vineri, 25 noiembrie 2022

Rugăciunea si raspunsul ei

Ai păcătuit? Intră în biserică, spune lui Dumnezeu: "Am păcătuit!". Nu-ti cer nimic altceva decât numai aceasta. Dumnezeiasca Scriptură spune: "Spune tu păcatele tale întâi, ca să te îndreptezi”(Isaia 43,26). Spune păcatul, ca să scapi de păcat! Nu-i nevoie pentru asta nici de oboseală, nici de şiruri de cuvinte, nici de cheltuială de bani, nici de altceva de acest fel. Spune un cuvânt, fii sincer fată de păcat şi spune: "Am păcătuit!".
 


,,Pot fi mii de motive pentru care Dumnezeu să întârzie sa răspundă unor rugăciuni în legătură cu lucruri mari din viața ta, mii de alte taine ale sufletului pe care Dumnezeu vrea să le crească, vrea să le descopere cu tine.

De fapt, de multe ori suntem aşa de siguri de ceea ce vrem şi suntem hotărâţi, încât de obicei ce vrem nu este duhovnicesc,
ci doar o realizare cât mai bună aici pe pământ, materială, profesională, familială.

De multe ori, aceste opriri sau întâmplări care ne stau în cale sau situaţii în care Dumnezeu pare că nu ascultă să ne treacă mai departe, acestea îţi deschid pentru prima oară ochii asupra unor realităţi ale lumii pe care până atunci nu le-ai băgat în seamă.
Începi să descoperi că ai suflet, că este ceva în tine care suferă, pe care nu l-ai crescut până atunci, care nu are aripi, pe care nu l-ai învăţat să zboare niciodată, că tu puteai să ajungi aşa până la sfârşit, fără să-ţi dai seama că tu ai venit în lume pentru altceva decât ca să fii primul, să fii în frunte, să realizezi, să faci, să dregi.

E alt motiv pentru care ai venit în lumea asta şi pe Altcineva trebuie să descoperi, pe Altcineva, cu amar, să-L cunoşti şi să te întâlneşti cu El.
Şi de multe ori oamenii numai la aceste dureri mari încep să cunoască pe Altcineva, pe Dumnezeu.
Şi noi credem că în suferinţă Îi place lui Dumnezeu să se întâlnească cu noi.
Nu! Este nevoit!
Că nu ştim să drămuim și să ne bucurăm și să mulţumim pentru bucuria pe care ne-a dat-o Dumnezeu şi astfel să ne întâlnim cu Dumnezeu şi să-L chemăm în viaţa noastră şi, de multe ori Îl uităm complet atunci când avem linişte, pace, lucrurile ne merg din plin; avem o relaţie mai mult decât superficială cu El în momentul acela.

Şi abia în dureri şi în necazuri, când toţi ne părăsesc, când toţi se uită destul de dubios la noi, abia atunci începem să vedem că sunt nişte ochi mult mai buni şi mai dragi care se uită spre noi și pe care noi i-am trecut cu vederea până atunci, ochii lui Dumnezeu.

Să ne gândim la ochii cu care Hristos a privit la Petru, care se lepădase de El şi, după ce s-a lepădat de trei ori, a auzit cocoşul cântând şi şi-a adus aminte Petru şi s-a întors spre Mântuitorul, care era în pridvorul casei lui Caiafa.
Credeţi că ochii aceia ai Mântuitorului care s-au uitat spre Petru erau de asprime sau de ceartă?
Nu, cred că sunt ochii cei mai curaţi, care ne susţin, care ne ajută, care ne iubesc, sunt, de fapt, ochii Celui Care ne poartă pe mâini şi în braţe şi la Care nu ne uităm. Cred că acei ochi l-au trezit pe Petru mai mult decât cântatul cocoşilor.

Parcă în durerile şi în suferințele noastre şi în lepădările noastre şi în necazurile noastre mari, de-abia atunci avem puterea să ne întoarcem să vedem că sunt nişte Ochi care ne privesc şi sunt nişte Braţe care ne poartă şi este o Inimă care suspină pentru noi, inima lui Dumnezeu, care ne poartă pe noi înşine, care ne caută pe noi, e dragostea rănită a lui Dumnezeu care de mult ne căuta şi pe care noi nici n-am băgat-o în seamă, despre care Părinţii spuneau că este rănită, că n-are unde să se odihnească.
Ca într-un cuplu în care cineva iubeşte, iar celălalt nu e interesat, celălalt cu ochii caută disperat să-i răspunzi măcar dintr-o privire şi tu nici nu ştii că celălalt te caută, habar n-ai, nu te interesează.

Şi nu este durere mai mare, acea iubire este rănită, n-are unde să se odihnească, iar această iubire a lui Dumnezeu care umblă neavând unde să se odihnească, găseşte din când în când în câte-un om şi de cele mai multe ori, din păcate, doar în greutăţi şi necazuri, pe câte unul care se întoarce înapoi şi începe să înţeleagă, începe să vadă, începe să se deschidă şi aceştia, de cele mai multe ori, pe lângă cei credincioşi, dar cel mai mult se întorc aceşti sfinţi, de aceea zicem în timpul utreniei Dumnezeu cel ce se odihneşte întru sfinţii săi, IUBIREA LUI Dumnezeu SE ODIHNESTE IN SFINTII CEI CARE SE INTORC SA VADA Ochiul lui Dumnezeu,
cei care, mai presus de croncănitul ciorilor veacului acestuia ascultă glasul privighetorii care-i mult mai fin, mult mai subţire, dar se aude.

Dacă eşti atent, dacă te concentrezi puţin, dacă te întorci puţin în tine, auzi glasul mierlelor şi al privighetorilor care se rosteşte neîncetat, îl auzi tot timpul, se aude tot timpul, dar este acoperit de glasul şi de croncănitul ciorilor.

Aşa şi omul începe să descopere în sine."

                                                                                               PR. CIPRIAN NEGREANU


MAREA ISPITIRE

Ai păcătuit? Intră în biserică, spune lui Dumnezeu: "Am păcătuit!". Nu-ti cer nimic altceva decât numai aceasta. Dumnezeiasca Scriptură spune: "Spune tu păcatele tale întâi, ca să te îndreptezi”(Isaia 43,26). Spune păcatul, ca să scapi de păcat! Nu-i nevoie pentru asta nici de oboseală, nici de şiruri de cuvinte, nici de cheltuială de bani, nici de altceva de acest fel. Spune un cuvânt, fii sincer fată de păcat şi spune: "Am păcătuit!".


de Preot Sorin Croitoru

Iadul clocotește,
Satana-i furios,
În cer se pregătește
Venirea lui Hristos.

Se-apropie scadența
Și iezerul de foc..
Îl bântuie demența
Căci n-are timp deloc!

Nu-i șansă de scăpare,
Din nou va fi zdrobit
De-aceeași oaste care
Din ceruri l-a trântit

Atunci când Creatorul
I-a dat un chip hidos,
Chiar lui, ce printre îngeri
Era cel mai frumos..

Ei bine, vor să-l bage
Pe veșnicie-n munci?..
În flăcări îi va trage
Pe cât mai mulți atunci,

Va declanșa terorarea
Și Marele Reset,
E vremea ca în lume
Să vină Baphomet!

E plină-întreaga lume
De credincioase slugi
Ce nu-l cunosc pe nume,
Dar îi înalță rugi,

Chemându-l ca pe-un tată
De oameni iubitor.
Nebunii ăștia-afirmă
Că-i "Arhitectul" lor!

Le-a dat avere multă
Și i-a corupt pe ei
Și astăzi îl ascultă
Ca niște mielușei.

Un singur OM în lume
I-a spus Satanei nu.
Vai, ce-o să plângi, Hristoase,
De mila lumii Tu..

Curând se va impune
Guvernul mondial;
Se va-împlini atuncea
Străvechiul ideal:

Din oameni demni vor face
Nenorociți de robi
Și le vor pune zgardă
Și cipuri la neghiobi!

"În zilele acelea"
Păpică le vor da
Doar celor ce în toate
Vor face voia sa.

Dorința lui fierbinte?..
Să-i rupă de Hristos,
Să-i facă să-L renege
Ca pe un zdrențuros.

Mesie vrea pământul?..
Mesie le va da:
Pe Anticrist, în care
Chiar el se va-întrupa!

O, Doamne, fie-Ți milă,
Oprește-i dacă poți;
Tu ai putea-ntr-o clipă
Să ne salvezi pe toți,

Dar nu e pocăință,
Credință pe pământ,
De-aceea nu lucrează
În oameni Duhul Sfânt.

Puțini mai au Lumina,
Puțini se mai sfințesc,
Puțini își mai adoră
Părintele Ceresc.

Pe cei ce fac acestea
Eu știu că-i vei păzi
Și-n vreme de prigoană
Te vor mărturisi,

Pământul se va umple
De sânge de martiri
În vremea-întunecată
A marii ispitiri.

Păzește-ne, Iisuse,
Pe toți cu harul Tău
Și fă să fim puternici
În fața celui rău,

Să nu ne îngrozească
Nici cel mai mare chin
Și să vedem la urmă
Limanul Tău cel lin!

Amin și DOMNULUI HRISTOS mă-închin.

Arhivă blog

"Celui sarac ii lipsesc multe,celui lacom ii lipsesc toate."(Seneca)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Postări populare

CITATUL ZILEI

PSALTIREA