joi, 14 martie 2019

Doamne, si Stapanul vietii mele

Ai păcătuit? Intră în biserică, spune lui Dumnezeu: "Am păcătuit!". Nu-ti cer nimic altceva decât numai aceasta. Dumnezeiasca Scriptură spune: "Spune tu păcatele tale întâi, ca să te îndreptezi”(Isaia 43,26). Spune păcatul, ca să scapi de păcat! Nu-i nevoie pentru asta nici de oboseală, nici de şiruri de cuvinte, nici de cheltuială de bani, nici de altceva de acest fel. Spune un cuvânt, fii sincer fată de păcat şi spune: "Am păcătuit!"



."Doamne, si Stapanul vietii mele, Duhul trandaviei, al grijii de multe, al iubirii de stapanire si al grairii in desert, departeaza-l, de la mine. Iar duhul curatiei, al gandului smerit, al rabdarii si al dragostei, daruieste-l mie, slugii Tale.
    Asa, Doamne, Imparate, daruieste-mi sa-mi vad gresalele mele si sa nu osandesc pe fratele meu, ca binecuvantat esti in vecii vecilor. Amin.

   Dumnezeule, milostiv fii mie pacatosului! Dumnezeule, curateste-ma pe mine pacatosul! Cel mai zidit, Dumnezeule, mantuieste-ma! Fara de numar am gresit, Doamne, iarta-ma!”

     Monahul Moise Aghioritul zice asa: "Duhul consumului, al traiului usor si al cugetului nesmerit, nu il lasa pe om sa se elibereze de multe lucruri inutile care i-au umplut viata. Postul Mare este un popas in goana obisnuita  a vietii si un prilej de transfigurare.

 Rugaciunea Sfantului Efrem Sirul, care in toata aceasta perioada se spune de sute de ori la Sfintele slujbe, ne indeamna sa parasim DUHUL TRANDAVIEI, AL GRIJII DE MULTE, AL IUBIRII DE STAPANIRE si AL GRAIRII IN DESERT si sa dobandim CURATIE, GAND SMERIT, RABDARE şi DRAGOSTE. 

Aceasta rugaciune frumoasa si plina de inteles se incheie, cerand de la Dumnezeu: „DARUIESTE-MI SA-MI VAD GRESALELE MELE si SA NU OSANDESC PE FRATELE MEU”. Sa lasam, adica, BARFA, JUDECATA CELUILALT, CRITICA ASPRA care neincetat ne urmareste si sa ne indreptam asupra noastra insine, corectandu-ne gresalile”.

   🙏 TATAL, FIUL si SFANTUL DUH, Treimea cea intru tot Sfanta si de o fiinta si incepatoare de viata, o Dumnezeire si o Imparatie, sa te binecuvanteze pe tine, pentru rugaciunile Prea Sfintei Nascatoare de Dumnezeu si ale tuturor Sfintilor Sai. Amin si Aliluia!
                                                                                                                                    Preot Ioan .

Arhivă blog

"Celui sarac ii lipsesc multe,celui lacom ii lipsesc toate."(Seneca)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Postări populare

CITATUL ZILEI

PSALTIREA