luni, 27 martie 2023

RESTAURAREA OMULUI ...

Ai păcătuit? Intră în biserică, spune lui Dumnezeu: "Am păcătuit!". Nu-ti cer nimic altceva decât numai aceasta. Dumnezeiasca Scriptură spune: "Spune tu păcatele tale întâi, ca să te îndreptezi”(Isaia 43,26). Spune păcatul, ca să scapi de păcat! Nu-i nevoie pentru asta nici de oboseală, nici de şiruri de cuvinte, nici de cheltuială de bani, nici de altceva de acest fel. Spune un cuvânt, fii sincer fată de păcat şi spune: "Am păcătuit!".


🙏 Bucuria mea: Sa iubesti pe Dumnezeu din toata inima ta, din tot sufletul tau, cu toata fiinta ta, din tot cugetul tau, sa iubesti pe aproapele tau si chiar si pe vrajmasii tai, aceasta este CEA MAI MARE POVESTE DE IUBIRE. Daca Dumnezeu este pe locul intai in viata ta, celelalte vor fi toate la locul lor. Sa-L cauti pe Dumnezeu (adica MANTUIREA SUFLETULUI TAU), dobandirea Duhului Sfant, prin Post, Rugaciune, Milostenie, Spovedanie, Impartasanie, Mers la Sfanta Liturghie, este CEL MAI INTELEPT LUCRU. Primul cosmonaut (rus) care a ajuns pe Luna, Iuri Gagarin, l-a intoarcere a fost intrebat daca L-a vazut pe Dumnezeu pe durata zborului spatial. Raspunsul a fost: "Nu, nu L-am vazut!" Pai, nu putea sa-L vada fiindca: "Dumnezeu este Duh" (Ioan 4:24), si pe Dumnezeu il vor vedea doar "Cei curati cu inima" (Matei 5:8). Sa-L gasesti pe Dumnezeu (stiind ca traim sa ne mantuim, si de aceea, sa fii spovedit, sa fii impartasit, sa fii impacat cu Dumnezeu, cu aproapele si cu constiinta ta), este CEA MAI MARE REALIZARE UMANA, adica, RESTAURAREA OMULUI. Medicamentul lumii este IUBIREA.

 Sfantul Parinte Ioanichie Balan spune: "Cand va disparea iubirea va veni sfarsitul lumii". Asadar, nu uita: IUBESTE si SMERESTE-TE!, fiindca La Dumnezeu este mai bun un PACATOS SMERIT decat un DREPT MANDRU, si... "Pregateste-te sa te intalnesti cu Dumnezeul tau" (Amos 4:12).
 
🙏 Sfantul Parinte, Gheorghe Calciu Dumitreasa, care a fost intemnitat timp de 21 de ani la Pitesti, Gherla, Jilava, Aiud, Bucuresti si Galati, spune asa:

  "Ce inseamna preotia? 

Preotia inseamna sa fii martorul indurerat al suferintei umane si sa o iei pe umerii tai." 

                                                                                                                         Amin si Aliluia!
                                                                                                                          Preot Ioan 🛎.

Arhivă blog

"Celui sarac ii lipsesc multe,celui lacom ii lipsesc toate."(Seneca)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Postări populare

CITATUL ZILEI

PSALTIREA