joi, 13 august 2020

MAICA DOMNULUI: Axion la Adormirea Maicii Domnului





Urmează lincul:

MAICA DOMNULUI: Axion la Adormirea Maicii Domnului: DOAMNE AJUTA ! DUMNEZEU SA ITI ASCULTE RUGACIUNILE...DRAGA VIZITATOR AL BLOGULUI MEU , SI SA TE BINECUVANTEZE...

TOTDEAUNA SA-L AI PE DUMNEZEU IN INIMA TA

Ai păcătuit? Intră în biserică, spune lui Dumnezeu: "Am păcătuit!". Nu-ti cer nimic altceva decât numai aceasta. Dumnezeiasca Scriptură spune: "Spune tu păcatele tale întâi, ca să te îndreptezi”(Isaia 43,26). Spune păcatul, ca să scapi de păcat! Nu-i nevoie pentru asta nici de oboseală, nici de şiruri de cuvinte, nici de cheltuială de bani, nici de altceva de acest fel. Spune un cuvânt, fii sincer fată de păcat şi spune: "Am păcătuit!".


    Bucuria mea, mi-a placut mult cuvantul de invatatura al Sfintitului Parinte Ioan de la Sihastria Raraului: “Iubeste-L pe Dumnezeu din tot sufletul tau si din tot cugetul, si pe aproapele tau ca pe tine insuti! Sa rabzi si sa nu cartesti, sa muncesti in favoarea aproapelui, sa-i arati dragoste, chiar unci cand esti nedreptatit, barfit de el. Il avem pe Hristos ca exemplu si El este mereu cu noi”. 

Si cat de minunate sunt cuvintele Sfantului Parinte Nifon, Patriarhul Constantinopolului: “In toate zilele se cuvine sa-L ai pe Dumnezeu si pe Preacurata Nascatoare de Dumnezeu in inima ta, fiindca toate bunatatile vin de la Domnul si de la Preacurata Maica Sa pentru cei ce nadajduiesc spre dansii. 

Fie-ti drag a te ruga de-a pururea si ti se va lumina inima si va vedea pe Dumnezeu." Esti dator sa ai in toata vremea, in minte, in inima, in cuget si in gura ta numele lui Iisus si al Maicii Domnului si sa zici mereu: Iisuse, Iisuse, iarta-ma, Iisuse! Miluieste-ma, Maica Luminii!    

Iar Sfantul Parinte Macarie Egipteanul, avea cunostinta ca nu stim sa ne rugam, si de aceea ne-a lasat aceasta invatatura: “Omule, eu stiu ca tu nu stii sa te rogi, dar iti dau un sfat: ROAGA-TE CUM POTI TU! DAR, ROAGA-TE ADESEORI!” Si ne-a indemnat asa, fiindca din deasa rugaciune, omul incepe a se invata rugaciunea adevarata. 

In final vreau sa inchei acest mesaj cu un cuvant al Sfantului Parinte Siluan Athonitul: “Cat imi este de mila de oamenii care nu-L cunosc pe Dum­nezeu!”
                                                                                                                  Amin si Aliluia!
                                                                                                                    Preot Ioan 🛎.

Arhivă blog

"Celui sarac ii lipsesc multe,celui lacom ii lipsesc toate."(Seneca)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Postări populare

CITATUL ZILEI

PSALTIREA