luni, 18 noiembrie 2019

LANGA FIECARE CRUCE ,SE AFLA SI O INVIERE!

Ai păcătuit? Intră în biserică, spune lui Dumnezeu: "Am păcătuit!". Nu-ti cer nimic altceva decât numai aceasta. Dumnezeiasca Scriptură spune: "Spune tu păcatele tale întâi, ca să te îndreptezi”(Isaia 43,26). Spune păcatul, ca să scapi de păcat! Nu-i nevoie pentru asta nici de oboseală, nici de şiruri de cuvinte, nici de cheltuială de bani, nici de altceva de acest fel. Spune un cuvânt, fii sincer fată de păcat şi spune: "Am păcătuit!".
 
      Bucuria mea, durerile corpului sunt strigatele sufletului, deci, nu putem sa cautam sa vindecam corpul, inainte sa cautam vindecarea sufletului. Cum putem vindeca sufletul? Prin POST, SPOVEDANIE cu sinceritate si cainta, cerand de la parintele duhovnic CANON pentru pacatele savarsite, prin IMPARTASANIE, mers la SFANTUL MASLU... 

Sa nu uitam ca pacatele se iarta prin Spovedanie, dar, se ispasesc prin suferinta! Sa intiparim in suflet cuvintele Sfantului Parinte, Efrem Filotheiul din Muntele Athos: "Momentele de suferinta si de jertfa sunt clipe de binecuvantare, fiindca, langa fiecare cruce se afla si o inviere. Pomeneste mereu Numele lui Iisus, ca sa gasesti in toate nevoile, raspunsul potrivit." Sfantul Parinte, Arsenie Boca spune asa: Trupul traieste daca este locuit de suflet, iar sufletul traieste daca este locuit de Dumnezeu!”

Sfantul Parinte Mucenic, Ilarion Felea ne spune asa: "PACATUL, ne desparte de Dumnezeu si ne spurca; RUGACIUNEA ne spala, ne sfinteste, ne deschide din nou calea spre lumina si iubirea lui Dumnezeu. Cine inainteaza in rugaciune, se apropie de Dumnezeu. In rugaciune ne apropiem de Dumnezeu si Dumnezeu se apropie de noi.” Sfantul Parinte, Nectarie din Eghina ne indeamna asa: "Incredintati-va lui Dumnezeu cel bun, cel tare, cel viu si El va va povatui la odihna. Dupa incercari urmeaza bucuria duhovniceasca. 

Domnul ia aminte la cei ce rabda incercarile si intristarile pentru dragostea Sa. Asadar, nu va imputinati cu sufletul si nu va temeti!” Si acum, iata si cuvantul minunat al Sfintitului Parinte, Selafiil: „Acestea trebuie sa le avem noi: SMERENIA vamesului, BLANDETEA lui David, RABDAREA lui Iov si DRAGOSTEA care nu cade niciodata." Amin si Aliluia!

                                                                                                                                     Preot Ioan .

Arhivă blog

"Celui sarac ii lipsesc multe,celui lacom ii lipsesc toate."(Seneca)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Postări populare

CITATUL ZILEI

PSALTIREA