miercuri, 20 mai 2020

IUBESTE-L PE HRISTOS!

Ai păcătuit? Intră în biserică, spune lui Dumnezeu: "Am păcătuit!". Nu-ti cer nimic altceva decât numai aceasta. Dumnezeiasca Scriptură spune: "Spune tu păcatele tale întâi, ca să te îndreptezi”(Isaia 43,26). Spune păcatul, ca să scapi de păcat! Nu-i nevoie pentru asta nici de oboseală, nici de şiruri de cuvinte, nici de cheltuială de bani, nici de altceva de acest fel. Spune un cuvânt, fii sincer fată de păcat şi spune: "Am păcătuit!".


Bucuria mea, scopul vietii noastre crestinesti este mantuirea sufletului. Iata ce ne spune Sfantul Teofan Zavoratul: "Greu, greu! 
Da, va este greu, dar altfel ce-ati avea de rabdat? Iar fara RABDARE, nu este mantuire. Iata ca Domnul, care va randuieste mantuirea, va si da prilejuri sa aratati rabdare si sa inaintati pe calea mantuirii.
 Un sfat pentru voi: cand va este greu, trebuie sa va intoarceti catre Dumnezeu atat cu graiul, cat si cu simtirea, zicand: „Slava Tie, Doamne!"." Cine are rabdare? Rabdarea este in stransa legatura cu SMERENIA.

 Iar Sfantul Isaac Sirul ne spune un mare adevar: "Cu adevarat, Doamne, daca nu ne vom smeri, nu vei inceta sa ne smeresti pe noi." Rabdare, smerenie dar, avem nevoi si de muuulta rugaciune, despre care Sfantul Parinte Ioan Scararul ne spune: "Cel care tine in mana toiagul rugaciunii nu va putea sa se impiedice!" RABDARE, SMERENIE, RUGACIUNE, dar trebuie sa implinim si PORUNCA IUBIRII: "Vrei sa iubesti oamenii?

Iubeste-l pe Hristos și vei vedea cat ii vei iubi pe oameni, chiar daca nu vrei. Dragostea care vine din dragostea lui Hristos, este dragoste puternica si veritabila. 

Iubeste-l pe Hristos!

" Sufletele noastre sunt nemuritoare, lumea este stricacioasa si se va sfarsi. La Infricosata Judecata trebuie sa mergem spovediti si impartasiti. Inima omului lucreaza precum ceasul. Asa cum acesta se va opri la un moment dat, tot asa se va opri si inima omului, si urmeaza asezarea vesnica in Rai sau in iad. 

Asadar, ”Pregateste-te sa te intalnesti cu Dumnezeul tau” (Amos 4:12). Amin si Aliluia!


                                                                                                                              Preot Ioan 🛎.

Arhivă blog

"Celui sarac ii lipsesc multe,celui lacom ii lipsesc toate."(Seneca)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Postări populare

CITATUL ZILEI

PSALTIREA