joi, 3 decembrie 2020

SPOVEDANIA TAIE DREPTURILE DIAVOLULUI

Ai păcătuit? Intră în biserică, spune lui Dumnezeu: "Am păcătuit!". Nu-ti cer nimic altceva decât numai aceasta. Dumnezeiasca Scriptură spune: "Spune tu păcatele tale întâi, ca să te îndreptezi”(Isaia 43,26). Spune păcatul, ca să scapi de păcat! Nu-i nevoie pentru asta nici de oboseală, nici de şiruri de cuvinte, nici de cheltuială de bani, nici de altceva de acest fel. Spune un cuvânt, fii sincer fată de păcat şi spune: "Am păcătuit!".


"Degeaba ma ostenesc cu dansul,ca se duce mereu la preot si se spovedeste,si-l dezleaga,si eu nu castig nimic.Mai bine ma duc la cei care dorm,care nu au grija de mantuire,care nu se spovedesc cu anii,ca aceia nu mi se mai impotrivesc!"

Sa nu tii pacatul mult timp nemarturisit,pentru ca pacatul e ca o otrava,asa cum spune Sf.Macarie Egipteanul-paralizeaza sufletul.De aceea,se afla lumea actuala asa afundata in neputinta,pentru ca nu se spovedeste.Lasati-va casa nematurata,necuratita,neaerisita,timp de un an.Oare,nu va deveni ea o adevarata cocina?

Si acum,socotiti,ce a devenit sufletul aceluia,care nu un an,ci 20,40,60 sau 70 de ani,nu si-a curatit sufletul prin spovedanie! 

Intrati in Biserica si marturisiti-va acolo pacatele voastre,caindu-va pentru ele;caci acolo veti afla doctorul care va vindeca,iar nu un judecator care sa va osandeasca,acolo nu se cere pedepsirea pacatosului,ci se da ieratrea pacatelor(Sf.Ioan Gura de Aur)
 
Adevar graiesc voua:oricate veti lega pe pamant,vor fi legate si in cer si oricate veti dezlega pe pamant,vor fi dezlegate si in cer(Mate 18,18) 

Si graind acestea,a suflat si le-a zis:luati Duh Sfant,carora veti ierta pacatele,iertate vor fi,si carora le veti tine,tinute vor fi(Ioan 20,20-23) Precum sarpele,scos din ascunzis la lumina,se sileste sa fuga si sa se ascunda,tot astfel,si gandurile cele rele,date pe fata prin marturisire,se grabesc la fuga de la om(Sf.Ioan Casian) 

Cand sufletul incepe sa-si vada pacatele sale mai multe ca nisipul marii,este inceputul luminarii interioare si semnul sanatatii sufletesti(Sf.Petru Damaschinul) 

Oricine face rele uraste Lumina,si nu vine la Lumina,pentru ca faptele lui sa nu se vadeasca.Daca zicem ca pacat nu avem,ne amagim pe noi insine si adevarul nu este intru noi.

Daca marturisim pacatele noastre,El este credincios si drept,ca sa ne ierte pacatele si sa ne curateasca pe noi de toata nedreptatea.Daca zicem ca n-am pacatuit,Il facem mincinos si cuvantul Lui nu este intru noi(Ioan 3,20;1,8-10)

Arhivă blog

"Celui sarac ii lipsesc multe,celui lacom ii lipsesc toate."(Seneca)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Postări populare

CITATUL ZILEI

PSALTIREA