duminică, 31 iulie 2022

CU NOI ESTE DUMNEZEU! ...

Ai păcătuit? Intră în biserică, spune lui Dumnezeu: "Am păcătuit!". Nu-ti cer nimic altceva decât numai aceasta. Dumnezeiasca Scriptură spune: "Spune tu păcatele tale întâi, ca să te îndreptezi”(Isaia 43,26). Spune păcatul, ca să scapi de păcat! Nu-i nevoie pentru asta nici de oboseală, nici de şiruri de cuvinte, nici de cheltuială de bani, nici de altceva de acest fel. Spune un cuvânt, fii sincer fată de păcat şi spune: "Am păcătuit!". 


CU NOI ESTE DUMNEZEU! ... 

   🙏 Bucuria mea, in Biblie, Sfantul Apostol Pavel, spune asa: "Un Domn, O CREDINTA  si un Botez" (Efeseni 4:5). Asadar, o singura credinta este adevarata. 

Crestinii ortodocsi au credinta cea adevarata, insa, trebuie stiut ca, pe langa Harul primit prin Sfintele Taine  sufletul credintei, sunt faptele bune. Pe crestinul ortodox il cunoastem ca are credinta, dupa fapte bune, asa cum cunoastem pomul dupa roade. Credinta este pomul cu crengile lui, insa, faptele lui sunt roadele. 
Asa cum un om, nu se multumeste sa aiba un pom numai cu frunze si umbra, asa nici Dumnezeu nu e multumit de crestinul ortodox, fara fapte bune. Sfantul Parinte, Iosif Vatopedinul, ne indeamna asa: "Trebuie sa fim atenti, pentru ca diavolul, care este stapanitorul lumii acesteia, nu inceteaza sa ne ispiteasca. Diavolul are stapanire ca sa ne provoace.

 Daca nu il ascultam, nu poate face nimic." Si mai spune Sfantul Parinte, Nectarie din Eghina: "Aflati ca impotriva voastra se vor ridica puterile celui potrivnic, dar voi sa cantati "Cu noi este Dumnezeu, de frica voastră nu ne vom teme, nici ne vom tulbura, caci cu noi este Dumnezeu“ ...

Intariti-va si statorniciti-va, fiindca, Dumnezeu este cu voi. Daca veti rabda pana la capat, numele voastre vor fi scrise in Cartea Vietii." Credinta, Nadejdea si Dragostea sunt "virtutile luminii". Vorbind despre Nadejde, Sfantul Parinte, Porfirie Kavsokalivitul, zice asa: "Este rau sa deznadajduiesti, fiindca, cel deznadajduit se amaraste si isi pierde bunavoirea si puterea, in vreme ce acela care nadajduieste inainteaza mereu. Intrucat simte ca este sarac, se straduieste sa se imbogateasca."  Si avem langa scaunul Sfintei Treimi, pe Maica Domnului, mare nadejde pentru mantuirea sufletelor noastre, despre care Sfantul Parinte, Teofil Paraian, zice: "Maica Domnului e ca un rai. Cand avem legatura cu Maica Domnului in constiinta noastra, in gandurile noastre, in simtirile noastre, e ca si cand am fi intrat în rai. Pe Maica Domnului, o numim “rai cuvantator”, “rai de taina”. Bucuria din legatura cu Maica Domnului este o traire a raiului. 

Maica Domnului sa ne paraseasca vreodata? 

Se poate cumva să ne paraseasca Maica Domnului? Nu se poate! De ce nu se poate? Pentru ca este mamă, pentru ca are inima de mama. Noi zicem “Maica Domnului” ca si cand am zice un titlu. Or, noi trebuie sa stim ca Maica Domnului este mama. Nu exista Ortodoxie fara Maica Domnului." 

Si dupa invatatura Sfantului Parinte, Siluan Athonitul, mai avem inca o nadejde mare: Sfintii din Imparatia lui Dumnezeu, despre care zice asa: Sfintii asculta rugaciunile noastre si primesc de la Dumnezeu puterea de a ne ajuta."

   🙏 Maica Domnului si toti Sfintii sa mijloceasca inaintea lui Dumnezeu pentru mantuirea sufletului tau. Amin si Aliluia!

                                                                                                                     Preot Ioan 🔔.

Arhivă blog

"Celui sarac ii lipsesc multe,celui lacom ii lipsesc toate."(Seneca)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Postări populare

CITATUL ZILEI

PSALTIREA