duminică, 22 ianuarie 2017

Evanghelia lui Zaheu vamesul

Ai păcătuit? Nu-ţi cer nimic altceva decât aceasta: intră în biserică şi spune-I cu pocăinţă lui Dumnezeu: "Am păcătuit". citat din Sfântul Ioan Gură de Aur






       Evanghelia acestei duminici ( a lui Zaheu ) ne arată cum convertirea unui om păcătos s-a produs pentru că i s-a arătat acestuia o bunătate si o onoare nemeritate. Ea ne ajută să intelegem că multă blandete si multă bunătate a lui Dumnezeu sunt un indemn tainic la pocaintă, la schimbare in bine. Multi oameni, desi mai păcătosi decat altii, primesc multe daruri de la Dumnezeu. Desi sunt răi, totusi le merge bine, iar unii se intreabă: cum de le merge bine acestor oameni atat de răi sau de lacomi? 
Răspunsul poate fi că Mantuitorul Iisus Hristos asteaptă ca bunătatea, milostivirea si dărnicia Lui sa-i determine intr-o zi pe cei mai păcătosi să-si schimbe viata, să se convertească, nu din cauza fricii sau a temii de pedeapsă, ci datorita bunătatii lui Dumnezeu, Care iubeste pe orice om si doreste ca nimeni să nu piară, ci să se mantuiască, adică să vină la El, in mod liber, cu dorinta de mantuire, de viata vesnică fericită, in iubirea Preasfintei Treimi. Să-L rugăm pe Hristos Domnul să ne ajute să ne schimbăm si noi viata nu numai cand trecem prin necazuri, ci si cand primim daruri si binecuvăntări nemeritate de la Dumnezeu. Să devenim buni si să săvarsim fapte bune ca roade ale bunătatii Lui lucrătoare in noi, spre slava Preasfintei Treimi si spre a noastră mantuire!  Amin.






Arhivă blog

"Celui sarac ii lipsesc multe,celui lacom ii lipsesc toate."(Seneca)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Postări populare

CITATUL ZILEI

PSALTIREA