marți, 14 noiembrie 2023

PURTAREA DE GRIJA A LUI DUMNEZEU ...

Ai păcătuit? Intră în biserică, spune lui Dumnezeu: "Am păcătuit!". Nu-ti cer nimic altceva decât numai aceasta. Dumnezeiasca Scriptură spune: "Spune tu păcatele tale întâi, ca să te îndreptezi”(Isaia 43,26). Spune păcatul, ca să scapi de păcat! Nu-i nevoie pentru asta nici de oboseală, nici de şiruri de cuvinte, nici de cheltuială de bani, nici de altceva de acest fel. Spune un cuvânt, fii sincer fată de păcat şi spune: "Am păcătuit!"....  🙏


 Bucuria mea, pentru a intelege si a pretui si mai mult purtarea de grija a lui Dumnezeu pentru fiecare dintre noi, sa citim cu mare atentie o frumoasa legenda a indienilor cherokee despre un "ritual de trecere”, de la copil la adult: "Tatal isi duce fiul in padure, ii pune ceva, o banda pe ochi, si il lasa acolo singur. Tanarul trebuie sa ramana asezat pe un butuc toata noaptea, fara a scoate legatura de pe ochi, pana cand razele soarelui il avertizeaza ca este dimineata. El nu poate si nu trebuie sa ceara ajutor nimanui. Daca va supravietui in acea noapte, atunci va fi OM. El nu poate spune prietenilor sai, sau altcuiva despre experienta sa, pentru ca fiecare tanar trebuie sa devina singur barbat. Baiatul este in mod clar ingrozit, aude atatea zgomote ciudate in jurul sau. Cu siguranta sunt fiare salbatice care il inconjoara. Poate chiar barbati periculosi, care ii vor face rau. Vantul bate tare toata noaptea si scutura busteanul pe care sta, dar el este si mai curajos, fara a scoate nicidecum legatura de pe ochi. La urma urmei, este singura modalitate prin care poate deveni barbat! In cele din urma, dupa o noapte teribila, soarele rasare si el scoate legatura. Si asa isi da seama ca de fapt, tatal sau a stat pe butucul de langa el, de paza toata noaptea, protejandu-si fiul de orice posibil pericol. Tatal era acolo, desi fiul nu stia asta!
🙏 Asadar, nici noi nu suntem niciodata singuri: "Cu noi este Dumnezeu, intelegeti neamuri si va plecati!" Chiar si in cele mai mari ispite, in cele mai mari necazuri si suparari, in suferinta singuratatii, in cele mai mari caderi in pacate sau boli grele, chiar si atunci cand nu ne dam seama deloc, Dumnezeu este alaturi de noi! El ne poarta de grija ca un Tata ceresc, ne priveste neincetat, asezat pe butucul de langa noi, bate tacut, discret si tainic la usa, pentru a-i deschide si al primi in Casa sufletelor noastre!

                                                                                         Amin si Aliluia!
                                                                                       Preot Ioan 🔔

Arhivă blog

"Celui sarac ii lipsesc multe,celui lacom ii lipsesc toate."(Seneca)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Postări populare

CITATUL ZILEI

PSALTIREA