marți, 5 noiembrie 2019

ORICE MANASTIRE ESTE UN COLT DE RAI!

Ai păcătuit? Intră în biserică, spune lui Dumnezeu: "Am păcătuit!". Nu-ti cer nimic altceva decât numai aceasta. Dumnezeiasca Scriptură spune: "Spune tu păcatele tale întâi, ca să te îndreptezi”(Isaia 43,26). Spune păcatul, ca să scapi de păcat! Nu-i nevoie pentru asta nici de oboseală, nici de şiruri de cuvinte, nici de cheltuială de bani, nici de altceva de acest fel. Spune un cuvânt, fii sincer fată de păcat şi spune: "Am păcătuit!".




Bucuria mea, candva l-a intrebat un crestin ortodox pe Sfantul Parinte Ilie Cleopa: "Parinte, manastirea este rai?

Da, este rai! Orice manastire este rai duhovnicesc, doar daca mintea ta va fi rai. Daca mintea ta va fi iad, iad ramane orice." In Sfintele Manastiri Crestin Ortodoxe, se slujeste Sfanta Liturghie in fiecare dimineata. Noi, cei din lume, mirenii trebuie sa mergem macar duminica la Sfanta liturghie, conform Poruncii a 4-a. 

De nu vom sta cu Dumnezeu, pe pamant, la Sfanta Liturghie, cum vom putea petrece cu el, in rai, o vesnicie? In zilele noastre multi crestin ortodocsi nu vin la slujba de duminica motivand: “Eu am credinta mea, nu am nevoie sa vin la Biserica!” In fapt ei au o credinta falsa si nu iubesc pe Dumnezeu, ci, doar desfatarile trupesti si traiul bun. Sfintii Parinti aveau ca scop al vietii lor alipirea totală a mintii lor fata de Preasfanta Treime. 

Pe aceasta o aveau ca pe o masura si ca pe o busola, care sa-i conduca la Iisus Hristos. Un alt stalp al Ortodoxiei din Romania, Sfantul Parinte Arsenie Boca zice asa: "Harul lui Dumnezeu, salasluit in sufletele celor care au fost luminati prin Sfantul Botez, devine lucrator in masura in care credinciosul crestin ortodox, colaboreaza cu el, adica prin nevointe, rugaciuni, postiri, privegheri, ajunari, prin lacrimi de pocainta. 

Urmarea acestei nevointe este ca cel in cauza ajunge pana la o masura dumnezeiasca incat se face vrednic sa savarseasca lucruri mai presus de puterile omenesti, de a savarsi fapte supranaturale, atunci cand si unde voieste Dumnezeu“. 
                                                                                                                                   Amin si Aliluia!
                                                                                                                                     Preot Ioan 🛎.

Arhivă blog

"Celui sarac ii lipsesc multe,celui lacom ii lipsesc toate."(Seneca)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Postări populare

CITATUL ZILEI

PSALTIREA