sâmbătă, 3 decembrie 2022

SMERENIA ESTE TEMELIA SFINTENIEI ...

Ai păcătuit? Intră în biserică, spune lui Dumnezeu: "Am păcătuit!". Nu-ti cer nimic altceva decât numai aceasta. Dumnezeiasca Scriptură spune: "Spune tu păcatele tale întâi, ca să te îndreptezi”(Isaia 43,26). Spune păcatul, ca să scapi de păcat! Nu-i nevoie pentru asta nici de oboseală, nici de şiruri de cuvinte, nici de cheltuială de bani, nici de altceva de acest fel. Spune un cuvânt, fii sincer fată de păcat şi spune: "Am păcătuit!".


🙏 Bucuria mea, daca vrem sa ne mantuim trebuie sa ne smerim, laude de la nimeni sa nu primim si in sinea noastra sa nu ne trufim ca am fi reusit sa realizam, sa rezolvam, sa facem ceva bun. Minunat ar fi sa ne smerim noi, fiindca, mai apoi ne va smeri Dumnezeu... 

    "Celor mandri le sta impotriva, pe cei smeriti ii inalta." Si iata o istorioara minunata despre smerenie: "Odata, ma. plimbamm cu tatal meu, cand, la o cotitura, dupa o clipa de tacere, el m-a intrebat: "In afara de ciripitul pasarelelor, mai auzi şi altceva?" Mi-am ascutit auzul si, dupa cateva secunde, i-am raspuns: Aud zgomotul unei carute. - Asa este, a spus tatal meu - este o caruta goala. 

   L-am intrebat: - Cum de stii ca este o caruta goala, daca inca nu o putem vedea? 

Iar el mi-a spus: 

- E foarte usor, sa stii cand o caruta este goala, fiindca cu cat este mai goala, cu atat face mai mult zgomot. Astazi, adult fiind, cand vad o persoana care vorbeste prea mult, intrerupand conversatia celorlalti, dovedindu-se inoportuna, laudandu-se cu ceea ce poseda, simtindu-se atotputernica si dispretuindu-i pe cei din jurul ei, inca mi se pare ca mai aud vocea tatalui meu, spunand: "Cu cat este mai goala caruta, cu atat mai mult zgomot face". Smerenia consta in a trece sub tacere virtutile noastre si de a le permite altora sa le descopere. Nu uitati ca exista oameni atat de "saraci", incat nu au nimic altceva decat BANI și MANDRIE. Nimeni nu este mai gol la suflet, decat cel care este plin de sine insusi". SMERENIA ESTE TEMELIA. SFINTENIEI. Smerenia ii alunga pe diavoli. Smerenia fara nici-o osteneala a mantuit pe Fiul risipitor, pe Vames, pe Talharul cel de-a dreapta, care putine cuvinte au grait catre Dumnezeu si s-au mantuit.
 
🙏 Asadar, nu uita: "Cere si ti se va da": 

Doamne, Dumnezeul meu te rog sa-mi dai si mie:

  SMERENIE, BLANDETE, RABDARE, DREAPTA SOCOTEALA, BUNATATE, IUBIRE PENTRU TINE, IUBIRE PENTRU APROAPELE SI IUBIRE PENTRU VRAJMASII MEI. 

                                                                                                                            Amin si Aliluia!
                                                                                                                              Preot Ioan 🔔.

Arhivă blog

"Celui sarac ii lipsesc multe,celui lacom ii lipsesc toate."(Seneca)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Postări populare

CITATUL ZILEI

PSALTIREA