joi, 6 iulie 2023

MOARTEA TRUPULUI si MOARTEA SUFLETULUI

Ai păcătuit? Intră în biserică, spune lui Dumnezeu: "Am păcătuit!". Nu-ti cer nimic altceva decât numai aceasta. Dumnezeiasca Scriptură spune: "Spune tu păcatele tale întâi, ca să te îndreptezi”(Isaia 43,26). Spune păcatul, ca să scapi de păcat! Nu-i nevoie pentru asta nici de oboseală, nici de şiruri de cuvinte, nici de cheltuială de bani, nici de altceva de acest fel. Spune un cuvânt, fii sincer fată de păcat şi spune: "Am păcătuit!". 


    Bucuria mea, Sfantul Parinte, Grigorie Palama, ne spune foarte clar: "Despartirea sufletului de trup inseamna MOARTEA TRUPULUI, iar despartirea sufletului de Dumnezeu, inseamna MOARTEA SUFLETULUI“. Aceasta este adevarata moarte. Iar Sfantul Parinte, Chiril al Alexandriei, zice: "Nimeni si nimic nu poate sa ni-L scoata pe Hristos din inimile noastre; daca te-ai impartasit, El ramane acolo. Pentru ca Sfanta Paine, care s-a pogorat din Ceruri, adica, Iisus Hristos, daruieste viata celor ce se impartasesc si cine mananca din aceasta Paine, va trai in veci. Iar Sangele acesta cand este primit cu vrednicie, izgoneste pe draci si ii departeaza de la noi si cheama la noi pe ingeri si pe Stapanul ingerilor. Fiindca, atunci cand vad Sangele lui Dumnezeu, dracii fug, iar ingerii alearga si ne ajuta." Sfantul Parinte, Iosif Isihastul, ne lumineaza sufletele prin cuvintele sale: "Faptul ca ai cazut nu inseamna ca te-a parasit Dumnezeu. Ci, pentru ca ai multa mandrie lumeasca, multa slava desarta, te lasa Mantuitorul Hristos ca sa gresesti si sa cazi. Sa inveti din toate slabiciunile tale, sa le simti pe propria-ti piele si sa ai apoi ingaduinta si rabdare cu cei care cad." Iar un alt Sfant Parinte Iustin Popovici, spune asa: "Prin grozaviile vietii pacatoase in lume, numai prin rugaciune si lacrimi poate omul sa razbata pana la minunatul Chip al lui Hristos. Umple, Doamne, inima mea de Tine, dar mai înainte goleste-o de tot ce e lumesc si de toate celelalte dorinte!”.

 In scrierile Sfantului Parinte, Ioan de Kronstadt, am gasit un fragment in care ne spune ca: "Dumnezeu nu ne dezvaluie uraciunea sufletului nostru, daca nu vede in noi suficienta credinta si nadejde, pentru ca sa nu fim zdrobiti de vederea, propriilod noastre pacate."

                                                                                              Amin si Aliluia!
                                                                                                   Preot Ioan 🔔

Arhivă blog

"Celui sarac ii lipsesc multe,celui lacom ii lipsesc toate."(Seneca)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Postări populare

CITATUL ZILEI

PSALTIREA