marți, 11 februarie 2020

ASTĂZI!

Ai păcătuit? Intră în biserică, spune lui Dumnezeu: "Am păcătuit!". Nu-ti cer nimic altceva decât numai aceasta. Dumnezeiasca Scriptură spune: "Spune tu păcatele tale întâi, ca să te îndreptezi”(Isaia 43,26). Spune păcatul, ca să scapi de păcat! Nu-i nevoie pentru asta nici de oboseală, nici de şiruri de cuvinte, nici de cheltuială de bani, nici de altceva de acest fel. Spune un cuvânt, fii sincer fată de păcat şi spune: "Am păcătuit!".


de Preot Sorin Croitoru

Când voi fi pe patul mortii, chiar în ultima mea zi,
Îmi vei spune, oare, Doamne: "Azi cu Mine-n Rai vei fi!"?..
Da, de multe ori, Stăpâne, mă întreb îngândurat,
Un sfârsit de felul ăsta voi avea cu-adevărat?..

Căci tâlharul de pe cruce Te mărturisea, murind,
Eu cu multele-mi păcate, Te tăgăduiesc, trăind..
Cum să sper că-n ceasul mortii o să poti să întelegi
Unul care-o viată-ntreagă calcă ale Tale legi?..

Dă-mi, Iisuse, pocăinta fericitului tâlhar,
Însă nu în clipa mortii, căci atunci e în zadar,
ASTĂZI umple-mă de lacrimi, fă-mi din inimă izvor
Unde să tâsnească apa harului mântuitor!

ASTĂZI spală-mă cu isop, curătind ce s-a-ntinat,
ASTĂZI dă să-mi schimb năravul cu un trai frumos, curat,
Ca să semăn în purtare cu crestinii de demult
Si să vadă lumea-ntreagă că poruncile-Ti ascult..

Doar în Tine, Doamne Sfinte, eu nădejdile îmi pun:
Fă ca-n orice zi de ASTĂZI să devin putin mai bun
Si cu-o astfel de trăire stiu că într-a mortii zi,
Tu îmi vei sopti, Iisuse: "AZI cu Mine-n Rai vei fi"!
amin

FĂTĂRNICIA


Ai păcătuit? Intră în biserică, spune lui Dumnezeu: "Am păcătuit!". Nu-ti cer nimic altceva decât numai aceasta. Dumnezeiasca Scriptură spune: "Spune tu păcatele tale întâi, ca să te îndreptezi”(Isaia 43,26). Spune păcatul, ca să scapi de păcat! Nu-i nevoie pentru asta nici de oboseală, nici de şiruri de cuvinte, nici de cheltuială de bani, nici de altceva de acest fel. Spune un cuvânt, fii sincer fată de păcat şi spune: "Am păcătuit!"



Bucuria mea, “fatarnic” inseamna nesincer (adica, una gandeste si alta vorbeste). “

Pe ucigas si pe viclean (fatarnic) il uraste Domnul” (Psalm 5:6). 

Fatarnicie, inseamna atitudine nesincera, prefacuta, care inseala, care este buna in aparenta, dar in realitate este minciuna, este falsificarea realitatii prin viclesug. 

Fatarnicia, a devenit de fapt, un titlu pentru carturarii si fariseii iudei care erau artisti in a sti sa se prefaca, aratandu-se pe dinafara drepti si cucernici, in timp ce pe dinauntru erau plini de mandrie si de nelegiuiri. 

Fatarnicia, este incadrata intre pacatele grave fiind o mare piedica in calea mantuirii, molipsindu-i chiar si pe unii crestini.

 Fatarnicul isi apreciaza comportarea ca fiind iscusita, plina de mestesug, dar in nici un caz un pacat. El nu ia in considerare acest pacat stinge dragostea fata de Dumnezeu si de oameni, cinstea, curatia.
 
Stiind ca oamenii fatarnici nu sunt deloc fericiti, sa nu uitam indemnul Mantuitorului nostru Iisus 
Hristos: „Fericiţi cei curaţi cu inima, că aceia vor vedea pe Dumnezeu” (Matei 5:8), sa sadim in inimile noastre Vietile Sfintilor Parinti, ale Sfintilor Mucenici, pentru rodirea cea buna. 

Sa invatam de la ei credinta crestin-ortodoxa, rabdarea, nadejdea si iubirea de vrajmasi, virtuti cu care putem birui pacatele acestui veac si astfel sa putem pasi in Imparatia Cerurilor rugandu-ne cu tot sufletul: “Stapane Doamne, Iisuse Hristoase, Cela ce esti izvorul vietii si al iubirii, nu ingadui viclenilor diavoli, sa ne desparta pe noi, de Tine si de Sfanta Biserica Crestin Ortodoxa!

                                                                                                                   Amin si Aliluia!
                                                                                                                   Preot Ioan 🛎.

NADEJDEA CEA VIE si NADEJDEA CEA MOARTA

Ai păcătuit? Intră în biserică, spune lui Dumnezeu: "Am păcătuit!". Nu-ti cer nimic altceva decât numai aceasta. Dumnezeiasca Scriptură spune: "Spune tu păcatele tale întâi, ca să te îndreptezi”(Isaia 43,26). Spune păcatul, ca să scapi de păcat! Nu-i nevoie pentru asta nici de oboseală, nici de şiruri de cuvinte, nici de cheltuială de bani, nici de altceva de acest fel. Spune un cuvânt, fii sincer fată de păcat şi spune: "Am păcătuit!".


Bucuria mea, virtutile teologice sunt: Credinta, NADEJDEA si Dragostea. 

Nadejdea, este un dar de la Dumnezeu ca si Credinta, spre a ajuta la mantuire. Sfantul Apostol Pavel, il numeste pe Dumnezeu: “Dumnezeul Nadejdii” (Romani 15:13).

 Trebuie sa stii ca omul, care nadujduieste in lucruri moarte (are duhul lumii), are o NADEJDE MOARTA, iar cel care nadajduieste in Dumnezeul Cel Viu (are Duhul lui Dumnezeu), are NADEJDE VIE.

Chiar si acela care isi pune nadejdea in sine si in oameni, tot nadejde moarta are. Asa cum viata este mai buna decat moartea, lumina este mai buna decat intunericul, sanatatea este mai buna decat boala, tot asa NADEJDEA VIE, este mai buna decat NADEJDEA MOARTA. 

Sfantul Apostol Petru ne spune ca Domnul nostru Iisus Hristos este Cel Care, prin Invierea Sa din morti, ne-a aratat noua nadejdea cea vie, intraripand nadejdile cele firave ale oamenilor si aratandu-le scopul vietii lor: Mantuirea sufletului.

O, Doamne, Iisuse Hristoase, Cel ce ai inviat, Biruitorule al mortii, dezradacineaza dintru noi nadejdea cea moarta si sadeste in locul ei nadejdea cea vie, pentru rugaciunile Prea Curatei Maicii Tale si ale tuturor Sfintilor Tai.
                                                                                                                              Amin si Aliluia!
                                                                                                                               Preot Ioan 🛎.

Arhivă blog

"Celui sarac ii lipsesc multe,celui lacom ii lipsesc toate."(Seneca)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Postări populare

CITATUL ZILEI

PSALTIREA