vineri, 18 iunie 2021

CU CE FEL DE OCHI IL PUTEM VEDEA PE DUMNEZEU?

Ai păcătuit? Intră în biserică, spune lui Dumnezeu: "Am păcătuit!". Nu-ti cer nimic altceva decât numai aceasta. Dumnezeiasca Scriptură spune: "Spune tu păcatele tale întâi, ca să te îndreptezi”(Isaia 43,26). Spune păcatul, ca să scapi de păcat! Nu-i nevoie pentru asta nici de oboseală, nici de şiruri de cuvinte, nici de cheltuială de bani, nici de altceva de acest fel. Spune un cuvânt, fii sincer fată de păcat şi spune: "Am păcătuit!".


   Bucuria mea, iata un cuvant de invatatura minunat al Sfantului Parinte, Tihon de Zadonsk: “Cine vrea sa se lumineze si sa se incalzeasca de la soare, acela trebuie sa iasa din locurile intunecoase si sa stea la lumina soarelui. La fel si cel ce vrea sa fie luminat de Dumnezeu, Soarele cel vesnic, si sa se incalzeasca de la caldura cea prea dulce a dragostei Sale, acela trebuie sa urasca viata nelegiuita si necurata, sa se indrepte spre Dumnezeu, sa se apropie cu pocainta si cu inima infranta de Acesta si sa se roage. Atunci il va lumina dumnezeiasca Lui lumina, iar caldura dragostei dumnezeiesti ii va incalzi inima.

 „Apropiati-va de El si va luminati; si fetele voastre sa nu se rusineze” (Psalmul 33:5). Crestine ortodox, daca ne vom indrepta cu toata inima catre Dumnezeu, El ne va lumina cu a Lui lumina si ne va incalzi cu a Lui dragoste. Nu Il  poate vedea pe Dumnezeul Cel vesnic sufletul bolnav de viclenie, de mandrie, de ingamfare, de iubire de sine, de iubirea acestei lumi. Numai ochii simpli si sanatosi ai sufletului Il pot vedea pe Dumnezeu. Dar și aceasta vedere tot de la Dumnezeu este, fiindca, fara ajutorul Lui, sufletul nu are putinta sa-L cunoasca si sa-L vada. El insa se descopera pruncilor simpli si lipsiti de rautate. „Caci ai ascuns acestea de cei intelepti si priceputi si le-ai descoperit pruncilor” (Matei 11:25)."

   🙏 Frumoase versuri a scris Magda Isanos: “Si-mi pare asa ciudat, ca se mai poate gasi atata vreme pentru ura, Cand viata e de-abia o picatura, intre minunutul acesta care bate si celalat. Si-mi pare ne-inteles si trist, ca nu privim spre cer mai des, Ca nu culegem flori si nu zambim, noi care asa de repede murim”.

   🙏 Sfinte Apostol Iuda, Sfinte Mucenice Zosima, Sfinte Preacuvioase Zinon si Sfinte Mucenice Asingrit, ca unii care aveti indrazneala inaintea lui Dumnezeu, rugati-va si pentru noi pacatosii, acum si pururea si in vecii vecilor. Amin!

   🙏 Cu ale lor Sfinte rugaciuni, Doamne, Iisuse Hristoase, Dumnezeul nostru, miluieste-ne si ne mantuieste pe noi. Amin!

   🙏 Har si pace sufletului tau!
                                                                                                                                  Preot Ioan 🛎.

Arhivă blog

"Celui sarac ii lipsesc multe,celui lacom ii lipsesc toate."(Seneca)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Postări populare

CITATUL ZILEI

PSALTIREA