sâmbătă, 1 aprilie 2023

PLATA TA ESTE LA HRISTOS!

Ai păcătuit? Intră în biserică, spune lui Dumnezeu: "Am păcătuit!". Nu-ti cer nimic altceva decât numai aceasta. Dumnezeiasca Scriptură spune: "Spune tu păcatele tale întâi, ca să te îndreptezi”(Isaia 43,26). Spune păcatul, ca să scapi de păcat! Nu-i nevoie pentru asta nici de oboseală, nici de şiruri de cuvinte, nici de cheltuială de bani, nici de altceva de acest fel. Spune un cuvânt, fii sincer fată de păcat şi spune: "Am păcătuit!".


🙏 Bucuria mea, iata ce minunat graieste Sfantul Parinte, Antonie cel Mare: “Cei care-L cunosc pe Dumnezeu sunt plini de toata bunavointa si, dorind cele ceresti, dispretuiesc cele pamantesti. Unii ca acestia nu plac multora, dar nici lor nu le plac multe. De aceea sunt nu numai urati, ci si luati in ras de multi smintiti. Ei, insa, rabda toate in saracie, stiind ca cele ce se par multora rele, pentru ei sunt bune. Fiindca, cel care intelege cele ceresti, crede lui Dumnezeu, stiind ca toate sunt fapturile voii Lui. Cel care, insa, nu le intelege, nu crede niciodata ca lumea este zidirea lui Dumnezeu si ca a fost facuta pentru mantuirea omului”. Despre mantuirea sufletului, Sfantul Parinte, Ilie Cleopa, zice: “Omul se poate mantui si in lume, si in manastire, si in oras, si la sat, si in padure, daca are credinta dreapta in Dumnezeu (crestin ortodoxa), fapte bune si smerenie, adica omul sa nu cugete ca are ceva al sau, ci ca tot ce are in viata este de la Dumnezeu. Cine are aceste trei lucruri se mantuieste oriunde ar fi pe fata Pamantului." Sfantul Parinte, Ioan de Kronstadt, spune cat de importanta este milostenia, pentru mantuirea sufletelor noastre: “Si-un pahar de apa daca-l dam, sa-l dam fara sa judecam. Sa stii ca plata ta este la Hristos. 

Pe noi ne mantuieste IISUS HRISTOS, prin PREOTUL CRESTIN ORTODOX, in DUHUL SFANT.

 Sfintitul Parinte, Luca din Kapsala, spune despre preot asa:

PREOTUL, este un om de tarana, cu slabiciuni si cu boli, cu dorinte si cu idealuri.
PREOTUL, mananca mult sau putin, e ghiftuit de praznice sau ii ghioraie matele de foame dupa 6 ore de slujba pe inima goala.
PREOTUL, are indoieli si furii, neputinte, neintelegeri si rafuieli cu sinele.
PREOTUL, simte, plange, se roaga, sufera, asculta.
PREOTUL, poate fi ispitit, are tentatii, pacate, trecut, plangere, amintiri, rani vechi.
PREOTUL, are trup, dureri de cap si de sale, dureri de suflet, cicatrice pe inima de la prea multa suferinta.
PREOTUL, e un om intr-o presiune enorma in fiecare zi. Sta in fata Lui Dumnezeu, il frange pe Hristos Imparatul veacurilor in mainile sale de lut, se impartaseste mereu de Sangele mantuitor, asculta pacate cumplite la spovedanie, blagosloveste pe muribunzi, citeste rugaciuni bolnavilor, mangaie.
PREOTUL, ingenuncheaza in fata Sfintei Mese si se atinge cu fruntea de pieptul Stapanului, ascultand intru uimire bataile inimii lui Dumnezeu.
PREOTUL, este un bulgare de tarana plina de roua Duhului Sfant. Rugati-va pentru el!”

🙏 PREOTIA, nu este o meserie, ci smulgerea, din iad a oii celei pierdute!

🙏 Asadar, daca vezi un preot ca greseste, ca pacatuieste, NU-L JUDECA, ci, roaga-te asa: 

Doamne, Iisuse Hristoase, iarta-l pe parintele acesta, lumineaza-l sa nu mai greseasca, fiindca, il vad oamenii si se vor departa de Sfanta Biserica Crestin Ortodoxa. 

                                                                                                            Amin si Aliluia!
                                                                                                              Preot Ioan 🛎.

Arhivă blog

"Celui sarac ii lipsesc multe,celui lacom ii lipsesc toate."(Seneca)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Postări populare

CITATUL ZILEI

PSALTIREA