joi, 8 iunie 2023

RABDA si TINE-TE TARE! ...

Ai păcătuit? Intră în biserică, spune lui Dumnezeu: "Am păcătuit!". Nu-ti cer nimic altceva decât numai aceasta. Dumnezeiasca Scriptură spune: "Spune tu păcatele tale întâi, ca să te îndreptezi”(Isaia 43,26). Spune păcatul, ca să scapi de păcat! Nu-i nevoie pentru asta nici de oboseală, nici de şiruri de cuvinte, nici de cheltuială de bani, nici de altceva de acest fel. Spune un cuvânt, fii sincer fată de păcat şi spune: "Am păcătuit!".... 


   🙏 Bucuria mea, Dumnezeul nostru Iisus Hristos, spune asa: "Fara mine, nimic nu puteti face" (Ioan 15:5). In acelasi sens Sfantul Parinte, Porfirie Kavsokalivitul zice: "Nici-un ac nu cade dintr-un brad, daca nu vrea Dumnezeu. De aceea, nu trebuie sa te mahnesti, orice ti s-ar intampla. Asa ne sfintim! Uite, acum tu te mahnesti din cauza casnicilor tai, dar ei te ajuta, de fapt, sa atingi inaltimi duhovnicesti." Sfantul Parinte, Gavriil Georgianul spune: "Vrajmasul vrea sa te lipseasca de slava. Rabda si tine-te tare!" Sfantul Parinte, Luca al Crimeii, doctorul fara de arginti ne indeamna asa: "Scuipati-l pe diavol, alungati-l cu crucea Domnului, in numele Lui. Priviri in inaltime si il veti vedea pe Insusi Domnul Iisus Hristos, care umbla impreuna cu voi si usureaza drumul vostru." Si cat de minunat graieste Sfantul Parinte, Ioanichie Balan: "Nu va risipiti timpul cu fleacuri. Ori cu Hristos, ori cu diavolul." Sfantul Parinte, Paisie Aghioritul, cu referire la lucrarea lui Dumnezeu zice: "Cand un om este prea fericit in aceasta lume, uita de Dumnezeu si uita de moarte si iata ca, fericirea in lume nu este chiar atat de sanatoasa." Sfantul Parinte, Ilie Cleopa ne graieste asa: "Va veni vremea cand vom cere sa mai traim un minut si n-o sa ne mai dea Dumnezeu! 

Pentru ca trecem fara griji viata aceasta si ne incurcam cu grijile veacului, de parca am fi nemuritori. Fum suntem! De aceea, sa ne hotaram in inima noastra sa punem inceput bun si sa petrecem de aici înainte cu Dumnezeu, crestineste. Sa ne umpacam cu Dumnezeu mai înainte de a ne rapi moartea, sa nu fie prea tarziu! Amin!" Oriunde ai fi, la miezul noptii trebuie sa fii in fata lui Dumnezeu. Sa stii ca acest timp apartine lui Dumnezeu. De aceea, Sfantul Parinte, Emilianos Simonopetritul, ne indeamna asa: "O ora de rugaciune la miezul noptii valoreaza mai mult decat zece ore de rugaciune in timpul zilei. Daca nu ne rugam noaptea, atunci orele si zilele noastre trec fara a aduce vreo roada. Dormi la miezul noptii? Atunci viata ta va fi mereu o viata nesigura. Existenta ta este paralizata atunci cand nu dedici miezul noptii rugaciunii, fiindca, nu primesti Duh Sfant. Dumnezeu cunoaste si recunoaste rugaciunea de la miezul noptii, dar rugaciunea stabila. Fie ca te afli la chilie sau in afara manastirii, la miezul noptii trebuie sa fii în fata lui Dumnezeu. Sa stii ca acest timp apartine lui Dumnezeu. Acest moment trebuie dedicat intalnirii cu Dumnezeu, Care trebuie sa devina Dumnezeul tau." Amin!

 Bucuria mea, vezi cat adevar in sfaturile Sfintilor Parinti din acest mesaj, in acest pumn de cuvinte? Dar cati le citesc? Cati pot sa priceapa macar cateva din ele ???
 
                                                                                                              Preot Ioan 🔔

Arhivă blog

"Celui sarac ii lipsesc multe,celui lacom ii lipsesc toate."(Seneca)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Postări populare

CITATUL ZILEI

PSALTIREA