duminică, 9 aprilie 2023

10 SFATURI DUHOVNICESTI ...

Ai păcătuit? Intră în biserică, spune lui Dumnezeu: "Am păcătuit!". Nu-ti cer nimic altceva decât numai aceasta. Dumnezeiasca Scriptură spune: "Spune tu păcatele tale întâi, ca să te îndreptezi”(Isaia 43,26). Spune păcatul, ca să scapi de păcat! Nu-i nevoie pentru asta nici de oboseală, nici de şiruri de cuvinte, nici de cheltuială de bani, nici de altceva de acest fel. Spune un cuvânt, fii sincer fată de păcat şi spune: "Am păcătuit!".


1. Ceea ce semeni, aceea vei secera, ceea ce daruiesti (bucurie, binecuvantare, rautate, invidie, ura, cleveteala, judecata...), aceea va veni inapoi la tine: "DARUIND VEI DOBANDI", fiindca Dumnezeu nu are datorii la nimeni.

2. Ai ajuns undeva? Saluta crestineste: "Slavit sa fie Domnul!" (asa se salutau crestinii in primele 3 secole), sau, macar zi: "Doamne, ajuta!", dar in nici-un caz: "Pupici", "Te pupicesc", "Salut", "Hai noroc". Cel mai des este folosit: "O zi buna!". Pai, ziua este buna daca o incepem cu Dumnezeu (cu rugaciunile diminetii) si o terminam tot cu Dumnezeu (rugaciunile de seara).

3. Pleci de undeva? saluta crestineste, iar daca esti preot spune: "Pace casei acesteia!".

4. Ai promis ceva? Implineste fagaduinta dupa cum zice proorocul David: "Faceti juraminte lui Dumnezeu, dar tineti-le"!

5. Ai gresit? Fara rusine spune: "Iarta-ma!", (dar nu frantuzismele: "Pardon!", "Scuze!"). Acest "Iarta-ma", are o mare putere, adica, aceea de a deschide portile raiului. Mandria din noi ne opreste sa spunem: "Iarta-ma!".

6. Ai ce sa daruiesti? Daruieste din tot sufletul, cu fata vesela si cu mana larg deschisa! Nu ai ce darui? Nu invidia! Cel mai bogat om din lume este acela care se multumeste cu putin, fiindca putinul nu se termina niciodata. Si-apoi daca ai avea toate comorile lumii, unde le-ai pune? Asadar, nu poti avea totul, dar, te poti bucura de tot ceea ce ai!

8. Intrucat doar Dumnezeu cunoaste adancul sufletelor noastre si doar El stie de ce si in ce context facem un lucru, nu cleveti si nu judeca, fiindca cea mai scurta cale catre rai este: "NU JUDECA!".

9. Vrei sa ai pace in suflet? Sa faci totul cu binecuvantarea duhovnicului, cere-i mereu sfat, fiindca: Ascultarea este viata (sufleteasca), iar neascultarea este moartea sufletului (despartirea de Dumnezeu).

10. Sa iubesti pe Dumnezeu, pe aproapele si mai ales pe vrajmasii tai, fiindca iubindu-i si pe vrajmasi, implinesti porunca iubirii.

🙏 Bucuria mea, asa cum ai grija de telefonul tau celular, cu aceeasi grija sa implinesti cele 10 sfaturi duhovnicesti si, bine iti va fi si te vei mantui. 

                                                                                                                      Amin.
                                                                                                                      Preot Ioan 🔔.


SFANTA IMPARTASANIE ESTE SFANTUL TRUP SI SFANTUL SANGE AL DOMNULUI NOSTRU IISUS HRISTOS!

“Un preot s-a dus la spital sa impartaseasca niste pacienti. A cerut un medic sa fie impartasit si el. Din curiozitate? Din neincredere?
Parintele, cu putere de la Dumnezeu si-a dar seama ca doctorul nu a inghitit Sfanta Impartasanie, ci a tinut-o in gura. Doctorul, imediat a dus-o Sfanta Impartasanie, in laborator pentru a face analize. Rezultatele au aratat: Sange de la un barbat, de 33 ani. Doctorul si-a scos bluza medicala, dupa care si a depus demisia. Astazi este calugar in Sfantul Munte Athos
(preluat - traducere din greacă )
Φίλοι του Αγίου Όρους / Friends Oros - Mount Athos”.
🙏 "Mare esti Doamne si minunate sunt lucrurile tale si nici un cuvant nu este indeajuns spre lauda minunilor Tale!"
🙏 SLAVA LUI DUMNEZEU PENTRU TOATE! Amin si Aliluia!
Preot Ioan 🛎.



Arhivă blog

"Celui sarac ii lipsesc multe,celui lacom ii lipsesc toate."(Seneca)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Postări populare

CITATUL ZILEI

PSALTIREA