

Slava lui Dumnezeu pentru toate! Amin si Aliluia!
                                                                                                                        Preot Ioan 🔔.

Arhivă blog

"Celui sarac ii lipsesc multe,celui lacom ii lipsesc toate."(Seneca)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Postări populare

CITATUL ZILEI

PSALTIREA