luni, 25 iulie 2022

SMERESTE-TE MAI TARE DACAT TOTI! ...

Ai păcătuit? Intră în biserică, spune lui Dumnezeu: "Am păcătuit!". Nu-ti cer nimic altceva decât numai aceasta. Dumnezeiasca Scriptură spune: "Spune tu păcatele tale întâi, ca să te îndreptezi”(Isaia 43,26). Spune păcatul, ca să scapi de păcat! Nu-i nevoie pentru asta nici de oboseală, nici de şiruri de cuvinte, nici de cheltuială de bani, nici de altceva de acest fel. Spune un cuvânt, fii sincer fată de păcat şi spune: "Am păcătuit!".. 


     🙏 Bucuria mea, iata cat de minunat ne graieste Sfantul Parinte, Iustin Popovici: "Ca sa fii al lui Hristos, atunci SMERESTE-TE PRECUM UN VIERME: pune-te in situația celor ce sunt indurerati, plini de tristete si de necazuri, a celor ce se afla în tulburari si sminteli. SMERESTE-TE MAI TARE DECAT TOTI; fă-te tuturor toate, dar, dupa Hristos si intru Hristos. Atunci când nu ai smerenia Lui, roaga-te: "O, DUMNEZEULE CEL PLIN DE SMERENIE, INVATA-MA SI PE MINE SMERENIA TA!” Sa nu clevetim, sa nu judecam pe nimeni, mai bine ne este noua sa ne smerim, dupa cuvantul Sfantului Parinte, Gavriil Georgianul, cel nebun pentru Hristos: "Tot ceea ce e rau in om e doar accidental. Nu dispretuiti pe nimeni, chiar daca vedeti oameni agitati, indecenti, beti sau injurand într-un limbaj murdar. Chipul lui Dumnezeu se pastreaza chiar si in ei, insa la un nivel poate prea profund, de care ei insisi nu sunt constienti. E normal ca vrajmasul sa vrea sa pangareasca acest chip si sa-l acopere cu murdarii." Sfantul Parinte, Serafim de Sarov, ne indeamna asa: "Atentie la duhul intristarii, fiindca, aceasta da nastere la toate relele. O mie de ispite apar din pricina lui: agitatie, furie, invinuire, nemultumirea de propria soarta, ganduri de desfranare, schimbare permanenta a locului. Uneori duhul cel rau al intristarii, pune stapanire pe suflet si il lipseste de umilinta si bunatate fata de semeni si da nastere la repulsie fata de orice conversatie. Atunci sufletul evita oamenii, crezand ca acestia se afla la originea tulburarii sale si nu intelege ca pricina tulburarii sale se afla intr-insul. Cateodata, in această lume, oamenii iau Sfanta Impartasanie; dar, dupa judecatile Domnului ei raman neimpartasiti."

🙏 Cine are minte sa ia aminte la ale Sfintilor Parinti, cuvinte, Si sa le tina minte, fiindca, Hristos ne va-ntreba: De nu ti-ai schimbat viata ta, De ce nu te-ai pocait, Cand voia Mea, tu ai stiut???
 
                                                                                                                                Preot Ioan 🔔

Arhivă blog

"Celui sarac ii lipsesc multe,celui lacom ii lipsesc toate."(Seneca)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Postări populare

CITATUL ZILEI

PSALTIREA